Richard
Elektronica / Telecom Leestijd: 3 minuten
Krijg je het er nu al warm van? Heel begrijpelijk. Zonder een mobiele telefoon kun je immers niet, maar je wilt tegelijkertijd ook voorkomen dat je straks een maand de rekening niet meer kan betalen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit te voorkomen. In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij. Lees het artikel

Torenhoge telefoonrekening. Zo voorkom je dit!

Leestijd: 3 minuten

Ben jij ook eens enorm geschrokken van de hoogte van je telefoonrekening? Dan ben je niet de enige. Elke maand weer zijn er mensen die hun bundel dusdanig overschrijden, dat ze plotseling een torenhoge telefoonrekening te verwerken krijgen. Soms valt het mee en zijn ze slechts enkele euro’s duurder uit, maar dit kan ook om tientallen of zelfs honderden euro’s gaan.

Kies voor een geschikt abonnement

Allereerst is het belangrijk om het juiste abonnement af te sluiten. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar hier worden regelmatig nog fouten gemaakt. Kies niet klakkeloos voor het goedkoopste abonnement. Als deze namelijk niet aansluit op je verbruik, dan is de kans nog groot dat je maandelijks veel duurder uit zal zijn. Als je buiten je bundel belt, sms’t of internet, dan is dit meestal stukken duurder dan wanneer je een uitgebreider abonnement afsluit.

Weet je wat je nodig hebt? Maar vind je de abonnementen maandelijks dan wel erg duur worden? Overweeg dan eens om een sim only abonnement af te sluiten. De duurste abonnementen bestaan immers vaak ook uit een toestel. Dit toestel moet je maandelijks terugbetalen, waardoor je een stuk duurder uit zal zijn. Als je telefoon het nog goed doet, kun je eenvoudig veel besparen door een sim only abonnement af te sluiten.

Houd je dataverbruik in de gaten

Het is lastig om een geschikt abonnement te vinden als je niet precies weet hoeveel data je maandelijks verbruikt. Daarom is het allereerst van belang om dit uit te zoeken. Hoeveel data verbruik je maandelijks en waar gaat dit voornamelijk naar toe? Er zijn handige apps die je hiervoor kunt gebruiken, maar de meeste internetproviders bieden ook zelf de optie aan om je dataverbruik in te zien. Zo krijg je meer inzicht in je verbruik en kun je waar nodig stappen ondernemen om geld te besparen op je telefoonrekening.

Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi

De meeste mensen maken vooral heel veel gebruik van het internet. Die kosten kunnen echter flink oplopen. Zeker als je veel onderweg bent en daardoor altijd je 3G, 4G of 5G in moet schakelen. Wees je bewust van deze kosten en probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door je internet uit te schakelen als je onderweg bent. Als je het internet toch moet gebruiken, probeer je dit bij voorkeur te doen op plekken waar openbare wifi aanwezig is.

Houd er wel rekening mee dat openbare wifi-netwerken niet altijd even goed beveiligd zijn. Zodra je in de winkel bent, is het dan ook niet slim om even op je bankaccount te kijken of persoonlijke gegevens elders in te vullen. Je weet nooit wie deze gegevens in handen krijgt.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel