Mode & Verzorging / Baby & Kind Leestijd: 4 minuten
Ben je trotse ouder van een kleine telg? Dan weet je hoeveel luiers er per jaar doorheen vliegen! En dat kan behoorlijk in de kosten oplopen, zeker als je niet slim inkoopt. Hoe je dan wel slim inkopen doet en honderden euro’s per jaar kunt besparen, dat doen we hier uit de doeken! Lees het artikel

Goedkoop pampers kopen; een tip van de (s)luier!

Leestijd: 4 minuten

Weet je hoeveel luiers je baby door de jaren heen verbruikt? Dat zijn er gemiddeld maar liefst zo’n 7.300 in totaal. Kortom je kindje is een grootverbruiker! We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je flink veel geld kunt besparen door deze luiers slim in te kopen. Hoe je slim inkopen doet en honderden euro’s per jaar kunt besparen, dat doen we hier uit de doeken.

Hoeveel kun je besparen?

Merkluiers zoals Pampers kosten, wannneer ze niet in de aanbieding zijn, gemiddeld 30-35 cent per luier. De meest populaire luiers zijn de Pampers New Baby, Pampers Active Fit en de Pampers Baby-Dry. De Active Fit Pampers zijn favoriet: veel ouders

zien deze luiers als de beste keuze. De luier kost per stuk normaal in de winkel  0,35 cent. Maar luiers zijn altijd wel ergens in de aanbieding. En dan kosten de relatief dure Active Fit Pampers soms nog maar 0,20 cent per luier. Een besparing van maar liefst 0,15 cent per luier! Wanneer we dit omrekenen naar de 7.300 luiers in totaal komen we op een totale besparing van 7.300 x 0,15 = 1.095 euro. Een fikse besparing dus. Bovendien komt er bij sommige gezinnen na een jaar nog een broertje of zusje bij. Je kunt deze besparing eigenlijk dus vermenigvuldigen met het totale aantal kinderen uit je (toekomstige) gezin. Geen klein bedrag! Redenen te over om even wat tijd uit te trekken en je te storten op alle aanbiedingen.

De Rolls-Royce onder de luiers

Pampers en Kruidvat zijn de meest verkochte luiers in Nederland. Ouders die naar een betaalbaar alternatief van Pampers zoeken, kiezen meestal voor de luiers van Kruidvat en soms voor die van Etos.

Maar wat is nu de beste luier? De Consumentenbond deed er onderzoek naar. De grootste bron van ergernis bij ouders is het doorlekken van luiers. Maar ook de pasvorm, de geur van urine en opvangcapaciteit, spelen een rol. Over vrijwel alle soorten luiers hebben ouders wel klachten of noemen ze nadelen. De beste luier is dus iets heel persoonlijks, zo blijkt. De Active Fit Pampers zijn favoriet bij veel ouders. Dit komt door de gelijkmatige verdeling van het vocht over de luier en de nauwsluitende pasvorm. Deze luier is buitengewoon zacht, droog en comfortabel volgens reviews van ouders. Maar natuurlijk heeft iedere ouder z’n eigen ervaring en mening over luiers. Veel ouders zijn ook zeer tevreden over de goedkopere varianten luiers van Etos en Kruidvat.

Grootse korting pakken!

De meeste luiers kun je kopen in kleinere verpakkingen van om en nabij 50 stuks voor circa 10 euro. Maar er zijn ook bulkverpakkingen met voldoende luiers voor een hele maand. Deze zijn vaak goedkoper dan de kleinere pakken. Oftewel: hoe meer je koopt in één keer, hoe voordeliger. Maar let er wel op dat je kindje de maat luier van je keuze nog wel een tijdje nodig heeft. Anders blijf je misschien zitten met een overschot en dat is zonde.

Super voordelig een voorraad Pampers inslaan? Klik hier naar Drogisterij.net door en bestel!

Bulkverpakkingen is één manier van besparen, een andere manier is alle luieraanbiedingen meepikken. Vergelijk aanbiedingen van winkels zoals pinkorblue, Etos, Kruidvat, bol.com en Drogisterij.net met elkaar en bestel direct een flinke voorraad bij de voordeligste aanbieder. Check ook altijd of de webshop niet toevallig een kortingscode voor je heeft klaarstaan. Zo scoor je nog wat extra voordeel!

 

Spaar het milieu

Van wegwerpluiers wordt gezegd dat ze niet goed zijn voor het milieu. En dat is ook zo. Ze zijn gemaakt van papierpulp en daar worden bomen voor gekapt. Ook de productie van deze luiers kost veel energie en het duurt lang voor ze zijn afgebroken. Katoenen luiers daarentegen zijn al een stuk milieuvriendelijker.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen op het gebied van het productieproces van luiers. Er is een Nederlands bedrijf dat wegwerpluiers recyclet én er is een nieuw type luier ontwikkeld die sneller biologisch wordt afgebroken. Kortom de echte milieuvriendelijke luier bestaat nog niet, maar er zit zeker beweging in.

Bij Groupon staat er regelmatig een aanbieding klaar die zowel je portemonnee als het milieu spaart. Je bestelt er herbruikbare luiers met flinke korting. Deze luiers zijn functioneel, economisch en milieuvriendelijk. Bestel deze luiers direct hier bij Groupon.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een slimme tip voor ons hoe er bespaard kan worden op luiers? Deel het gerust in een reactie hieronder.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel