Desmond
Elektronica / Telecom Leestijd: 3 minuten
Wist je dat je veel geld kan besparen met het gebruiken van een telefoonhoesje? Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Dus laat het niet zo ver komen dat je telefoontje kapot valt en jij met onverwachte kosten komt te zitten voor de reparatie. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de meest belangrijke informatie en alternatieven voor je op een rijtje gezet. Lees het artikel

Zo kun je geld besparen op je telefoon

Leestijd: 3 minuten

Besparen met een telefoonhoesje

Het gebruik van een telefoonhoesje bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld. Een reparatie is in veel gevallen nog een dure aangelegenheid. Daarnaast ben je de telefoon vaak enkele weken kwijt ter reparatie.


Eén op de vijf mensen loopt tegenwoordig rond met een beschadigd toestel. Terwijl dit eenvoudig te voorkomen is wanneer je je smartphone beschermt met een telefoonhoesje. Hiermee vang je grotendeels de val op, wanneer je je mobiel per ongeluk laat vallen. Hierdoor is er geen smartphone reparatie nodig en bespaar je veel tijd en kosten!

 

Bescherming van je mobiel

De welbekende barst in het scherm is nog steeds de meest voorkomende schade bij mobiele telefoons. Maar liefst 38% betreft fysieke schade aan het scherm. Dit is absoluut zonde, aangezien deze kans op schade eenvoudig te minimaliseren is.


Het smartphonehoesje met antislip achterkant zorgt er bijvoorbeeld voor dat de telefoon niet zo makkelijk weg schuift. Een screenprotector (tempered glass) is daarnaast een kleine investering om jezelf te beschermen tegen kleine krasjes en barsten. Zo weet je met enkele kleine aanpassingen je mobiel al voor grote schades te behoeden.


Vergeet ook niet dat de verkoopwaarde van je telefoon omlaag gaat bij opgelopen schade. Hiermee ontvang je minder geld bij het doorverkopen van je telefoon. Het beschermen van je toestel levert je uiteindelijk dus geld op!

 

Personaliseren van je mobiel

Naast de gewenste bescherming, kun je met een hoesje ook je telefoon personaliseren. Je daarbij kunt kiezen uit een breed scala van reeds gemaakte designs. Alle kleuren en motiefjes zijn mogelijk bij de telefoonhoesjes van Casimoda.nl. Zo kun jij je telefoon uniek maken in vergelijking met anderen. Laat je beschermhoesje nu dus volledig aansluiten op jouw persoonlijke smaak.


Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van best friends-hoesjes? Hiermee kun jij je beschermingskapje delen met je beste vriend of vriendin. Hierbij worden beide mobieltjes met elkaar gekoppeld en wordt jullie favoriete afbeelding of tekst verdeeld over twee kapjes.


Je kunt daarbij kiezen uit een hard of soft case, gemaakt van kunststof, siliconen of kunstlederen. Uiteraard beschermt een soft case beter bij een val, doordat het meer dempend vermogen heeft.

 

Verzekeren van je mobiel

Je kunt er ook nog voor kiezen om je telefoon te verzekeren. Hierbij betaal je een maandelijks bedrag en ben je verzekerd tegen alle vormen van onverwachte schade. Hierbij zijn diefstal, valschade en waterschade vaak allen inbegrepen in de prijs.


In het geval van een schade ben je je telefoon wel enkele dagen -of in sommige gevallen- enkele weken kwijt. In veel gevallen betaal je ook een eigen risico, waardoor je bij kleine schades alsnog een bedrag zelf dient te betalen. Deze voor- en nadelen dien je tegen elkaar af te wegen, voordat je een beslissing maakt om je mobiel te verzekeren.

 

Conclusie

Ieder persoon heeft zijn eigen persoonlijke voorkeur voor het beschermen van zijn of haar telefoon. Het gebruiken van een telefoonhoesje lijkt in ieder geval de snelste en goedkoopste oplossing voor het afschermen van de telefoon tegen mogelijke schade.


Het afsluiten van een verzekering zorgt initieel voor extra kosten, maar brengt wel veel zekerheid met zich mee bij eventuele schade. De keuze dien je daarbij zoveel mogelijk te laten afstemmen op je huidige situatie en in hoeverre je waarde hecht aan het optimaal beschermen van je mobiel.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij het scherm van je telefoon al optimaal beschermd?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel