Claudia
Geldzaken / Sparen Leestijd: 6 minuten
Ben je bang dat je budget niet toereikend genoeg is voor een geweldige bruiloft? Onzin! Een fantastisch trouwfeest hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Goedkoop trouwen met toch alles erop en eraan wordt werkelijkheid met deze tips. Lees het artikel

Goedkoop trouwen doe je zo!

Leestijd: 6 minuten

Of je nou jong of oud bent, net klaar met je studie of al jarenlang aan het werk bent, je spaarrekening het niet of juist wel toelaat; we begrijpen natuurlijk dat jullie zo snel mogelijk willen trouwen. En dat zo goedkoop mogelijk. Een bruiloft kan natuurlijk duizenden euro’s kosten, maar dit is helemaal niet nodig. Een mooie bruiloft waarbij familie, gezelligheid en de liefde voorop staan, hoeft echt geen fortuin te kosten! Lees maar snel verder, want met deze tips ben je geheid heel voordelig uit.

Stel prioriteiten

Wat vinden jullie nou écht belangrijk op jullie grote dag? Vraag je dit goed af, want zo kom je er ook achter op welke punten jullie gemakkelijk kunnen bezuinigen en op welke dus echt niet. Vinden jullie trouwvervoer niet belangrijk, laat die limousine of paardenkoets dan voor wat het is. Als de datum er niet toe doet, trouw dan in het laagseizoen. Moet er zeker weten een goede band aanwezig zijn, maar boeit een bruidstaart jullie niet? Ga dan voor de band. Laat een paar dingen voor wat ze zijn en houd zo extraatjes over voor onmisbare punten (of natuurlijk in je eigen zak, want niet al het geld hoeft op natuurlijk). Daarnaast kun je snel veel kosten besparen door nauwkeurig jullie gastenlijst samen te stellen. Het is natuurlijk heel gezellig om meer dan 100 ‘vrienden’ uit te nodigen, maar is dit daadwerkelijk het geld waard? Een intieme bruiloft met familie en beste vrienden kan net zo leuk zijn en zal jullie heel wat kosten schelen.

Bespaar op de locatie

Als iets vaak een grote kostenpost is, is het wel de trouwlocatie. Maar wat als je een een spetterende bruiloft gewoon in jullie tuin kunt houden? Als jullie thuis genoeg ruimte en faciliteiten hebben, is dit natuurlijk een super oplossing. In het geval dat jullie geen tuin hebben: wat dacht je van een mooi park in de buurt? Dit is ook nog eens erg origineel. Hiervoor verschillen de regels natuurlijk wel per gemeente, dus vergeet niet goed van tevoren te informeren over de mogelijkheden. Ten slotte, en dit had je vast niet verwacht, kan trouwen in het buitenland ook verrassend goedkoop zijn. Het eten is vaak goedkoper en je bespaart kosten op de huwelijksreis. Wist je dat een het afhuren van een compleet kasteel voor een geheel weekend soms al mogelijk is rond de €2000? Jij en je gasten kunnen daar ook nog eens blijven overnachten, dus zo heb je al bijna heel de bruiloft rond!

Standaard bruiloft? Wees eens creatief!

Veel Nederlanders plannen hun trouwdag toch volgens de standaard, oude tradities. ‘s Morgens breng je een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste en kapper, daarna volgt een fotoshoot en vervolgens wordt er geluncht met alle daggasten. Dan op naar het gemeentehuis, ‘s avonds dineren, en dan is het tijd voor de kerkdienst. Tenslotte eindigt de dag natuurlijk met een feest. Tussendoor smullen jullie van een luxe bruidstaart, rijden jullie rond in een oldtimer, laten jullie duiven los, en natuurlijk niet te vergeten… de mooiste kiekjes worden geschoten door een (dure) fotograaf en soms is er zelfs nog een extra videograaf aanwezig. De dag is vaak veel te vol en eerlijk gezegd kan het allemaal wel een stukje minder duf en prijzig. Durf eens af te wijken van het standaard trouwritueel en plan jullie dag compleet anders in.

De trouwkaarten

Een bruiloft begint pas écht bij het uitnodigen van de gasten. Dit kan met een mooie trouwkaart, maar dit kost al snel wat. En hallo, het is 2019, dus… knutsel een prachtige (gratis) digitale kaart in elkaar en verstuur deze zelf via de mail. Dit scheelt je geld voor de trouwkaarten zelf én voor de postzegels. De kaarten raken ook nog eens niet kwijt met de post. Heb je nog meer redenen nodig om voor een digitale trouwkaart te gaan? Wij denken van niet. Ben je toch iets minder creatief, dan staan er online al genoeg leuke ontwerpen voor je klaar. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Kaartenhuis voor prachtige én goedkope (al vanaf € 0,35 p/st!) uitnodigingen.

De trouwringen

Hier heb je vast nog niet eerder over nagedacht: ringen smelten! In plaats van nieuwe, peperdure trouwringen aan te schaffen, kun je bij de juwelier oude ringen laten omsmelten. Kies voor ringen die al veel betekenis voor jullie hadden of juist voor ringen die liggen te verstoffen in je juwelendoos. Alle beetjes helpen. Houd echter ook in gedachte dat je een trouwring heel je leven bij je draagt (tenminste, dat is de bedoeling). Daarom is dit natuurlijk wel een investering waard. Gelukkig zijn er nog altijd goede aanbiedingen te vinden. Zo vind je bij Siebel Juweliers prachtige exemplaren en ontvang je de 2e trouwring er zelfs gratis bij. Ook goed om te weten, is dat zilveren ringen een stuk goedkoper zijn dan gouden exemplaren. Welke optie past het beste bij jullie?

De fotograaf

We raden je aan niet te besparen op een fotograaf, want deze zorgt voor beelden waar jullie heel jullie leven nog vol liefde naar terug gaan kijken. Dit geldt niet alleen voor jullie, maar ook voor jullie gasten en misschien zelfs kinderen! Een fotograaf hoort er dus zeker weten bij. Kosten besparen op het uitdraaien van de kiekjes en/of een fotoboek is echter wel een goed idee. Tip: bij Fotofabriek maken jullie het mooiste fotoboek vol herinneringen van jullie allerbelangrijkste dag al vanaf € 7,99.

Decoratie

Met behulp van schitterende decoratie kan elke plek eruit zien als trouwlocatie. Denk zo aan thuis, het park of waar jullie ook maar willen trouwen. Van decoratie kun je simpelweg niet genoeg hebben. Gelukkig kun je dit ook zelf maken en hoef je er op deze wijze nauwelijks geld aan uit te geven. Ook kun je de hulp van jullie gasten inschakelen. Kennen jullie een bloemist? Snel inschakelen dus! Vinden een paar vrienden en familieleden het leuk om zelf overheerlijke taarten te bakken? Zo heb je niet één bruidstaart, maar een aantal diverse taarten tijdens de receptie. En ook nog eens gratis en voor niks. Ga zo eventjes door en je hebt een enorm fleurige setting bij elkaar.

Ongelooflijk, maar waar: gratis trouwen!

Gewoonlijk kun je tot wel €1000 kwijt zijn voor de huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis. Maar dit kan anders! Alle gemeenten zijn namelijk verplicht om een gratis moment aan te bieden waarop je gratis kunt trouwen. Let er wel op dat dit vaak op de minder populaire tijdstippen is, zoals op de maandagochtend. Daarbij komt dat hier normaal gesproken geen gasten bij aanwezig mogen zijn, behalve de getuigen. Na afloop kunnen jullie natuurlijk wel feestelijk ontvangen worden buiten het gemeentehuis om het toch nog een stukje vrolijker te maken. Zo, dat scheelt pas veel en jullie zijn toch officieel getrouwd!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Op welke wijze bespaar jij op jullie bruiloft?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel