Lan
Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 3 minuten
Een vakantie is een aardige investering. Hoe groot deze investering is, ligt compleet aan wat voor vakantie jij voor ogen hebt. Het kan hoe dan ook geen kwaad om te besparen op bepaalde kosten tijdens je vakantie. Wij vertellen je hoe! Lees het artikel

Bespaar op hulpmiddelen voor je op vakantie gaat

Leestijd: 3 minuten

Je kunt bijvoorbeeld besparen op het vliegticket door deze te kopen bij een goedkope aanbieder, te overnachten in hostels of niet te veel uit eten te gaan. Er zijn talloze manieren om te besparen tijdens je vakantie, de vraag is alleen waar je op wilt besparen. Heb jij er bijvoorbeeld al aan gedacht om te besparen op hulpmiddelen? De bijvoorbeeld aan hulpmiddelen van Lucovitaal. Deze zijn onmisbaar als jij op vakantie gaat en hier valt gemakkelijk op te besparen.

Gezondheid gaat altijd voorop

Het is allereerst niet de bedoeling dat jij zo erg bespaard op je hulpmiddelen dat je deze in het buitenland op de markt koopt. De kans is namelijk groter dat de hulpmiddelen hier van een stuk mindere kwaliteit zijn dan die uit Nederland. Er wordt om deze reden geadviseerd om de hulpmiddelen (die je mee kunt nemen) gewoon in Nederland te kopen. Let wel op, want sommige medische middelen kun je niet mee nemen naar het buitenland.

Medicijnen mee nemen op reis

In veel landen is het bezit van bepaalde medische middelen verboden, zelfs als ze zijn voorgeschreven door je arts. Om die reden zal je ten alle tijden een verklaring mee moeten nemen van je arts als je van te voren weet dat je een bepaald middel niet mee mag nemen. Op internet kun je gemakkelijk nagaan welke medicijnen je wel en niet mee mag nemen tijdens je vakantie.

Welke hulpmiddelen neem ik mee?

Tijdens je vakantie ben je eigenlijk je eigen apotheek. Je zult dus goed voorbereid de deur uit moeten stappen, zonder iets te vergeten. Daarnaast wil je ook niet te veel mee nemen, want dit kost te veel geld en daarnaast ook ruimte in je tas. Ga daarom eerst na wat je zeker voor je zelf nodig hebt. Daarnaast zijn er een aantal algemene medische middel die van pas kunnen komen tijdens je vakantie.

Het is handig om lijstje te maken met producten die je in je ‘eigen apotheek’ wilt opnemen. Vergeet bijvoorbeeld niet bepaalde hulpmiddelen van Lucovitaal zoals nachtrust en vitamine tabletten. Neem daarnaast ook hulpmiddelen mee als zonnebrandcrème, laxeermiddel en pijnstillers. Op internet kun je lijstjes vinden met medische middelen die je niet moet vergeten.

Uitkiezen van de hulpmiddelen

Mocht jij bepaalde medicijnen hebben voorgeschreven van je arts kun je hier zelf niet op besparen. Wel zitten veel medicijnen in het basispakket van je zorgverzekering. Dit wilt echter niet zeggen dat jij helemaal niks hoeft te betalen. Zorgverzekeraars geven je namelijk een vergoeding voor de medicijnen, alleen vaak vallen er ook medicijnen onder je eigen risico.
Op andere hulpmiddelen valt er zeker wel te besparen. De keuze in bijvoorbeeld pijnstillers of zonnebrandcrème is tegenwoordig heel breed. Kijk daarom goed rond op internet en vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders. Koop de medicijnen ook online en het liefst bij dezelfde aanbieder. Op die manier ben jij het goedkoopst uit.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke hulpmiddelen kun jij niet missen als je op vakantie gaat?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel