Lan
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 3 minuten
Gaat een van je vrienden of vriendinnen binnenkort trouwen? Hij of zij kan niet in het huwelijksbootje stappen zonder een onvergetelijk vrijgezellenfeestje vooraf. Het prijskaartje hiervan kan al snel oplopen, maar er zijn manieren om het budgetvriendelijk te houden! Ben jij dus aangewezen als organisator? Lees dan snel verder. In dit artikel delen we graag onze tips voor een geweldig en goedkoop vrijgezellenfeest. Lees het artikel

Goedkope activiteiten voor een geweldig vrijgezellenfeest

Leestijd: 3 minuten

Bepaal eerst het budget

In Nederland wordt er gemiddeld € 80 tot € 125 uitgegeven per persoon. Dit geld wordt gebruikt voor meerdere activiteiten. Het is gebruikelijk dat iedereen hetzelfde bedrag inlegt en dat de bruid of bruidegom niets hoeft te betalen. Niet iedereen heeft echter evenveel te besteden. Wat voor de ander niets voorstelt, is voor de ander wellicht te duur. Als organisator is het aan te raden om de genodigden te vragen wat ze een redelijk budget vinden.

 

Goedkope activiteiten voor vrijgezellenfeestjes thuis

Je hoeft niet per se de deur uit om een leuke tijd te hebben. Er zijn genoeg manieren om thuis een leuke dag of avond te hebben. Dit zijn een aantal budgetvriendelijke ideeën:

  • Ontdek jullie creatieve kant

Wat dacht je van een middagje schilderen of sieraden maken? Je kunt in een hobbywinkel of online de benodigde materialen inslaan. Het is ook aan te raden om foto props te maken. Deze kunnen dan op de bruiloft gebruikt worden voor hilarische foto’s.

  • Tuinfeestje met uitgebreide bbq
In plaats van een lang etentje in een restaurant kun je op een mooie zomerdag kun je een bbq-feestje organiseren in de tuin. Maak het extra gezellig met lichtjes en fakkels. Tijdens het BBQ-seizoen kun je voordelig vlees, vis en groente inslaan. Houd hiervoor de folders goed in de gaten. Het is ook leuk om van tevoren samen cocktails te maken.
  • Pyjama-party
Vond je het als kind geweldig om naar logeerpartijtjes te gaan? Ook als volwassene is dit beregezellig! De warme chocolademelk met marshmallows kan nu echter vervangen worden met wijn of bier. De hele avond kunnen jullie (foute) spelletjes doen.
  • Pokeravond

Pokeren is een geliefde activiteit op vrijgezellenfeestjes voor mannen. Het vraagt weinig voorbereiding en je kunt uren bezig zijn met een toernooi. Je kan een gewone pokeravond onvergetelijk maken door een prijs te hebben voor de winnaar. Ook kan een thema de avond een stuk interessanter maken. Kom bijvoorbeeld allemaal als een personage uit de favoriete serie van de bruidegom of ga voor een formele look en haal een pak uit de kast.

Goedkope activiteiten voor buiten de deur

  • Lijstje met uitdagingen

Verzin een aantal uitdagingen die de ‘vrijgezel’ of de hele groep moet uitvoeren en ga hiermee de stad in of de straat op. Je kan er een leuk spelletje van maken door bijvoorbeeld punten toe te kennen aan elke opdracht. Het team met de meeste punten wint. Foto’s en video’s zijn natuurlijk nodig als bewijsmateriaal.

  • Speurtocht

Je kan het volledig in trouwthema houden en een route uitstippelen langs plekken die veel voor de bruid/bruidegom betekenen. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van de eerste date of waar de grote vraag is gesteld.

  • Workshop

Kijk eerst in je eigen kring naar alle mogelijkheden voordat je iemand inhuurt. Wie weet heeft iemand een nichtje die in haar vrije tijd dansles geeft of een buurman die lid is van de klimclub. Door je contacten in te zetten, kun je wellicht voor een lagere prijs een workshop organiseren. Zo ben je goedkoper uit en wat overblijft kun je weer gebruiken voor andere activiteiten.

Wat je ook plant: uiteindelijk gaat het erom dat de bruid/bruidegom een geweldige tijd heeft. Houd dus rekening met zijn of haar interesses en zorg dat hij of zij in het zonnetje gezet wordt. Vergeet ook niet om iedereen die komt te vragen om veel foto’s te maken. Hiermee kun je een mooi fotoboek van maken ter herinnering.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat vindt jij het leukst om te doen op een vrijgezellenfeest?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel