Claudia
Mode & Verzorging / Baby & Kind Leestijd: 3 minuten
We weten allemaal hoe belangrijk het is om tijd met onze kinderen door te brengen. Toch schiet het er nog wel eens bij in door alle drukte. Je stelt je als ouder dan ook vaak de vraag of je wel genoeg tijd doorbrengt met je kinderen. Plan je wel voldoende activiteiten, geef je wel voldoende persoonlijke aandacht aan elk kind apart? Hier breng je gelukkig gemakkelijk verandering in, want het zit vaak in heel kleine dingen. Deze tips helpen je een heel eind op weg. Lees het artikel

Quality time met de kids

Leestijd: 3 minuten

Vooral jonge kinderen vragen veel aandacht, maar ook op latere leeftijd is quality time belangrijk. Het gaat er bij quality time niet alleen om dat je in dezelfde ruimte als je kind bent, maar ook dat je aandacht voor ze hebt. In deze tijd vol met technologie vergeten we soms wel eens om aandacht aan elkaar te geven en met elkaar te praten, maar dat is juist heel belangrijk. Deze tips kosten helemaal niet veel moeite, maar jij en jouw kind zullen zeker dichter naar elkaar toegroeien door deze superleuke activiteiten.

Geef een verrassende twist aan de dagelijkse routine

Die memorable momenten die we bijna krampachtig nastreven, hoeven helemaal niet veel tijd of geld te kosten. Wel onze verdeelde aandacht én een tikje impulsiviteit. Wat dacht je ervan om een originele twist aan een alledaagse activiteit te geven? Een leuk voorbeeld is het serveren van het avondmaal dit keer niet saai aan tafel, maar op een picknickdeken in de woonkamer. Of zet voor de verandering een tent in de kinderkamer en laat ze een nachtje daarin slapen. Zulke mini avonturen zal jouw kind nooit vergeten!

Toon oprechte interesse

Persoonlijke aandacht zit ook in het tonen van interesse in de leefwereld van je kind. Een voorbeeld: een gesprekje na schooltijd kan wonderen doen. Vragen zoals ‘’Hoe was het vandaag?’’, ‘’Wat heb je allemaal gedaan?’’ en ‘’Wat vond je het leukste vandaag?’’ tonen aan je kind dat je betrokken bent.

Verdeel de aandacht

Meer dan één kind in huis? Dan moet je behalve jongleren met de beschikbare tijd ook nog eens een evenwicht zoeken tussen verschillende interesses en leeftijden. Een gouden tip voor gouden momenten: neem af en toe één kind apart voor een gezellige one-on-one. En daarvoor hoef je zelfs niet altijd de deur uit. Lees met z’n tweetjes een boekje in een geheim hoekje, neem samen een uitgebreid bad of duik een uurtje mee op de speelmat. Knutselen doet het natuurlijk ook altijd erg goed bij kids. Zonder broertjes of zusjes die strijden om jouw aandacht.

Snuif samen de buitenlucht op

Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel te vaak binnen zitten. Maar juist buitenspelen is goed voor de fysieke en de mentale gezondheid. Dus ga met z’n allen naar het bos, de duinen of het strand. Verzin leuke doe-dingen als: wie vindt de meeste grote bladeren, kastanjes, de mooiste schelpen. Of neem leuk buitenspeelgoed mee: een bal, een vlieger. En als iets een leuk verjaardagscadeau is, is het wel een nieuw speelrek of trampoline in de tuin. Zo simpel, maar o zo leuk!

Maak elke dag speciaal

Wat dacht je ervan om elke dag een tof thema te geven? Bijvoorbeeld een verteldag waarop je een leuk verhaaltje naar keuze voorleest. Of een dag waarop jouw kind helemaal zelf bepaalt wat jullie gaan doen, zoals naar het park of zelfs de dierentuin. Natuurlijk kun jij ook jouw kind eens per jaar verrassen met een weekendje weg. Dit hoeft gelukkig helemaal niet zo duur te zijn via Voordeeluitjes. Op deze manier geef jij jouw kind elke week opnieuw iets om naar uit te kijken!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe maak jij tijd voor jouw kind(eren) vrij?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel