Lisa
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Ben jij een echte waaghals? Dan bezoek je vast wel eens een pretpark. Met de zomer op komst kijken wij uit naar een heerlijk seizoen vol spannende achtbanen, rustige monorails en vrolijke draaimolens. Het kostenplaatje tijdens zo’n lange dag loopt vaak redelijk hoog op. Om deze kosten een beetje te drukken, hebben wij wat tips voor je! Lees het artikel

Zo kun je goedkoop de achtbaan in!

Leestijd: 4 minuten

Een lekker warm zonnetje, rugzak vol met eten en drinken, vol adrenaline in de rij staan en lekker met het gezin over de paden wandelen. Herkenbaar? Dan ben je vast eerder in een pretpark geweest. Hoe gezellig en leuk zo’n dag ook is, goedkoop is het eigenlijk nooit. De tickets, lunch en souvenirs brengen een serieuze afrekening met zich mee. Gelukkig zijn er altijd manieren om die kosten laag te houden, en die hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

De keuze is reuze

Vraag één is uiteraard: welk park ga je bezoeken? In de meeste pretparken is voor elke leeftijd wel iets te vinden. Houd er wel rekening mee dat elk park een duidelijke doelgroep in gedachte heeft. Daarmee is dus niet elk attractiepark geschikt voor elke leeftijdscategorie. Met het kiezen van het juiste park, voorkom je een dure dag zonder lol.

Zo is het bezoeken van de Efteling extra leuk met kleine kinderen. Het Sprookjesbos biedt een breed scala aan gevisualiseerde kinderverhalen. Van Doornroosje tot Hans en Grietje, denk aan een sprookje en je vindt het hier terug. Daarbij komt dat kinderen tot 3 jaar gratis toegang hebben en dus kosteloos kunnen genieten van dit magisch schoon.

Voor de wat volwassenere bezoeker is bijvoorbeeld Walibi Holland een betere keuze. Hier vind je namelijk de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. De Goliath bereikt namelijk snelheden van wel 106 kilometer per uur en is daarmee niet geschikt voor mensen kleiner dan 1 meter 40.

Pretparken bedoeld voor de kleinere kinderen zijn vaak goedkoper. Wil je dus een leuke dag uit met hele kleine kinderen, kies dan voor zo’n park. Het scheelt je al snel €20 per ticket en dat is een flinke besparing!

Goedkope tickets

Pretpark gekozen? Dan begint de zoektocht pas echt! Nu is de vraag, waar vind je een zo goedkoop mogelijk ticket. Het is ten alle tijden aan te raden de tickets online te kopen. Aan het loket betaal je 99% van de tijd meer dan online. Toch kun je via verschillende wegen een goedkoper ticket op de kop tikken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Ticketveiling.nl of Vakantieveilingen.nl. Hier vind je elke dag veilingen waarbij je tickets voor een leuke prijs kunt winnen! Met een beetje geluk bespaar je dus vele euro’s op je kaartje.

Ben je nu van plan een specifiek park met enige regelmaat te gaan bezoeken, dan is een abonnement wellicht iets voor jou. Deze abonnementen zijn een stuk goedkoper wanneer je een pretpark meermaals bezoekt. Deel het bedrag door het aantal bezoeken dat je gepland hebt staan en concludeer of dit goedkoper is. Logischerwijs moet je wel zorgen dat je ook daadwerkelijk vaker gaat. Mocht je uiteindelijk toch maar 1 à 2 keer gaan, dan ben je met een abonnement duurder uit.

Je kunt ook gebruik maken van de app Tapperuse. Deze is gratis te downloaden voor iOS en Android.Je tapt in bij jouw favoriete pretpark, vervolgens blijf je zolang als je wilt. Bij vertrek tap je weer uit en betaal je achteraf. Zo betaal je dus precies voor de tijd die je hebt doorgebracht in het park en geen cent teveel! 

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Liever betalen voor de tijd die je in een park doorbrengt, dan het vaste tarief neer te leggen? Probeer dan Tapperuse!

Download Tapperuse hier!

Eten en drinken

De tickets zijn betaald en dan doet drama nummer twee zich voor. Vermoedelijk heeft iedereen wel eens de fout gemaakt met lege handen een attractiepark te betreden. Met een hele dikke portemonnee is dit niet direct een probleem. Wanneer je van plan was niet teveel uit te geven, is dit net even anders.

Een lunch voor vier personen in een pretpark kost al gauw €40. Uiteraard sta je vrij om deze kosten te maken, maar het is absoluut niet nodig. Neem lekker je eigen bammetjes en drinken mee. Dit bespaart je een hoop geld en je houdt extra tijd over om alle attracties te bezoeken!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke voorbereidingen tref jij wanneer je naar het pretpark gaat? Laat het weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel