Richard
Elektronica / Telecom Leestijd: 2 minuten
Wil je twee vliegen in één klap slaan met je smartphone abonnement? Ofwel: minder abonnementskosten kwijt zijn, terwijl je tegelijk meer mobiele data en belminuten krijgt? Dan ben je niet de enige. Maar niet getreurd! Want én meer kunnen bellen én tegelijkertijd minder betalen is heel goed mogelijk tegenwoordig. Hoe zit dit precies? Lees het artikel

Tegelijk terugdraaien van abonnementskosten en opendraaien van meer data

Leestijd: 2 minuten

Het grote verschil

Abonnementen kun je op twee manieren afsluiten: een abonnement waar een mobiel aan vastzit of een abonnement waar geen mobiel aan vastzit (let op: prepaid is geen abonnement!). Het belangrijkste kenmerk van sim only is dat je er geen toestel bij koopt en dus een los telefoonabonnement afsluit. Dit type abonnementen is daarom een stuk voordeliger dan een gecombineerd toestel met abonnement. Je bespaart al snel op je belkosten en datakosten. En dat is natuurlijk mooi meegenomen: met sim only ben je voordeliger uit, maar profiteer je tegelijk wel van meer datamogelijkheden en meer belminuten. Veel beter kun je het niet regelen!

En het toestel dan?

Eenmaal een sim only abonnement afgesloten zit je wel met een probleem: je moet zelf een telefoon regelen. Dat kan een gloednieuwe smartphone zijn, maar ben je natuurlijk net zoveel kwijt als een abonnement waar een telefoon bij zit. Gelukkig kun je ook tweedehands modellen of refurbished modellen gebruiken. Vaak zijn deze toestellen prima bruikbaar, goedkoop en kun je er dus op besparen! En dan hebben we het nog niet eens over de duurzaamheid van een refurbished model gehad.

De grootste flexibiliteit die mogelijk is

Ideaal aan sim only abonnementen is dat je als gebruiker meer dan voldoende flexibiliteit hebt. Er is bijna net zoveel aanbod als abonnementen met telefoon. Vergelijk de voorwaarden van een aanbieding en kies voor de optie die bij je past. Je kunt je abonnement namelijk elke maand opzeggen als je dat wilt. Heb je een abonnement mét toestel gekocht, dan zit je doorgaans twee jaar vast aan een contract, omdat het telefoontoestel nog moet worden afbetaald.

Geen problemen met een BKR-registratie

Als er iets vervelends is op financieel gebied is het wel om BKR geregistreerd te worden. Bij het kopen van een smartphone inclusief abonnement en bij kosten die over de 250 euro uitkomen, wordt je tegenwoordig al geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. Wil je in zo'n situatie een andere lening afsluiten, dan heb je al snel een probleem. Ga je echter voor een sim only contract? Dan heb je met het BKR niets te maken en kun je zonder problemen ergens anders een lening afsluiten als dat nodig is.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe bel jij, via een abonnement? of via SIM only?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel