Lan
Eten & Drinken / Drinken Leestijd: 3 minuten
Vandaag de dag kan vrijwel niemand meer zonder internet. Zowel voor informatie als voor aankopen is het de gewoonste zaak van de wereld geworden. Ook alcohol bestel je makkelijk online. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel. Lees het artikel

Goedkoop online drank bestellen doe je zo

Leestijd: 3 minuten

Wil je wijn online bestellen of ben je op zoek naar een mooie whisky aanbieding? Op het net kan het allemaal. Maar is het allemaal wel zo vertrouwd en is het ook echt goedkoper? Met een beetje voorzichtigheid is het geen enkel probleem om goedkoop online drank te bestellen!

Waarom kunnen online shops goedkoper zijn met sterke drank?

alcohol

 

Niet alle webshops zijn hetzelfde en dat geldt ook in deze branche. Sommige slijters hebben een website geopend en verkopen daar de producten die ze ook in hun winkel hebben staan. Daar kan de prijs vaak niet veel lager dan in dezelfde winkel. Er zijn ook verkopers die hun hele omzet per internet realiseren. Vaak hebben ze afspraken met een groothandel en zo vermijden ze de noodzaak van een winkel en voorraad. Niet alle kosten vallen dan weg want er moet toch het een en andere geregeld worden voor de wijn of whisky bij jou aan de deur wordt gebracht. Maar een succesvolle webshop kan (veel) goedkoper werken dan een standaard slijterij. Van dat voordeel kan jij gebruik maken. Perfect voor die lekkere cocktail die jij wilt maken!

Platforms om drank te bestellen

Het aantal webshops dat wijn en sterke drank verkoopt, is enorm toegenomen en dat maakt het vaak niet eenvoudig om de juiste winkel voor jou te vinden. Er zijn echter ook platforms die zelf geen producten leveren maar je doorverwijzen naar online wijnwinkels en dat geldt ook voor sterke drank. Wil je goed kunnen vergelijken en ben je op zoek naar goedkope producten dan zijn deze platforms beslist een goed begin van je zoektocht.

De specialisten

Er zijn ook online shops die het niet moeten hebben van het grote assortiment maar juist van de grote hoeveelheden wijn van dezelfde wijngaard. Deze hebben vaak exclusieve afspraken met de wijnboeren zodat ze wijnen kunnen leveren tegen vaak erg lage prijzen. Zit daar een wijn tussen die jou bijzonder goed smaakt, dan kan je die vaak echt goedkoop krijgen. Ook voor whisky en andere sterke drank is het vaak de moeite waard om op zoek te gaan naar een specialistische webshop die verkoopt wat jij wil en voor de juiste prijs.

wijn

Neem de normale voorzichtigheid in acht

Vaak zal je de eerste aankoop moeten betalen voordat je deze ontvangt. Dat is een normale zaak op het internet. Neem dan ook de voorzorgsmaatregelen die je altijd zou moeten nemen bij online aankopen. Kijk of de leverancier is aangesloten bij waarborgfondsen zodat je ergens terecht kunt met een klacht of wanneer de levering niet plaatsvindt. Ga ook op zoek naar referenties of juist klachten over de webshop. Geen enkele oplichter houdt het erg lang vol op het net, maar dat wil niet zeggen dat er niet vele zijn die een poging doen. Wees ook bereid om zelf je ervaringen te delen, positief of negatief. Op die manier kan jij anderen weer een stapje vooruit helpen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete drankje?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel