Richard
Elektronica / Multimedia Leestijd: 2 minuten
Je hebt ongetwijfeld wel eens van refurbished telefoons gehoord. Aanbieders prijzen ze aan als de perfecte koop, maar is dat wel het geval? Wij zetten de voor- en nadelen van refurbished telefoons voor je op een rij, zodat jij aan het eind van dit artikel weet of het iets voor jou is. Lees het artikel

Refurbished telefoon – is het iets voor jou?

Leestijd: 2 minuten

Wat is een refurbished telefoon precies?

Een refurbished telefoon is een opgelapte, tweedehands gadget. Het apparaatje is volledig gereset, kapotte onderdelen zijn vervangen en de telefoon wordt te koop aangeboden voor een mooie prijs.

Wat zijn de voordelen van refurbished telefoons?

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat refurbished telefoons goedkoop zijn. Zie je het niet zitten om aan een duur abonnement vast te zitten om zo het nieuwste apparaat aan te kunnen schaffen? Met een refurbished telefoon schaf je het apparaat los aan. Kies vervolgens het goedkoopste sim only abonnement dat bij je past. Zo bespaar je op maandelijkse kosten. Een ander voordeel van deze gadgets is dat je een telefoon een tweede leven geeft. Hierdoor ben je duurzaam bezig.

Wat zijn de nadelen van refurbished telefoons?

Refurbished telefoons hebben ook nadelen. Hoewel ze opgelapt zijn en vaak verkocht worden onder het mom van ‘zo goed als nieuw’, blijft het feit dat de telefoon niet echt nieuw is. Zo bestaat de kans dat de batterij minder lang meegaat of dat de camera niet zo scherp is als die van een nieuwe telefoon. Het
gaat in de regel om kleine dingetjes – grote defecten worden immers verholpen – maar het kan toch als hinderlijk worden ervaren. Doordat de telefoon al door iemand anders gebruikt is, moet je rekening houden met een kortere levensduur.

Hoe koop je een goede refurbished phone?

Om de nadelen minimaal te houden, koop je een refurbished apparaat het beste bij een betrouwbaar bedrijf dat je minimaal twee jaar garantie aanbiedt op je aankoop en dat enkel originele onderdelen gebruikt bij reparatie. Als je een zeer nieuw model koopt, weet je zeker dat het niet lang gebruikt is, waardoor de telefoon waarschijnlijk lang meegaat. Aan de andere kant zijn de nieuwste modellen wel een stuk duurder dan oudere telefoons. Voor iets meer heb heb je dan een telefoon die écht nieuw is.

Andere mogelijkheden om goedkoop een telefoon te kopen

Zie je refurbished telefoons kopen toch niet zitten? Door een nieuwe gadget te kopen van een merk dat kwaliteit levert, maar (nog) niet zo bekend is, bespaar je geld op je telefoon. Vraag jezelf ook af of je al die nieuwste snufjes van de modernste telefoons wel gebruikt. Anders is het wellicht een optie een wat simpelere telefoon te kopen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel