Richard
Eten & Drinken / Koken Leestijd: 3 minuten
De boodschappen zijn duurder dan ooit. Als je de bonnen van nu vergelijkt met die van een aantal jaren terug, zie je een duidelijke stijging in de prijzen. Helaas hebben we geen invloed op de prijzen, maar wel op het geld dat je uitgeeft. Met een klein budget kun je namelijk ook heerlijke gerechten op tafel zetten en wij leren je hoe. Lees het artikel

Zo kun je geld besparen op het avondeten

Leestijd: 3 minuten

Maak gebruik van aanbiedingen

Er zijn zo vaak aanbiedingen te vinden in de supermarkt. Je moet er soms alleen goed naar zoeken. De ene aanbieding is de andere namelijk niet. Iets wat je veel voordeel op kan leveren zijn de op = op bakken in de supermarkt. Je ziet steeds vaker dat ze een koeling hebben met producten die bijvoorbeeld vandaag of binnen een aantal dagen op moeten. Je kunt die producten voor weinig geld scoren. Dat gaat je al veel voordeel opleveren op jouw boodschappen voor het avondeten.

Doe een keer boodschappen

Je kunt het beste maar één keer per week boodschappen doen. Zoek uit wat er in de aanbieding is en maak daar een weekmenu van. Zolang je maar één keer per week in de supermarkt bent, kom je niet in de verleiding om andere producten mee te nemen. Elk bezoek in de supermarkt is namelijk een risico dat je weer producten pakt die je niet nodig hebt.

Koken met restjes

Je kent het vast wel dat je van je groenten de helft overhoudt. Zonde natuurlijk, want uiteindelijk belandt het in de prullenbak. Door een weekmenu te maken kun je daar nog weleens rekening mee houden. Heb je bij het ene gerecht een halve paprika nodig, dan weet je dat je nog een gerecht met paprika moet uitzoeken. Dat geldt natuurlijk ook voor alle andere groenten.

Heb je op maandag woknoedels met broccoli gemaakt en heb je nog broccoli over? Maak daar dan op donderdag een broccolisoep van. Dat bedoelen we met het koken met restjes. Je moet soms wat creatiever zijn, maar de gerechten blijven net zo lekker smaken.

Kook voor meerdere dagen

Een andere tip is om voor meerdere dagen te koken. De voordeelverpakkingen zijn immers altijd goedkoper. Daarom kun je beter voor meerdere dagen tegelijk koken. Heb je geen zin om 2 dagen hetzelfde te eten? Dan kun je het altijd invriezen of eten als lunch de dag erop.

Grotere porties koken wordt bijvoorbeeld vaak gedaan bij stamppotten, pasta’s en rijstgerechten. Van een grote pan nasi kan je vaak nog meerdere keren eten met een heel gezin. Hetzelfde geldt voor een macaroni of spaghetti.

Switch van merk

Producten van bepaalde merken zijn gewoon ontzettend duur. Je zult bij sommige producten zien dat deze van een eigen huismerk ook heel lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan sauzen of bepaalde kruiden. Je betaalt namelijk voor het merk en daarom zijn die producten zo duur. Als je wil besparen, zul je dus eerst van die dure merkproducten af moeten stappen.

Blijf altijd vergelijken

Het is aan te raden om altijd te blijven vergelijken. Dan hebben we het natuurlijk of de prijs vergelijking. Je vergelijkt de prijzen van de verschillende merken in de ene winkel met alle producten en merken uit de andere winkel. Je zult zien dat de prijzen tussen supermarkten erg kunnen verschillen.

Op basis van de vergelijking weet je veel beter naar welke supermarkt je moet gaan. Daarna is het alleen nog tijd om wellicht te switchen van merk. Alles om nog meer korting te krijgen op de boodschappen.

Vergelijken moet je immers altijd blijven doen en niet alleen bij de producten in de supermarkt voor het avondeten. Vergelijken moet je te allen tijde doen.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel