Lisa
Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 4 minuten
Tips nodig om jouw waterconsumptie te doen toenemen? Koop jij ook teveel frisdrank en energiedrankjes? Je bent heus niet de enige en om jou te helpen met dit probleem, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Deze tips helpen je de juiste hoeveelheid water te drinken! Lees het artikel

Meer water drinken? Dat doe je zo!

Leestijd: 4 minuten

Water, niet alleen het merendeel van de wereld bestaat uit dit goedje. Ook het menselijk lichaam bestaat over het algemeen voor 60% uit water. Om te zorgen dat dit niveau op peil blijft, moet je (volgens experts) zo’n 1,5 à 2 liter water drinken per dag.

De meeste mensen zullen niet aan deze hoeveelheid komen, we drinken immers veel liever iets anders. Denk aan allerlei soorten fris-, energie- en andere suikerhoudende dranken. Echter, deze versnaperingen zijn prijzig en uiteraard niet goed voor de gezondheid. Het is dus zowel voor jouw lichaam als portemonnee belangrijk dit over een andere boeg te gooien!

Stel je voor, je drinkt doordeweeks enkel nog water. Geen geld meer uitgeven aan frisdranken, sappen en andere suikerhoudende dranken. Je zult hier zeker wat euro’s aan overhouden en dan hebben we het nog niet eens gehad over wat dat met je lichaam zal doen. Om je te helpen bij het zetten van deze stap, vind je hieronder 5 tips!

Tip 1 Fruitwater

 

Vervang suikerhoudende drankjes voor water met een schijfje fruit erin. Denk aan citroen of limoen. Het is ontzettend populair om fruitsoorten in het water te laten en daarmee je water een lekker smaakje te geven.

Je zult wellicht niet meteen enthousiast zijn. Probeer het dan eens uit met bruisend water. Wanneer je gewend bent aan het drinken van bijvoorbeeld cola, is de overstap naar plat water vrij groot. Bruisend water met een schijfje citroen erin is een gezondere en goedkopere variant van de gevestigde frisdrankmerken.


Tip 2 Waterkoeler

Maak gebruik van een waterkoeler. Dit klinkt misschien niet direct “goedkoop”, maar vergis je niet in de kosten die je steekt in al die frisdranken. Een waterkoeler biedt vaak de mogelijkheid zowel koud als warm water te drinken. Soms is bruisend water een optie. Je zult zien dat je uit zo’n apparaat meer zult drinken dan uit de reguliere kraan. Daarnaast is het water gefilterd en gekoeld, als je dit wilt. Veel pluspunten dus! Het is tevens zo dat onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die water drinken een stuk productiever zijn, dat levert natuurlijk ook geld op!

Check de website van watercooler-online.nl. Zij bieden een breed assortiment aan waterkoelers. Denk namelijk maar niet dat een waterkoeler in 1 soort en maat komt, er valt ontzettend veel aan te kiezen. Op kantoor is het een absolute must, maar ook in huis misstaat dit apparaat niet. Één druk op de knop en je hebt heerlijk gekoeld water, zonder dat daar enig plastic aan te pas hoeft te komen!

Tip 3 Creeer een ritme

Drink na elk toiletbezoek een glas water. Dit helpt je niet alleen met het opbouwen van een goed ritme, maar voorkomt ook dat je nog andere drankjes gaat nuttigen. Bedenk maar eens hoe vaak per dag jij het toilet bezoekt, wanneer je na elk bezoek een glas water drinkt zal dit enkel toenemen. Vervolgens drink je alleen nog maar water, want wie heeft er nu zin om 50 keer per dag naar het toilet te moeten?

Tip 4 WVO’tje

 

Een watertje voor onderweg. Het is zo logisch en toch doen we het lang niet altijd. Mocht je een ov-reiziger zijn dan zul je dit perikel wel herkennen: wachten. Het is een groot onderdeel van de dag en eronderuit komen is geen optie. Stel nu, je drinkt tijdens dat wachten een flesje water leeg. Dan zit je al gauw op 1 liter water per dag, enkel door te wachten op de bus of de trein. Makkelijker kan niet! Daarbij komt, die ellendig dure bakkies koffie op station: die haal je ook niet meer!

Tip 5 In het zicht

Zorg dat je flesje, glas of karaf ten alle tijden in je gezichtsveld staat. Zo wordt je eraan herinnert dat je water moet drinken en kun je het dus ook niet meer vergeten. Je voorkomt op deze manier de dorst, want je bouwt netjes een regelmaat op! De ideale manier om je vochtbalans omhoog te houden dus.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel