Desmond
Elektronica / Telecom Leestijd: 4 minuten
Wist je dat je onwijs veel geld kan besparen op je telefoon? Hierdoor houd je uiteindelijk veel geld over aan het einde van de maand. Hierdoor kan jij alsnog die leuke schoenen kopen of die langverwachte citytrip boeken met je vrienden of vriendinnen. Wij vertellen je precies waar je direct op kan besparen, met onze top 10 bespaartips voor je mobiele telefoon! Lees het artikel

Top 10 bespaartips voor je telefoon

Leestijd: 4 minuten

1. Maak meer gebruik van gratis wifi-verbindingen

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van gratis wifi verbindingen. In veel gevallen hoef je je maar eenmalig aan te melden en wordt de verbinding een volgende keer automatisch opgepakt. Houd er wel rekening dat je mobiel bij een slechte verbinding niet automatisch terugschakelt op 3G of 4G. Dit voorkom je door je mobiele data uit te schakelen. Op deze wijze gebruik je alleen je mobiele data wanneer het echt nodig is.

 

2. Maak gebruik van een screenprotector

 
Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten schermbeschermers: de plastic en de glazen variant. We zullen het verschil zo goed mogelijk voor je beschrijven. Buiten het feit dat gehard glas je beter beschermt tegen krasjes en schade, blijft een tempered glass screenprotector ook volledig bubbelvrij. Je dient het scherm van je telefoon of tablet uiteraard wel eerst te reinigen voordat je het glazen schermpje aanbrengt. Dus geen vervelende luchtbelletjes meer onder je screenprotector. Daarnaast heb je minder last van vingerafdrukken, aangezien het glazen scherm is beschermd met een speciale Nano-coating. De plastic variant zorgt daarentegen voor beduidend minder bescherming. Het is in aanschaf de goedkopere optie, maar zal bij eventuele schade meer kosten met zich meebrengen ter reparatie van het toestel.

 

3. Kies voor een refurbished telefoon

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een tweedehands telefoon. Reeds gebruikte mobieltjes zijn soms tot 50% voordeliger dan een nieuwe, maar verkeren wel in prima staat en bieden daarnaast garantie voor meerdere jaren.

 

4 Los toestel + SIM only

Is je abonnementsduur van 1 of 2 jaar reeds verlopen? Dan heb je de mogelijkheid om je abonnement stop te zetten en de telefoon te blijven gebruiken. Je neemt daarnaast een SIM only abonnement van enkele euro's per maand en bespaar daarmee veel onnodige kosten. Bij het SIM only abonnement kun je zelf de hoogte van je bel- en databundel bepalen.

 

5 Maandelijkse kosten verlagen met wijzigen van provider

Blijf jij uit gemak al jaren bij je huidige telefoonprovider? Veel mensen zitten al jarenlang bij eenzelfde provider, zonder onderzoek te doen of zij mogelijk goedkoper uit zijn bij een alternatieve aanbieder. Kijk eens goed om je heen en zie of de prijs van toen, nu nog steeds marktconform is. In veel gevallen zijn hier meerdere euro's op te besparen.

 

6 Verleng de levensduur van je batterij

Accu mobiele telefoon
levensduur batterij mobiel
Probeer je telefoon alleen op te laden als de accu nagenoeg leeg is. Opladen bij 80% zal niet ten goede komen van de levensduur van de batterij. Daarnaast is het aan te bevelen de smartphone regelmatig te herstarten.

 

7 Stap over op een flexibel abonnement

Veel providers bieden tegenwoordig de optie om je abonnement aan te passen aan je bel- en datagebruik. Hierdoor kun je de kosten eenvoudig naar boven of beneden aanpassen. Zit je even krap bij kas? Dan is het pauzeren van je abonnement voor een paar maanden vaak ook nog een optie.

 

8 Verzeker je telefoon tegen diefstal en schade

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar het verzekeren van je mobiel tegen eventuele diefstal of schade kan jou een hoop kosten besparen. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en tegenwoordig worden mobiele telefoons steeds vaker gestolen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan ben je in ieder geval zeker dat je geen verdere kosten zal hebben.

 

9 Vraag een vakantiebundel aan voor reizen buiten de EU

Ook op vakantie hebben we vaak moeite om onze telefoon eventjes niet te gebruiken. Dan is het natuurlijk erg fijn als je een leuke vakantiefoto kan posten, zonder dat je daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen. De meeste providers bieden daarom speciale vakantiebundels aan voor deze situaties. Hierdoor voorkom je hoge kosten en kun je optimaal genieten van je vakantie. Uiteraard geldt dit tegenwoordig enkel nog maar voor landen buiten de EU. Binnen de EU kun je zorgeloos gebruik maken van je normale databundel. 

 

10 Zet de automatische synchronisatiefunctie uit voor je apps

Facebook
Social Media
Sommige apps synchroniseren automatisch, zonder dat je de app daadwerkelijk hebt geopend. Facebook is hier een goed voorbeeld van, waarbij de timeline voor een gedeelte wordt ingeladen, zonder dat je hier erg in hebt. Dit kost je mobiele data en uiteindelijk ook extra kosten op je telefoonrekening. Kijk goed naar de instellingen van je telefoon en zet deze autosync functionaliteit waar mogelijk zoveel mogelijk uit.

 

Wij zijn er van overtuigd dat je met deze tips fors gaat besparen op de kosten voor je mobiele telefoon. Heb jij nog persoonlijke tips die wij zijn vergeten? We zijn erg benieuwd naar jouw input en zien je reactie op dit bericht graag tegemoet.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog bespaartips die wij nog niet hebben genoemd?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel