Desmond
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 3 minuten
Je hoeft nog maar twee maal met je ogen te knipperen en dan is ook het jaar 2019 alweer ten einde gekomen... Wat gaat het toch weer snel hè? Het jaar 2020 staat dan ook bijna voor de deur en dat betekent dat we ons helemaal kunnen gaan voorbereiden op een spetterend uiteinde. Lees het artikel

Goedkoop Oud & Nieuw vieren: Tips en advies!

Leestijd: 3 minuten

Maar na die dure kerstdagen, waarin we cadeautjes hebben gekocht en uitgebreide kerstdiners hebben georganiseerd, heeft onze portemonnee natuurlijk wel wat schade opgelopen... Vandaar dat we je enkele tips geven om een low budget Oud & Nieuw te vieren!

Organiseer je eigen low budget feest

Het zelf organiseren van een feestje klinkt misschien prijzig, maar als je het goed aanpakt, hoeft dat zeker niet het geval te zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om geen specifiek themafeestje te organiseren, waardoor mensen geheel vrij zijn om hun eigen outfit te bepalen. Zo hoeft men niet te gaan shoppen om te kunnen voldoen aan de dresscode. Dat scheelt weer een slok op een borrel!

Een dikke DJ inhuren is natuurlijk ook hartstikke gezellig, maar echt nodig is het natuurlijk niet. Knal gewoon je Spotify-tracklist aan met de meest gedraaide nummers van 2019. Zo kun je nog even helemaal losgaan op de beste tracks van het afgelopen jaar en worden de nummers automatisch gemixt door de shuffle functie in de app.

Ook de versiering op je feestje hoeft eigenlijk helemaal geen kosten met zich mee te brengen. Laat de sfeervolle kerstversiering lekker nog even hangen en geniet nog even van alle kleurrijke lichtjes. Zo zit de sfeer er direct goed in en hoef je extra moeite te doen om wat extra gezelligheid te brengen.

En dan natuurlijk het belangrijkste van de avond; de hapjes en drankjes. In Amerika heeft men een bekend fenomeen dat BYOB wordt genoemd. Deze afkorting staat voor Bring Your Own Booz (of Bottle). Hiermee wordt bedoeld dat je je eigen fles drank meeneemt, waardoor diegene die het feestje organiseert geen extra kosten hoeft te maken. Zo werkt het natuurlijk ook met de hapjes en snacks. Als iedereen wat lekkers te eten meeneemt, zul je een zeer uitgebreid aanbod krijgen aan smaakvolle tussendoortjes.

Natuurlijk kun je zelf ook nog even kijken in de supermarkt wanneer Kerstmis net voorbij is. Vaak liggen er dan nog producten in de schappen die zijn overgebleven. In veel gevallen worden er dan fikse kortingen geheven op de producten, waardoor jij na kerst natuurlijk direct klaarstaat om toe te slaan!

Oud & Nieuw vieren buiten de deur

Londen Oud & Nieuw

Heb je na die lange kerstdagen wel even om het huis te ontvluchten met Oud & Nieuw? Kies dan bijvoorbeeld voor een bezoekje aan de Nationale Vuurwerkshow in Rotterdam. Het evenement is gratis toegankelijk en je wordt ook nog eens voorzien van een spetterende vuurwerkshow.

Wil je iets meer uitgeven en gaan voor een unieke avond? Dan is Londen ook nog een aantrekkelijke optie. Met de bus kun je al voor enkele tientjes op en neer rijden en genieten van een adembenemend spektakel langs de rivieren van de Thames. Zo zie je het mooiste vuurwerk, met de iconische London Eye en de Tower Bridge die op de achtergrond zijn te bewonderen. Daarnaast hoor je ook de klokken luiden van de Big Ben wanneer 2020 zijn intrede doet... Hoe speciaal is dat? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de trein in plaats van een lange busreis. Je bent er dan een stuk sneller dan met de bus en je betaalt net iets meer dan € 50 voor een enkeltje. Zo blijft het nog steeds goed betaalbaar en weet je zeker dat het nieuwe jaar op een fantastische wijze zal worden ingeluid!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe vier jij Oud & Nieuw dit jaar?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel