Claudia
Geldzaken / Sparen Leestijd: 2 minuten
Heb je soms, of altijd, het gevoel dat het geld je portemonnee uitvliegt? En heb je werkelijk geen idee waar het eigenlijk is gebleven? Dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Lees hier hoe je weer grip krijgt op je geldzaken en inzichtelijk krijgt of het nog mogelijk is om geld te besparen. Lees het artikel

Grip op je uitgaven houden? Gebruik een online huishoudboekje!

Leestijd: 2 minuten

Vaste lasten en variabele lasten

Dat je veel geld kwijt bent aan je vaste lasten, zoals je huur of je internet abonnement, weet je waarschijnlijk wel. Maar weet je ook hoeveel deze vaste lasten bij elkaar zijn? En waar geef je het geld dat overblijft aan uit? Misschien kun je wel gemakkelijk geld besparen, maar heb je door het gebrek aan overzicht geen idee waar te beginnen. De oplossing is het bijhouden van een simpel excelbestandje.

Download gratis een simpel huishoudboekje

Online kun je geheel gratis een simpel huishoudboekje downloaden. Het downloaden van zo'n huishoudboekje is de basis voor een huishouden dat financieel gezond is. Voor elke maand kun je precies invullen wat je verwacht uit te geven, wat je inkomsten zijn en wat je daadwerkelijk uitgeeft. Hierdoor kun je aan het begin van de maand al controleren of je het die maand financieel gaat redden. Je ziet daarnaast ook hoeveel geld er overblijft, waardoor je al vooraf kunt bepalen wat je met dat geld gaat doen. Het is wel belangrijk dat je tussendoor al je uitgaves en automatische afschrijvingen invult, zodat je huishoudboekje up to date blijft!

Direct actie ondernemen

Zie je dankzij je online huishoudboekje al dat je het niet gaat redden deze maand? De waarheid is soms hard, maar als het om geldzaken gaat is het toch goed om het te weten. Je kunt dan nog op tijd actie ondernemen. Zijn er lasten waar je die maand op kunt besparen? Kun je proberen om je boodschappen goedkoper te doen? En moet je die nieuwe schoenen per se deze maand aanschaffen, of kan het ook nog even wachten tot volgende maand? Door slim om te gaan met geld en je uitgaven te overdenken, voorkom je dat je in de financiële problemen komt.

Grip op je financiën

Het bijhouden van een huishoudboekje vergt wat moeite, maar je krijgt er wel heel veel voor terug: grip op je financiën. Wie weet blijkt het wel dat je een dag per week minder kan gaan werken als je minder geld uitgeeft aan kleding en schoenen. Of blijkt er opeens ruimte te zijn om maandelijks wat geld te sparen voor die auto die je altijd al wilde hebben.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Gebruik jij al zo'n handig huishoudboekje?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel