Richard
Elektronica / Telecom Leestijd: 2 minuten
Waarom het tegenwoordig niet meer mogelijk is om als éénverdiener je gezin draaiende te houden? Niet alleen omdat bestaande zaken duurder zijn geworden, maar ook omdat er gewoon veel nieuwe kosten bij zijn gekomen. Een voorbeeld van zo’n kostenpost is alles omtrent digitalisering. Wie heeft er tegenwoordig geen laptop en/of tablet en/of smartphone? Al deze zaken kosten het nodige in aanschafprijs, maar vervolgens kost het ook nog eens het nodige om ze in de lucht te houden. Lees het artikel

Voordelig mobiel bellen, dé tips van experts

Leestijd: 2 minuten

Wanneer een heel gezin deze spullen gebruikt en iedereen er één heeft, is dit al snel een kostenpost wat aardig in de papieren gaat lopen. Reken maar eens uit over een jaar! Toch zijn ze essentieel vandaag de dag, wanneer je een beetje up-to-date wilt blijven. Daarom een aantal tips hoe je het gebruik van de smartphone een beetje voordelig houdt.

Kies precies

Het ene abonnement is de andere niet, dat geldt ook zeker voor internet. Kies daarom altijd precies wat past bij jouw situatie. Ga niet zomaar voor de goedkoopste variant, want de kwaliteit hiervan kan wel eens te wensen overlaten. Zeker wanneer je bijvoorbeeld als ZZP’er werkt vanuit huis is het aan te raden eens te kijken naar een zakelijk abonnement. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het sneller werkt, maar een zakelijk abonnement is vaak ook nog eens van de belasting aftrekbaar. Een win-win situatie dus!

De tweede ronde?

Is het altijd nodig wanneer je contract afloopt om een nieuwe telefoon uit te zoeken? Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk meteen voor de laatste uitgave te kiezen en hier van te genieten. Maar in de praktijk valt dat genieten wel mee, want technologie went zeer snel. Daarnaast zijn de innovaties op het gebied van telefonie vandaag de dag vaak maar zeer klein. Dit zorgt ervoor dat de kosten disproportioneel snel stijgen, maar de voordelen niet echt.

Wanneer je huidige toestel nog goed functioneert raden wij aan om te kijken of je huidige toestel niet nog een ronde mee kan. Met het afsluiten van een Sim Only abonnement ben je veel voordeliger uit en deze is vaak per direct opzegbaar. Mocht je toch behoefte krijgen aan een nieuw toestel, dan is die alsnog snel aan te schaffen.

Of dat dan vervolgens een nieuw toestel moet zijn is ook maar de vraag, de markt van refurbished toestellen is ontzettend snel toegenomen. Deze tweedehands toestellen zijn gecheckt door experts en zijn verbeterd waar nodig. Dit zorgt ervoor dat jij een toestel met garantie krijgt, maar voor een zeer lage prijs.

Kortom, je kunt nog steeds goed online zijn zonder dat dit de hoofdprijs kost. Door een paar simpele trucs en innovaties ben jij gewoon altijd bereikbaar, maar wel voor een iets aantrekkelijkere prijs. Zeker wanneer je dit niet alleen voor jezelf doet maar ook voor je kinderen, zul je zien dat dit een besparing oplevert waar jullie wellicht een extra vakantie van kunnen boeken samen!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel