Shanice
Elektronica / Huishouden Leestijd: 3 minuten
Opruimen kan een flinke klus zijn. Of je nu kinderen hebt of niet, op een of andere manier komt er altijd meer troep in huis dan je denkt. Vrijwel iedereen moet, als er visite komt, eerst nog even alles netjes maken. Maar hoe ruim je op een handige manier op? Dit zijn 5 tips om je huis snel en praktisch op te ruimen. Lees het artikel

5 tips om je huis snel op te ruimen

Leestijd: 3 minuten

Opruimen kan een flinke klus zijn. Of je nu kinderen hebt of niet, op een of andere manier komt er altijd meer troep in huis dan je denkt. Vrijwel iedereen moet, als er visite komt, eerst nog even alles netjes maken. Maar hoe ruim je op een handige manier op? Dit zijn 5 tips om je huis snel en praktisch op te ruimen.

1. Kies slimme opbergers

Slim opbergen kan heel veel helpen om alles snel op te ruimen. Kies bijvoorbeeld voor opbergers die ook decoratief heel mooi zijn. De manden van Sweetlivingshop.nl zijn bijvoorbeeld heel mooi om naar te kijken, maar ook handig omdat je er veel in kwijt kunt. Je kunt manden in de kasten zetten om zo je spullen uit het zicht te bergen. Maar een grote mand kan ook op zichzelf dienen als mooie woondecoratie. Wil je vooral kleinere spulletjes opbergen? Dek ze in een mand dan af met een woondekentje, zodat de spullen niet zichtbaar zijn. Dat geeft meer rust.

2. Ga voor dichte kasten

Een open kast ziet er sneller slordig uit dan een gesloten kast. Een open kast ziet er wat rommeliger uit, zeker als je er losse spulletjes in opbergt. Je kunt opbergmanden gebruiken om de kast mooier in te richten. Maar je kunt ook kiezen voor een gesloten kast met kastdeuren, zodat niemand ziet wat je er allemaal in gepropt hebt. Een dichte kast is ook een risico: als je denkt dat je er echt een zootje van gaat maken omdat het toch niet in het zicht zit, kun je beter kiezen voor een open kast. Dan word je namelijk wel gedwongen om de kast regelmatig even netjes te maken.

3. Gebruik verborgen ruimte

Je hebt in huis altijd wel verborgen ruimte. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de ruimte onder het bed door er een lade onder te schuiven. Verborgen ruimte heb je ook in een ongebruikt hoekje, op de zolder of onder een schuine wand. Loop eens door de kamers van je huis en bedenk waar je verborgen ruimte hebt en hoe je die gaat gebruiken. Als het hoekje in het zicht is, kies je voor een mooie kast of mand om spullen in te doen. Onder een schuine wand is vaak ook ruimte die niet gebruikt wordt en waar je een kast kunt bouwen of een gordijn voor kunt hangen.

4. Schoenen opbergen

Schoenen zien er al snel rommelig uit, hoe netjes je ze ook neerzet. Het kan dus praktisch zijn om een speciale opberger hiervoor te zoeken. Er zijn mooie schoenenkasten, waar je de schoenen gemakkelijk in kunt zetten. Maar ook een schoenenrekje of andere kleine opberger kan een goede oplossing zijn. Heb je ruimte onder de trap, dan kun je daar eventueel je schoenen kwijt.

5. Opbergen in meubels

Er is nog een optie om spullen op te bergen: in meubels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een holle bank, waar je spullen onder de zitting kunt stoppen. Ook de salontafel kan een goede opbergplaats zijn. Lades onder de tafel zijn ook heel handig voor losse spullen die je veel aan tafel gebruikt. Denk creatief: je kunt op heel veel plekken ongemerkt extra opbergruimte maken. Ook in een kleine badkamer kan een handig meubel je veel extra opbergruimte leveren.

Opbergen kan best een uitdaging zijn. Vooral als je zelf van nature niet zo netjes bent, of wanneer je kinderen in huis hebt. Het kan enorm helpen als je goede opbergers hebt. Door te zorgen voor goede opbergmogelijkheden kun je de ruimte gemakkelijker opgeruimd houden. Zeker als er ineens visite voor je deur staat!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een leuke tip om je huis makkelijk en snel op te ruimen ? Laat het weten in de reacties hieronder.    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel