Richard
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 3 minuten
Goud is geld waard. Dat is algemeen bekend. Er is zelfs een gezegde over. Sinds jaar en dag zijn gouden sieraden dan ook erg gewild. Het is niet voor niets dat vele juweliers kampen met inbraken. Bovendien worden mensen ook beroofd van gouden sieraden. Goud moet je in handen hebben en in deze blog lees je waarom. Lees het artikel

Verzeker je toekomst met het kopen van goud

Leestijd: 3 minuten

Fysiek of online goud

Veel mensen kennen goud alleen in de vorm van sieraden en dus fysiek. Dat is natuurlijk niet het type goud wat het meeste oplevert. Je kunt in dat geval veel beter gouden munten of goudbaren kopen. Die zijn namelijk echt geld waard en kun je op enig moment ook verkopen.

Je kunt deze munten en goudbaren kopen via het internet. Je krijgt de producten dan bij jou thuis bezorgd. Het werkt dan als het ware als elke andere online bestelling. Om er zeker van te zijn dat je ook echt goud in handen krijgt, kun je er ook voor kiezen om de gouden munten of goudbaar te kopen in een fysieke winkel.

Houd er wel rekening mee dat het goud dat je wil vaak besteld moet worden. Niet alles ligt zomaar op voorraad in de winkels. Vaak moet er internationaal gehandeld worden om aan de producten te komen die jij wil hebben als klant. Dus wil jij goudbaar kopen? Zorg er dan voor dat je eerst een bestelling plaatst, die je vervolgens in de winkel op kunt halen.

Het voordeel van goud

Ze hebben het weleens over goud in handen hebben en over goud waard zijn. Aan deze gezegdes is niets gelogen. Het is namelijk heel waardevol om goud in handen te hebben. Het mooiste is dat je die droom ook echt uit kan laten komen. Alleen nu nog overtuigd worden waarom je zo nodig gouden munten of goudbaren moet aanschaffen.

Ten eerste is goud veel geld waard. Gouden munten zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te verhandelen op een internationale markt. Daarnaast is de prijs van goud ook erg gunstig. Dit betekent dat het heel waardevol is om goud te bezitten. Dat kan jouw uitweg zijn in tijden van nood. Op dit moment heb je het misschien niet nodig, maar met de crisis weet je niet wat je te wachten staat.

Het kan zomaar zijn dat je op enig moment geld nodig hebt. Op zo’n moment heb je de kans om het goud dat je in handen hebt voor een flink bedrag te verkopen. Dat zou nog weleens je redding kunnen zijn. Daarom zou het een hele verstandige keuze zijn om te gaan beleggen in goud.

Munten of baren?

Je bent overtuigd en wil goud kopen. Alleen, welke keuze maak je? Ga je voor gouden munten of voor gouden baren? Ten eerste zijn zowel de munten als de baren te verkrijgen in verschillende formaten en gewichten. Een gouden munt is in de regel duurder dan een gouden baar. Dit heeft voornamelijk te maken met het productieproces. Een gouden munt produceren kost nou eenmaal meer tijd dan de productie van een goudbaar.

Goudbaren kopen is voor de beginnende en ervaren belegger leuk. Het is maar net wat je budget is dat je erin wil steken. Op basis daarvan beslis je welke goudbaar je wil gaan kopen.

Het voordeel van gouden munten is dat ze ook een verzamelwaarde kunnen hebben. Dit kan komen door een uniek ontwerp of een historische gebeurtenis. Deze munten zijn erg in trek bij verzamelaars en daar wordt dan ook echt in gehandeld. Een munt die door de goudprijs al veel oplevert, kan dus nog winstgevender worden door de verzamelwaarde.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel