Vakantie / Vervoer Leestijd: 4 minuten
Ben je op zoek naar een nieuwe, betrouwbare en kwalitatieve, wagen? Tja, waar begin je dan je zoektocht? Misschien hoef je niet verder te speuren en heb je jouw volgende auto al gevonden... Race mee door dit artikel en lees alles over de voordelen van de Skoda occasion, wie weet is het echt een auto voor jou! Lees het artikel

Top kwaliteit voor weinig geld: rijd een Skoda occasion!

Leestijd: 4 minuten

Als je op zoek bent naar een andere auto, weet je al dat dat niet simpel is. Aan de ene kant wil je natuurlijk liever niet teveel geld uitgeven. Maar aan de andere kant is goedkoop vaak duurkoop. Er zijn bijvoorbeeld verborgen problemen. Of de auto krijgt al snel allerlei mankementen die je alsnog handen vol geld kosten. Wil jij een goede tweedehands auto voor weinig geld? Denk dan eens aan een Skoda occasion!

 

De voordelen van een Skoda occasion

Skoda is een vrij bekend merk in Nederland. Het is een van de oudste bestaande automerken. En dat is niet voor niets, want met een Skoda haal je goede kwaliteit in huis. Het van oorsprong Tsjechische bedrijf is overgenomen door VW. Dat geeft een interessante combinatie. De auto’s behouden hun vooroorlogse robuustheid en degelijkheid, maar dat gaat tegenwoordig gepaard met slim en modern ontwerp. Skoda occasions hebben doorgaans een lange levensduur en hebben weinig bekende problemen.

Vergelijking met andere merken

skoda

Hoe presteert Skoda in vergelijking met andere merken in dezelfde prijsklasse? Skoda wordt vaak op een lijn gezet met bekende merken als Audi en Volvo. Qua degelijkheid past de Skoda zeker bij Volvo, aangezien deze merken bijzonder sterk zijn. Maar in tegenstelling tot Audi en Volvo zijn reparaties aan een Skoda een stuk goedkoper. Zeker als je de prijzen van dealers vergelijkt, zie je dat Skoda over het algemeen voordeliger is in de garage. Daarnaast zijn Skoda’s over het algemeen minder zwaar dan Volvo’s, waardoor je ook een belastingklasse lager zit.

Een Skoda occasion kopen: waar moet je op letten?

Skoda is een fijn automerk. Maar als je een occasion koopt, zijn er altijd puntjes om op te letten. Dit zijn aandachtspunten bij het kopen van een Skoda occasion:

  • De sjoemelsoftware van VW is ook gebruikt bij Skoda. Skoda auto’s (met name oudere diesels) hebben dus een verhoogde uitstoot van fijnstof en CO2. Dit is wel aan te passen door de garage, die de software kan updaten en aanpassen.
  • Skoda mag dan relatief goedkoop zijn, té goedkoop zijn de auto’s zelden. Dus zie je een aanbod dat gewoon te mooi is om waar te zijn, dan is dat doorgaans ook zo. Komt er toch een erg mooie deal voorbij, dan is het belangrijk dat je alles goed checkt voordat je akkoord gaat.
  • Hoewel Skoda doorgaans heel weinig problemen heeft qua betrouwbaarheid, zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Controleer dus altijd of de onderhoudsboekjes aanwezig zijn en goed zijn ingevuld.
     

Een Skoda occasion leasen

skoda auto

Zit je erg krap bij kas, maar wil je toch graag een Skoda rijden? Dan kun je er een leasen. Via private lease kun je persoonlijk een leasecontract afsluiten. Je betaalt een vast bedrag per maand waar alle kosten bij inbegrepen zijn, zoals de belasting en de afschrijving. Maar wil je écht geld besparen, dan ga je voor het leasen van een Skoda occasion. Bij het leasen van een occasion zijn de onderhoudskosten meestal voor jezelf. Maar omdat deze bij Skoda occasions doorgaans heel laag liggen, is het leasen van een occasion vaak een prima deal. Zo kom je op een goedkope manier aan een degelijke auto die je jarenlang trouw blijft dienen.

 

Skoda is een bekend Europees automerk dat goed bekendstaat. Ook in verschillende autotijdschriften wordt de Skoda zeer goed beoordeeld. Met de moderne vormgeving en de ouderwetse degelijkheid, haal je echt een stuk kwaliteit in huis. Een voordeel van de Skoda is dat je hem meestal relatief goedkoop als occasion kunt aanschaffen. Daarnaast heb je er waarschijnlijk weinig onderhoudskosten aan. Een aantrekkelijk beeld, zeker voor iemand die snel pech heeft bij het aanschaffen van een auto. Ben jij dus op zoek naar een mooie occasion? Overweeg dan de aanschaf van een Skoda!

Dit artikel werd geschreven door Judith Möhlmann. Judith is zzp'er en thuiswerkende moeder. Al enkele jaren is ze schrijver van de meest uiteenlopende artikelen. Als zuinige Zeeuw is geld besparen er met de paplepel in gegoten. Het is dan ook haar grote uitdaging om zoveel mogelijk manieren te vinden om geld te besparen. Natuurlijk is het wel een voorwaarde dat het leven ook comfortabel en leuk blijft!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete automerk?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel