Lan
Elektronica / Telecom Leestijd: 4 minuten
iPhones zijn heel goed, maar ook heel duur. Een goede reden om er zuinig op te zijn. Toch is dat soms best lastig. Want hoe kun je je iPhone goed beschermen en onderhouden? En wat doe je als je smartphone mankementen begint te vertonen? Zó gaat je iPhone langer mee! Lees het artikel

Zo gaat je iPhone langer mee

Leestijd: 4 minuten

1. Gebruik een goede oplader

Een bekend probleem met iPhones is dat de laders vrij prijzig zijn. Daarom gebruiken veel mensen alternatieve laders van goedkope aanbieders. Daar gaat het vaak mis. Een lader van slechte kwaliteit kan je iPhone flink beschadigen! Het kan de levensduur van de batterij verkorten en zorgen dat hij eerder storingen krijgt. Een goede iPhone oplader is dus belangrijk om je batterij en iPhone systeem langer goed te houden.

2. Een case of bumper

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt niet altijd voorkomen dat je iPhone valt of ergens tegen stoot. Daarom is het verstandig om hem goed te beschermen. Je kunt hem bijvoorbeeld in een stevige iPhone case doen. Dan is hij volledig rondom beschermd. Bovendien kun je vaak ook nog pasjes of geld in een case meenemen. Vind je dat niet mooi of niet handig, dan kies je voor een bumper. Dat is een rubberen rand die de randen en hoeken van de iPhone beschermt.

3. Een glaasje of screenprotector

De kwetsbaarste plek van een iPhone is het glazen scherm. Dat kan breken door een val of er kunnen lelijke krassen op komen. Gelukkig kun je het scherm gemakkelijk beschermen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een afdekplaatje van plastic, zoals het plaatje dat erop zit als je hem nieuw koopt. Maar je kunt het scherm ook afdekken met een glazen plaatje dat er naadloos op kan worden geplaatst. Als er dan iets gebeurt met de iPhone, is het alleen het afdekkende plaatje dat beschadigd raakt.

4. De accu vervangen

Het is mogelijk de accu van een iPhone te vervangen. Let op dat je dit alleen laat doen door een professional! Doe je dat niet, dan is de kans groot dat de iPhone beschadigd raakt. Hoe nieuwer de iPhone, hoe lastiger de accu te vervangen is. Toch is het vervangen, zelfs als je dat door Apple laat doen, nog steeds goedkoper dan een hele nieuwe iPhone kopen.

5. Refurbished en garantie

Een iPhone heeft doorgaans een vrij lange garantie termijn. Als er dan iets misgaat met de iPhone wat niet aan jouw gebruik ligt, krijg je garantie. Dat geldt vaak ook voor refurbished toestellen. Dat zijn toestellen die je tweedehands koopt, maar die helemaal zijn opgeknapt en nagekeken. Toch zijn ze niet nieuw, dus daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden.

6. Ruim regelmatig bestanden en foto’s op

Een iPhone kan langzamer worden als hij erg vol staat. Veel mensen vergeten dat de camera hoog resolutie foto’s maakt. De bestanden zijn daardoor best groot. Het kan enorm helpen als je regelmatig foto’s opruimt en bestanden die je niet nodig hebt verwijderd. Sla de foto’s bijvoorbeeld op op een computer, zodat je de iPhone leeg kunt maken. Door dat af en toe te doen blijft de iPhone sneller en beter presteren.

7. Af en toe herstarten

Tegenwoordig staan de meeste apparaten voortdurend in de standby modus. Het is echter goed voor je apparaat om hem regelmatig even helemaal uit te schakelen. Bij het opstarten kijkt het besturingssysteem de iPhone na en controleert of er geen problemen met de software zijn. Deze check kan ook kleine problemen oplossen, waardoor je minder kans hebt op crashes of glitches. Maak er een gewoonte van om je iPhone ongeveer 1x per week uit te zetten en opnieuw op te starten.

Een iPhone heeft maar weinig onderhoud nodig. Af en toe even schoonmaken is genoeg. Toch is er wel veel wat je kunt doen om de levensduur van de iPhone te verlengen. Door hem goed te beschermen en er op een goede manier mee om te gaan, kan een iPhone veel langer meegaan. En dat bespaart je heel wat geld, want een iPhone is niet goedkoop! Wil je nog meer besparen op je smartphone of op het gebruik daarvan? Check deze 10 tips om te besparen op je smartphone.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Is jouw iPhone nog in goede staat?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel