Richard
Geldzaken / Lenen Leestijd: 3 minuten
Een auto kopen zonder er te veel voor te betalen. Het lijkt een droom voor iedereen. We zullen dan ook graag zien dat deze droom uitkomt. Alleen weten we allemaal dat aan auto’s een behoorlijk prijskaartje hangt. Die koop je niet zomaar op een zaterdagochtend. Daar gaat veel spaartijd aan vooraf, of toch niet? In dit artikel lees je hoe je een auto kunt rijden, zonder er te veel voor neer te tellen. Lees het artikel

Zo scoor je een auto op een goedkope manier

Leestijd: 3 minuten

Kies voor lease

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te leasen. Dat is ook heel begrijpelijk en heel slim om te doen. Met het leasen van een auto betaal je namelijk maandelijks een bepaald bedrag voor de auto. Dat is natuurlijk voor jou een aangenaam voorstel, zo hoef je niet in een keer een groot bedrag te betalen.

In principe huur je de auto dus voor een lange tijd. Hij is van jou, want jij rijdt de auto voor 2 jaar bijvoorbeeld. Hangt er natuurlijk vanaf wat je afspreekt met de dealer. Alleen, wanneer het contract afgelopen is, gaat de auto weer terug. Zo kun je wel weer een andere auto uitzoeken, want na al die lease jaren zijn er natuurlijk weer nieuwe wagens op de markt gekomen.

Het grote voordeel van een leasecontract is natuurlijk dat je in termijnen kunt betalen. Anderzijds is het ook een groot voordeel dat de auto nooit helemaal van jou wordt. Je kunt deze niet kopen. Alhoewel dat misschien negatief klinkt, is het dat helemaal niet. Het is namelijk zo dat de auto rechtstreeks teruggaat naar de dealer, waardoor je zelf niks hoeft te regelen.

Stel je voor dat je je auto wil verkopen, dan ben je toch wel een hele hoop tijd en energie ermee kwijt. Voornamelijk als de auto al zijn mankementen heeft. Met een leasecontract lever je de auto netjes in. Eventueel kun je dan weer een nieuw contract afsluiten. Dat is natuurlijk ook nog voordelig, dat je om de paar jaar de nieuwste auto kunt rijden, zonder deze daadwerkelijk te kopen.

Geniet met een autokrediet

Staat het je tegen dat de auto nooit helemaal van jou wordt? Dan kun je altijd nog kiezen om een autokrediet af te sluiten. Het werkt min of meer hetzelfde als een leasecontract, alleen heb je met dit krediet wel de optie dat de auto volledig van jou wordt.

Je betaalt met een autokrediet dus ook maandelijks bedrag. Alleen is dit bedrag gebaseerd op hoe vaak je de auto gebruikt. Je kunt dus te maken hebben met een heel laag maandbedrag.

Op den duur loopt het contract met de dealer natuurlijk af. Je hebt dan de optie om de wagen te blijven rijden of je gaat op zoek naar een nieuw model. Deze vorm van financieren komt dus sterk overeen met die van een leasecontract, alleen hoef je de auto niet per se in te leveren. Dat is een keuze die bij jou ligt.

Begin met een klassieke financiering

Je hebt ook altijd nog de optie om voor een klassieke financiering te gaan. Hierbij geldt natuurlijk weer dat je de auto niet in een keer hoeft te betalen. Je betaalt de wagen af gedurende een termijn dat je afspreekt met de dealer.

Je weet op die manier precies waar je aan toe bent en hoeveel je aan de auto kwijt gaat zijn. Ondertussen ben je gewoon eigenaar en kun je de auto rijden. Als het contract erop zit en de auto is volledig afbetaald, dan is deze ook automatisch van jou. Je hebt immers het complete bedrag betaald, alleen niet in één keer. Let wel op, want lenen kost geld.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel