Richard
Elektronica / Telecom Leestijd: 3 minuten
Ben je tevreden met je huidige telefoon, maar ben je op zoek naar een abonnement met meer data, belminuten of een lagere abonnementsprijs per maand? Dan kun je ervoor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten. Wanneer je voor een sim only abonnement kiest, kun je jouw maandlasten namelijk een stuk omlaag brengen. In deze blog lees je wat een sim only abonnement inhoudt, welke voordelen eraan zitten en welke tips je helpen om geld te besparen op je telefoon. Lees het artikel

Sim only: een betaalbaar telefoonabonnement voor als je al een telefoon hebt

Leestijd: 3 minuten

Wat houdt sim only precies in?

Sim only, betekent dat je alléén voor een simkaart kiest die je in je huidige telefoon kunt gebruiken. Je gaat een abonnement aan op basis van datagebruik en niet op datagebruik en het gebruik van een nieuw toestel. Dit is een goedkope en interessante optie, aangezien je alleen voor je data betaalt. Je kunt een sim only abonnement vaak in de winkel of online afsluiten. De simkaart krijg je direct mee of binnen enkele dagen thuis opgestuurd.

Welke voordelen zitten eraan een betaalbaar sim only abonnement?

Voordat je voor een sim only abonnement kiest, wil je natuurlijk weten welke voordelen eraan zitten. Een sim only abonnement is allereerst goedkoper dan een telefoonabonnement inclusief een nieuw toestel. Je koopt zelf een telefoon of gebruikt je huidige telefoon, waardoor je alleen voor de belminuten, sms’jes en GB’s betaalt. Daarnaast kun je een sim only abonnement vaak maandelijks wijzigen of stopzetten, waardoor het een flexibel abonnement is. Een ander belangrijk voordeel is, dat je niet meteen voor een bepaalde tijd aan een toestel vastzit. Wil je tussendoor een nieuwe telefoon kopen? Dan heeft dit geen invloed op je sim only abonnement. Je kunt je simkaart gewoon in een ander toestel gebruiken.

Verder is het goed om te weten dat je bij een sim only abonnement geen BKR-registratie krijgt. Als je voor een telefoonabonnement inclusief een telefoon met een waarde van € 250 euro of meer kiest, wordt dit als lening gezien en kan dit bijvoorbeeld invloed hebben op de hoogte van je hypotheek. Dit is bij een sim only abonnement dus niet het geval.

Wanneer past een sim only abonnement bij je?

Heb je een fijne telefoon en zou je dat toestel nog een aantal jaar willen houden? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. Dit houdt in dat je een telefoonabonnement afsluit, zonder dat je hier een nieuwe telefoon bij krijgt. Op het moment dat je voor een sim only abonnement kiest, is het belangrijk dat je weet hoeveel data je voor jouw maandelijks gebruik nodig zal hebben. Je kunt vaak zelf kiezen hoeveel GB en belminuten je in je sim only abonnement opneemt. De hoogte van de prijs die je per maand betaald, hangt af van de hoeveelheid belminuten, sms’jes en GB’s die je per maand gebruikt.

Met deze tips kun je nog meer geld besparen op je telefoon

Wil je naast het afsluiten van een betaalbaar sim only abonnement nog meer geld besparen op je telefoon? Dan kun je ervoor kiezen om je toestel te laten verzekeren tegen schade en/of diefstal. Houd er dan wel rekening mee dat je hier een maandelijks bedrag voor betaald. Je kunt bedenken of een verzekering voor je telefoon nodig is, door af te wegen of de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen van een verzekering voor je mobiel. Verder kun je een stevig hoesje en een beschermlaagje voor je beeldscherm kopen, om je telefoon sterker te maken. Wanneer je het toestel per ongeluk laat vallen terwijl het goed beschermd is, is de kans op schade een stuk kleiner.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel