Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 4 minuten
Je vakantie is geboekt, nu alleen nog aftellen op de kalender tot je vertrekt. Of wacht, zie je niet iets over het hoofd? Overweeg toch maar eerst of je een reisverzekering neemt. Je weet immers nooit wat er je overkomt. Ik wijs je alvast de weg door het aanbod reisverzekeringen en geef je tips om een doordachte keuze te maken. Om daarna uiteraard volop vakantie te vieren! Lees het artikel

Onbezorgd op vakantie met een voordelige reisverzekering!

Leestijd: 4 minuten

Stel je eens voor: je bent heerlijk op vakantie in het prachtige Italië. Je zit gezellig wat te eten op het terras van een leuk pleintje. Je geniet van het zonnetje, maar dan kom je erachter dat je spiegelreflexcamera met al je vakantiekiekjes weg is. Wat een pech, je bent bestolen! Zo zijn er veel situaties waar je op vakantie niet aan wil denken: bagage die is zoekgeraakt, een skiongeluk of pech met de auto. Toch kan je beter wel voorbereid zijn op deze noodlottige gebeurtenissen.

Met een goede reisverzekering vertrek je met een gerust hart op reis. Duur hoeft een reisverzekering gelukkig niet te zijn, de keuze is enorm. Hoe vind je dan de perfecte verzekering voor jouw reis? Hieronder vind je een aantal punten om mee te nemen in je zoektocht.

Tijdelijk of doorlopend?

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen voor een doorlopende verzekering of voor eentje die alleen geldt tijdens de periode van je reis. Deze tweede optie klinkt het voordeligst. Je betaalt immers alleen voor de dagen dat je op vakantie bent. Dit hangt echter heel erg van je situatie af. Ga je echt alleen in de zomer een weekje op vakantie? Dan is dit inderdaad de ideale oplossing.

Je bent echter vaker weg dan je denkt. Wat dacht je van het jaarlijkse familieweekendje in een huisje aan zee of een citytrip van een paar daagjes tussendoor? Een doorlopende reisverzekering is in dit geval een betere en goedkopere optie. Je bent zo het hele jaar door verzekerd, dus wat dacht je van een spontaan tripje naar Londen, Brugge of Parijs? Je kunt direct weg zonder je ergens druk over te maken!

Check een vergelijker

Als je de keuze hebt gemaakt voor een tijdelijke of doorlopende reisverzekering zijn er vele aanbieders om je verzekering bij af te sluiten. Hoe maak je hierin de juiste keuze en hoe zorg je dat je niet te veel betaalt? Door de verzekeringen te vergelijken!

Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen en zijn er vele handige sites waar je op basis van jouw wensen de beste én goedkoopste reisverzekering kan vinden.

Let op de voorwaarden!

Bij het afsluiten van een verzekering moet je altijd goed opletten op de voorwaarden, waar ben je nu echt voor verzekerd? Bij een reisverzekering is dat niet anders. Hieronder een aantal tips waar je op moet letten.

  • Wereldreiziger?
Waar gaat je reis naartoe? Blijf je vertrouwd in de buurt of ga je op avontuur in Zuid-Amerika? Je bestemming kan een hoop verschil maken in je verzekering. De premie voor een reis binnen Europa is goedkoper dan een ‘wereld’ dekking. Reis je alleen binnen Europa dan ga je hier natuurlijk niet voor betalen.
  • Avontuurlijke sporten

Ga je op wintersport of wil je graag duiken in je vakantie? Hou je van de zogenaamde ‘risicosporten’ als parachutespringen en wildwatervaren? Je reisverzekering kan je hier precies op aanpassen. Ben je niet zo avontuurlijk ingesteld dan bespaar je hier natuurlijk op.

  • Dubbele dekking
Kijk ook eens waar je al voor verzekerd bent. Een autoverzekering volstaat soms al om je schade te dekken in het buitenland. Een zorgverzekering kan je ook helpen bij medische problemen op vakantie. Die dekt helaas vaak lang niet alles. Zorg dus dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en check van tevoren goed waarvoor je verzekerd bent en waar nog niet. Dit bespaart je bovendien veel kosten. Het is immers nergens voor nodig om je twee keer voor hetzelfde te verzekeren.

Annuleringsverzekering of niet?

Stel, je moet na een dagje vakantie onverwachts naar huis. Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad, je huis is afgebrand of je hebt zelf acuut medische zorg nodig in Nederland. Hier wil je natuurlijk niet aan denken maar op zo’n moment wil je je al helemaal niet druk hoeven te maken over je gemaakte kosten. Een annuleringsverzekering biedt uitkomst bij deze gevallen.

Let wel op: in tegenstelling tot een reisverzekering die je nog een minuut voor je vertrek kan afsluiten, moet dat voor deze verzekering meestal binnen een week na het boeken gebeuren. 

Gelukkig gaat het meestal helemaal goed op vakantie. Met een reisverzekering vertrek je echter goed voorbereid en met een gerust hart op reis. Geniet van je vakantie!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Is jouw reisverzekering al eens goed van pas gekomen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel