Claudia
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 5 minuten
Geen zin om de auto te pakken en zit je liever languit zodat je ontspannen op je destinatie uitkomt? Dan is de trein de perfecte oplossing. Helaas is dit niet altijd even goedkoop. Het kan je echter wel tientallen euro’s schelen als je de lopende acties in de gaten houdt! Lees daarom snel verder en mis nooit meer een spotgoedkoop treinritje binnen Nederland. Lees het artikel

Zo goedkoop mogelijk met de trein

Leestijd: 5 minuten
Reizen met de NS kan enorm voordelig zijn. Er lopen namelijk het gehele jaar door allerlei acties. En dat geldt ook voor leuke dagjes uit. Als je graag met de trein reist, wil je de volgende acties écht niet missen.

NS Groepsticket Daluren


Zoals de naam al aangeeft, reis je extra goedkoop met een groep. Hoe groter de groep, hoe goedkoper het wordt. Dit kan van 4 tot 7 personen. De verschillende prijscategorieën houden in: 4 personen € 30 (per persoon € 7,50), 5 personen € 31,50 (per persoon € 6,30), 6 personen € 33 (per persoon € 5,50) en 7 personen € 34,50 (per persoon € 4,93). Haal dus snel jouw vrienden en familie bij elkaar, en reis samen extra goedkoop met NS! Ook nog eens hartstikke gezellig. Zorg er echter wel voor dat jullie je aan enkele voorwaarden houden:
- Een NS Groepsticket Daluren is doordeweeks alleen geldig in de daluren: tot 6:30, tussen 9:00 - 16:00 en na 18:30;
- In het weekend en op feestdagen is de ticket de hele dag geldig;
- Het is dus niet toegestaan om tijdens de spits te reizen, ook niet wanneer de reis vóór de spits is begonnen;
- De prijs staat vast. De korting die je krijgt met een groepsticket wordt daarom hoger naarmate je bestemming verder is;
- Alle reizigers die van de groepskorting willen profiteren moeten naar hetzelfde station reizen;
- De hoofdboeker moet de gehele rit aanwezig zijn;
- Het is wel mogelijk voor medereizigers om in te stappen bij een volgend station.

Meereiskorting


Ben je al in bezit van de NS meereiskaart? Nee? Wacht dan vooral geen dag langer. Met de NS meereiskaart kun je twee dagen lang onbeperkt gratis meereizen met iemand die een geldig vervoersbewijs heeft. NS verspreidt deze regelmatig via de post. Als je deze niet in je brievenbus hebt gevonden, is het soms ook mogelijk om de ticket aan te vragen op hun website. Houd daarom goed de acties op de website van de NS in de gaten. Hiernaast heb je nog samenreiskorting die het gehele jaar geldt. Dit kun je ter plekke aanvragen bij een automaat op het station en zo reis je met 40% korting met iemand mee.

NS Kortingskaart


Deze kaart is vooral op lange termijn erg voordelig. Reis je veel - en dat het gehele jaar door? Dan is het handig om de NS kortingskaart te overwegen. Deze vraag je aan voor € 50 per jaar. Hiermee reis je met 40% korting tijdens daluren en in het weekend. Bereken voordat je het abonnement aanschaft dus wel even hoeveel geld je kwijt bent aan de trein en of je korting op jaarbasis hoger is dan € 50. Als je 60 jaar en ouder bent, kun je zelfs voor € 24,50 extra per jaar 7 keer gedurende datzelfde jaar een dag lang onbeperkt met de trein reizen. Neem voor de allergoedkoopste treinkaartjes een kijkje hier.

Koop een e-ticket


Ben je niet zo van al die kaarten en abonnementen? Helemaal prima, natuurlijk. Al helemaal als je zelden met de trein reist. Let er dan wel op dat - wanneer je eens met NS reist - je geen los kaartje bij een automaat haalt. Voor zo’n kaartje betaal je een euro extra. De losse kaartjes zijn namelijk uitgerust met een chip, en daarvoor laat NS je extra betalen. Dit los je simpel op door online een ticket te bestellen. Die moet je uitprinten en bevat geen chip, en is daardoor een euro goedkoper. Om in te checken, scan je de vierkante barcode op jouw uitgeprinte ticket. Zo reis je toch weer ietsje goedkoper, want elk beetje telt, toch?

Geld terugvragen


Zelfs je geld terugvragen bij de NS is een optie. Je kunt dit in twee situaties doen. Ten eerste, bij vertraging die langer is dan een bepaald aantal minuten. Het tijdsbestek dat nodig is om aanspraak op restitutie te maken, verschilt per treinsoort. Je hebt bijvoorbeeld op een binnenlands traject recht op geld terug als je 30 minuten of meer te laat op je bestemmingsstation aankomt. De tweede situatie waarbij je geld terug kunt krijgen is wanneer je bent vergeten om in of uit te checken. Als je regelmatig met de trein reist heb je dit vast al wel eens meegemaakt. Soms heb je je OV-chipkaart wel voor de scanner gehouden maar ben je toch niet uitgecheckt (of ingecheckt). Reis je ook wel eens met de bus, tram of metro? Kijk daarom regelmatig op mijn NS of je misschien geld terug kunt vragen. Dit kan enorm veel schelen!

Dagjes uit korting


Lees je dit artikel, omdat je zo goedkoop mogelijk een leuk dagje weg wilt? Deze is voor jou! Voor zowel goedkope kaartjes voor de trein als andere leuke attracties, kun je terecht bij o.a. HEMA. Hier vind je namelijk dagkaarten voor vaak slechts € 15 waarmee je de gehele dag kosteloos kunt reizen. En dit wil je, want geen jaar is natuurlijk compleet zonder een gezinsreisje naar de dierentuin, een pretpark of een museum. Of wat dacht je van een ontspannen minivakantie naar het strand of de camping? Er is vrijwel alles te doen in ons land. Vergeet daarom voor vertrek zeker niet de dagje uit deals te checken, want dat is wel zo voordelig.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Weet jij nog manieren om zo goedkoop mogelijk met de trein te reizen?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel