Eten & Drinken / Koken Leestijd: 3 minuten
Je staat er wellicht niet bij stil, maar jaarlijks gooien we allemaal kilo’s goed eten weg. Hartstikke slecht voor het milieu en zonde van het eten natuurlijk, maar ook niet goed voor je portemonnee! Geef geen onnodig geld uit aan boodschappen en ga voedselverspilling tegen met deze 8 smakelijke tips van Goedkoop.nl. Kost je niet veel moeite, toch?! Lees het artikel

Verspil geen voedsel meer met deze 8 handige tips!

Leestijd: 3 minuten

Lees de volgende 8 tips tegen voedselverspilling en maak al een goede start. Goed voor je portemonnee en het milieu!

1. Bewust boodschappen doen.

Minder verspillen begint bij minder overbodig eten kopen. Doe je boodschappen daarom bewust en shop alleen wat je nodig hebt. Hierbij biedt een vooraf opgesteld boodschappenlijstje een goede uitkomst.

Tip: Ga nooit met honger boodschappen doen! Je komt gegarandeerd thuis met veel meer eten dan je nodig hebt. Met name die zakken chips en grote koeken zijn op wonderlijke wijze toch weer in je boodschappentas beland…

2. Toch te veel gekookt? Bied het online aan!

We gebruiken het internet inmiddels bijna overal voor, dus waarom dan niet om je overgebleven voedsel aan te bieden? Op Facebook en andere Social Media vind je verschillende lokale prikborden waar spullen en voedsel worden aangeboden. Zoek bijvoorbeeld op Facebook naar de groepen “te veel gekookt? Eten over?” en “Gratis af te halen” gevolgd door de grote stad waar jij (in de buurt) woont, word lid en deel! De minderbedeelden in jouw buurt zullen je dankbaar zijn en jij houdt er een goed gevoel aan over. Sharing is caring!

3. Haast? Check snel voor restjes in de buurt.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook omgekeerd. Wanneer jij laat uit je werk komt, haast hebt of gewoon geen zin hebt om te koken kun jij ook gebruik maken van de eerder genoemde fora. Wellicht heeft je buurvrouw nog een bordje pasta over?

Tip: ontdek ook Thuisafgehaald.nl om maaltijden te delen of zelf een voordelige maaltijd bij iemand anders op te halen.

4. Eet gezellig samen.

Vaak is het lastig inschatten hoeveel je precies moet koken als je alleen bent. De meeste gerechten bevatten porties van 2 of zelfs 4 personen. Voorkom dat je straks een halve pan eten moet weggooien en eet gezellig samen! Nodig wat vrienden uit en ga samen aan de slag in de keuken. Dat is toch ook veel leuker?

5. Bewaar je etenswaren op een goede én hippe manier!

De glazen jars zijn helemaal momenteel en dat komt niet alleen doordat ze er zo leuk uitzien. Ze zijn ook super handig om je eten in te bewaren. Ze worden zelfs gebruikt om salades vers te houden en zo als lunch mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk.

6. Vries overgebleven (avond)eten in.

Gelukkig zijn er heel veel gerechten die zich goed lenen om ingevroren te worden. Dus heb je teveel pasta, rijst of lasagne gemaakt? Geen enkel probleem, dat scheelt je morgen weer koken!

7. Gooi oude producten niet zomaar weg!

Heb je teveel brood gekocht en is dit inmiddels oud geworden? Gooi het niet direct in de vuilnisbak, want er zijn een heleboel recepten te vinden waardoor deze weer lekker zullen smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een quiche gemaakt van oud brood? Duik achter je computer en laat je inspireren!

8. Go local!

Ga een stapje verder met het ondersteunen van het milieu en probeer zoveel mogelijk lokale producten te kopen. Heel veel groente en fruit wordt gewoon in Nederland verbouwd en dat scheelt weer in transportkosten en uitlaatgassen.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Kijk dan eens naar dit filmpje voor nog meer tips om voedselverspilling te voorkomen.


 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog tips om de voedselverspilling samen tegen te gaan?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel