Desmond
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 3 minuten
Op 30 en 31 januari zal iedereen in het primair-, voortgezet- en speciaal onderwijs het werk gaan neerleggen. Daarbij zullen dus alle leraren, maar ook schoolleiders en onderwijsondersteunend personeel deze dagen niet hun reguliere werk uitvoeren. Aangezien de kids dan niet naar school kunnen, hebben wij even even alle onderwijsstakingsacties op een rijtje gezet. Ga bijvoorbeeld gratis naar een museum of attractiepark met korting! Lees het artikel

Wat doen tijdens de landelijke onderwijsstakingsdagen?

Leestijd: 3 minuten

De Algemene Onderwijsbond heeft al zijn leden opgeroepen om deze dagen te gaan staken. De eisen zijn ook erg duidelijk: men wilt onder andere een eerlijker salaris en de werkdruk moet omlaag. Aangezien staken een grondrecht is in Nederland, heeft iedereen binnen het onderwijs de mogelijkheid om te gaan staken.

Maargoed, dit houdt in dat veel scholen hun deuren zullen sluiten voor deze dagen en dat jij gezellig de kids thuis zult hebben. Uiteraard is er niets mooiers dan die altijd lieve kinderen om je heen te hebben... maar grijp deze kans eens aan om lekker op pad te gaan! Wij hebben de mooiste uitstapjes al voor je op een rijtje gezet.

Tropenmuseum

Tropenmuseum
Het Tropenmuseum biedt een wondere wereld van pratende voorwerpen en een mix van allerlei wereldse culturen tezamen gebracht. Kinderen kunnen zich vermaken en actief deelnemen aan spannende speurtochten door het museum en leuke muziekquizen. Door te doen leert het kind namelijk het snelst! Alle kids t/m 18 jaar mogen tijdens de onderwijsstakingsdagen gratis naar binnen.

Scheepvaartsmuseum

Een dagje naar het drukst bezochte museum van Nederland zul je niet snel vergeten: het Scheepvaartsmuseum. Je kunt er 500 jaar maritieme geschiedenis herbeleven op een interessant wijze voor jong en oud. Je vindt er oude wapens en schilderijen. Maar ook authentieke wereldkaarten en schaalmodellen van de mooiste schepen uit onze vaderlandse geschiedenis.

Leerlingen die tijdens de onderwijsstakingsdagen niet naar school kunnen, krijgen tijdens deze dagen gratis toegang tot het scheepvaartsmuseum. Wil je als begeleider ook graag mee? Dan mag jij  voor deze keer ook gratis mee naar binnen!

Plopsaland

Plopsaland Coevorden
Wie kent ze niet? K3, Kabouter Plop en nog veel meer bekende personages uit het Vlaamse Studio 100... Plopsaland brengt deze wereld samen op een magische plek in het Drentse Coevorden. Geef je kinderen een onvergetelijke dag en laat je verrassen door de spetterende shows en al het speelplezier wat door het park wordt geboden. Een gedeelte van het park is ook overdekt, waardoor er altijd genoeg te doen is als het weer eventjes niet mee zit.

Van 't Lindenhout museum

Dit Nijmeegse museum klinkt wellicht wat minder bekend in de oren, maar is zeker een aangename belevenis te noemen. Speciaal voor de onderwijsstakingsdagen opent het museum zijn deuren tussen 10.00 en 14.00 uur.Beleef eens hoe het vroeger was toen er 1100 weeskinderen leefde in dit oude weeshuis. Verkleed je als een weesjongen of -meisje, inclusief authentieke klompen. Waan je even in de 19e eeuw en kom langs met de kids om koe Ada te melken!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat ga jij doen tijdens de onderwijsstakingsdagen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel