Fleur
Eten & Drinken / Boodschappen Leestijd: 5 minuten
Tegenwoordig proberen we er allemaal zo fit mogelijk uit te zien, met behulp van zowel sporten als gezond eten. Gezond eten is erg lekker, maar kan soms best duur zijn. Helaas is tegenwoordig een zak chips nog altijd goedkoper en daardoor ook erg verleidelijk. Zodra jij bezig bent met je lichamelijke gesteldheid kom je er al snel achter dat gezond eten enorm belangrijk is! Daarom geven wij jou in dit artikel wat tips om goedkoop groente en fruit te eten. Lees het artikel

Krijg je vitamientjes binnen op een goedkope manier

Leestijd: 5 minuten

Koop seizoensgebonden groente en fruit

 

Een van de belangrijkste tips die wij kunnen geven is dat je groente en fruit moet kopen die in het seizoen zijn. Bepaalde fruitsoorten zijn bijvoorbeeld in de zomer veel goedkoper dan in de winter. Wij geven een voorbeeld, als je aardbeitjes in de winter koopt betaal je waarschijnlijk het dubbele of zelfs twee dubbele bedrag als in de zomer. Dit fruitsoort wordt in dit seizoen verbouwd en daardoor zijn ze op dat moment goedkoper. In de winter kost het voor de boeren meer geld en moeite om dit soort producten te verbouwen. Weet jij niet in welk seizoen elk groente- of fruitsoort wordt verbouwd, dan hebben wij een goede oplossing hiervoor. Je kunt online allerlei groente en fruitkalenders downloaden. Deze kalenders helpen jou om uit te vinden wanneer je welk product het beste kunt kopen. Dit helpt jou om goedkoop fruit en groente in te kopen.

 

Groente en fruit in de aanbieding? Inkopen maar!

 

In elke supermarkt kun je wel vers fruit scoren. Niet elke dag komt er altijd nieuw vers fruit binnen. Dit zorgt ervoor dat sommige fruit en groentesoorten na een tijdje plekjes krijgen of er wat minder mooi uit zien. Deze producten gaan vaak in de aanbieding. Los hiervan, soms hebben supermarkten een overschot waar ze vanaf moeten. DIt hoeft niet altijd te gaan om wat oudere producten. Soms zijn er bepaalde groene en fruiten al in de aanbieding als ze net pas binnen zijn. Als jij niet veel geld kwijt wilt aan deze boodschappen, houdt dan vooral de folders in de gaten. Door op te letten wat er in de aanbieding is kun je een hoop geld besparen. Zijn de aardbeien deze week in de aanbieding? Eet dan deze week yoghurt met aardbeien in plaats van yoghurt met blauwe bessen. Stond er vanavond broccoli op de planning, maar is de bloemkool of een andere groentesoort in de aanbieding? Kies dan gewoon voor bloemkool of iets anders. Leer je aan te passen aan de aanbiedingen, dit zal je portemonnee vast ook fijn vinden!  Veel groente en fruit kun je ook in stukjes snijden en invriezen. Ideaal als het in de aanbieding is en je teveel hebt.

 

Is er een diepvries variant? Kies hiervoor!

 

Heb je er wel eens over nagedacht om je groente en fruit in de diepvries variant te kopen? Vaak is deze optie namelijk een stuk goedkoper. Als je een bakje blauwe bessen wilt kopen, betaal je voor een bakje al snel €3,  terwijl er dan helemaal niet veel in zo’n bakje zit. Als je de diepvries variant kiest betaal je ongeveer €1,20 tot €2 voor een zakje vol met besjes. Zo kun je het fruit er ‘s avonds laat voordat je gaat slapen uithalen en in de koelkast leggen. De volgende ochtend kun je ze dan lekker in je yoghurt doen en genieten van een gezond ontbijtje. Zeker als je voor meer als 1 persoon thuis fruit moet inkopen is dit een voordelige oplossing. Een bakje ingevroren fruit bevat vaak namelijk in totaal de waarde van 4 fruit stuks. Hetzelfde geldt voor groenten. Zo kun je bijvoorbeeld broccoli en sperziebonen prima bevroren kopen. Zodra je ze wil gaan gebruiken leg je ze even uit de vriezer of in de koelkast. Vervolgens kun je ze prima gebruiken om bijvoorbeeld mee roer te bakken.

 

Koop je fruit en groente op de markt

 

Goedkoop groente en fruit inkopen kun je doen op de markt. Hier staan genoeg kraampjes waar jij voor goede prijzen inkopen kan doen. Een tip die wij geven is om aan het einde van de dag naar de markt te gaan. De producten zijn dan ietsje minder vers, maar in verhouding met de supermarkt zijn ze nog steeds hartstikke vers. De producten zijn aan het einde van de dag wat goedkoper, omdat de markten dan gaan opruimen en van hun producten af moeten.
Op de markt kun je vaak veel fruit en groente in grotere hoeveelheden voor leukere prijzen kopen. Denk bijvoorbeeld aan 3 bakjes frambozen voor €3 , in plaats van in de supermarkt 1 bakje voor 3 euro. Ook is een goeie tip om je fruit en groente in te vriezen. Je kunt sperziebonen bijvoorbeeld heel lang invriezen, waardoor je heel lang met dit product kan koken. Verdeel je aankopen dus in porties en leg een deel alvast weg voor later.


Steun de lokale bedrijven

 

Rijd je wel eens langs het platteland? Maak hier dan eens een langere tussenstop om wat groente en fruit in te slaan. Aan de weg zullen vaak bordjes hangen die aanduiden waar je producten kunt kopen en waar je heen moet rijden. Bij de boer kun je namelijk ook vaak voor een leukere prijs inkopen doen.  Aardappelen of uien gaan bijvoorbeeld per 5 kg weg. Als je dus een gezin thuis moet voorzien van eten, dan zijn die kilootjes wel welkom. Het is in ieder geval een stuk goedkoper als in de supermarkt. Ook in drukke steden staan er soms fruit en groenteboeren langs de weg. Maak hier gebruik van en bespaar geld!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel