Shanice
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Het is november, dus dat betekent dat we langzaamaan mogen denken aan kerst. Volgende maand staan immers de kerstdagen alweer voor de deur en daar willen we toch alles uithalen? Wij zetten de kerstmarkten en kerstreizen die jij niet mag missen voor je op een rijtje! Lees het artikel

De leukste kerstmarkten en kerstreizen op een rijtje

Leestijd: 4 minuten

Als we kerst zeggen, denken we aan gezellige dagen samen met familie, rond de kerstboom met heerlijke hapjes. Misschien gaan jullie elk jaar uiteten en hebben jullie jaarlijkse uitstapjes als traditie. Bezoeken jullie alle kerstmarkten in de buurt of reizen jullie daar ook voor naar het buitenland? Je vindt hier al het nieuws over de kerstmarkten dit jaar en een greep uit de kerstreizen

Kerstmarkten

Top 10 kerstmarkten

Uit bijna 50.000 stemmen, is er een top 10 kerstmarkten ontstaan, die we jullie niet willen onthouden.

  1. Keulen (Duitsland) - open vanaf 25 november
  2. Düsseldorf (Duitsland) - open vanaf 21 november
  3. Valkenburg (Nederland) - open vanaf 15 november
  4. Aken (Duitsland) - open vanaf 22 november
  5. Brussel (België) - open vanaf 29 november
  6. Maastricht (Nederland) - open vanaf 21 november
  7. Brugge (België) - open vanaf 22 november
  8. Leuven (België) - open vanaf 11 december
  9. Antwerpen (België) - open vanaf 7 december
  10. Gent (België) - open vanaf 6 december
Je kunt hier alle kerstmarkten vinden, gesorteerd op startdatum.

Bovenstaande kerstmarkten zijn door de bezoekers  van kerstmarkt.com gekozen als favoriet, maar wij vinden dat deze top nog niet compleet is. Een top 10 is ook eigenlijk te weinig. De volgende kerstmarkten zijn ook écht een bezoekje waard tijdens de decembermaand:
Londen: de ‘Winter Wonder Land’ in Hyde park moet je ooit bezocht hebben. Met de London Eye en de Big Ben, die het middelpunt van de sprookjesachtige kerstmarkt vormen
Lille: Place Rihour vormt een prachtig decor voor een sfeervolle kerstmarkt die aan alle wensen van de echte kerstliefhebber voldoet.
Amsterdam: in onze hoofdstad vind je zoveel diversiteit in de verschillende kerstmarkten en het beroemde Museumplein is het decor van oud-Hollandse gezelligheid. Of te wel de moeite waard om te bezoeken
Praag: in ieder stadje is er wel wat te doen, want voor Tsjechen is kerst een serieuze belevenis. Door heel het land ruik je de kerstgerechten en op het Oude Plein kun je de kerstmarkt bezoeken, welke een heus kerstfeest is voor de liefhebber.
Wenen: de stad is al prachtig, maar tijdens de kerst is het er extra mooi. Oostenrijkers weten wel hoe ze een kerstmarkt moeten organiseren en is misschien wel de koning der kerstbestemmingen.


Kerstreizen

Berlijn

Berlijn is de ultieme stad om in de kerstsferen te komen én is dan ook zeker een aanrader om een weekend te bezoeken. Je vind er zoveel verschillende kerstmarkten, dat je daar meer dan één dag voor uit moet trekken. Een van die markten die je in Berlijn kunt bezoeken is die op het Schloss Charlottenburg, waar je je ogen uitkijkt door het mooie uitzicht op het kasteel, dat achter alle kraampjes staat verborgen.

De place to be tijdens dit weekend is toch wel de Alexanderplatz. Hier kun je maar liefst 3 verschillende kerstmarkten bezoeken, met een schaatsbaan in het midden en een 50 meter hoog reuzenrad voor het Roten Rathaus. Geniet van de heerlijke sfeer, de lekkere hapjes en de leuke kraampjes. Als je nog op zoek bent naar kerstinkopen is het grote warenhuis KaDeWe een echte aanrader.

Probeer het weekend af te sluiten met een bezoek aan de televisietoren. Deze toren is 369 meter hoog en vanaf 200 meter kun je genieten van het uitzicht over heel Berlijn. Stel je eens voor wat een plaatje dat gaat zijn met alle lichtjes van alle kerstmarkten bij elkaar. Dat is toch zeker een bezoekje waard? Boek hier je reis.

Krakau

Het oude centrum is op zichzelf al een grote bezienswaardigheid met mooie kerken, prachtige paleizen en versierde gebouwen. Tegenover de rivier de Wisla staan de oude Joodse getto en de fabriek van Oskar Schindler. Beide bezienswaardigheden hebben met de Tweede Wereldoorlog te maken.

Met kerst wordt het grote marktplein Rynek Glowny omgetoverd tot een winterwonderland. Koren zingen er kerstliedjes en houten stalletjes verkopen kerstspullen. Natuurlijk is er ook genoeg eten en drinken te verkrijgen. Je kunt hier genieten van de kerstsferen vanaf de laatste week van november.

Via Traveldeal verblijf je 3 nachten in het Demel Hotel, waar je elke ochtend kunt genieten van een vers en uitgebreid ontbijt.

Zin in een compleet andere reis dit jaar? Vind onder andere kerstmarktcruises op deze pagina.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke kerstmarkt of kerstreis staat op jouw planning?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel