Richard
Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 3 minuten
Gaat het al een tijdje niet zo goed meer in jullie relatie? Als het zo echt niet langer door kan, is het goed om over een scheiding na te denken. Hoewel jullie dit natuurlijk het liefst hadden willen voorkomen, loopt het soms gewoon niet zoals gehoopt. In dit geval kan een scheiding een goede oplossing zijn, zodat jullie ieder je eigen weg kunnen inslaan. Lees het artikel

Online scheiden: snel, goedkoop en makkelijk!

Leestijd: 3 minuten

Waar vroeger vrijwel iedere scheiding verliep met een dure advocaat, kan het tegenwoordig ook makkelijker. Online scheiden krijgt namelijk steeds meer populairiteit en dat is niet zomaar zo. Dit is een snelle, goedkope en makkelijke manier om te scheiden. Waar je hierbij aan kunt denken? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, dus lees snel verder.

Snel

Met de komst van het internet is online niet meer weg te denken. Van winkelen tot daten: alles kan tegenwoordig online. Ook online scheiden is mogelijk. Een voordeel van online scheiden is dat dit op een snelle manier geregeld kan worden. Het is goed mogelijk dat zowel jij als je ex-partner de scheiding zo snel mogelijk afgerond willen hebben, zodat julie allebei verder kunnen.

Het regelen van een scheiding ging vroeger echter niet altijd snel, aangezien beide partners een advocaat moesten nemen. De procedure duurt in dit geval een stuk langer en dit is niet fijn. Het voordeel aan online scheiden is dus dat je het op een snelle manier kunt afhandelen. Bovendien is het zo dat wanneer je kiest voor online scheiden, je minder snel tegenover elkaar komt te staan. Op deze manier kan een vechtscheiding sneller worden voorkomen, omdat jullie de best mogelijke afspraken met elkaar willen maken. Bij online scheiden doorloop je het project samen en sta je dus niet tegenover elkaar.

Goedkoop

Ieder een eigen advocaat nemen kost natuurlijk veel geld. Omdat er bij online scheiden geen advocatenprocedure nodig is, kan dit een hoop geld besparen. Als jij en/of je ex-partner recht hebben op subsidie, is het overigens zo dat de Raad Van Rechtsbijstand een deel van jullie scheiding vergoed. Als dit het geval is, zal de scheidingsexpert bij het online scheiden deze subsidie aanvragen. Het is bij sommige instanties zelfs mogelijk om de scheiding gratis te regelen, mits jullie aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Makkelijk

Online scheiden is naast snel en goedkoop ook enorm makkelijk. Jij en je ex-partner kunnen op afstand worden geholpen tijdens dit proces, waardoor het gemak biedt voor jullie beiden. De afspraken die jullie maken zullen juridisch op papier worden gezet en op deze manier kan de scheiding op een goede manier worden afgehandeld. Het online scheiden is een makkelijke manier van scheiden voor mensen die de afspraken samen willen maken zonder ruzie.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is online scheiden zeker iets om over na te denken als jullie nog goed met elkaar kunnen omgaan zonder dat jullie ruzie hebben. Het is een snelle, goedkope en makkelijker manier van scheiden en het kan op deze manier goed worden afgehandeld. De afspraken komen juridisch op papier en de scheiding wordt goed afgerond. En dit is zeker fijn, want zo hoeven jij en je ex-partner zich hier niet druk meer om te maken. Pak je leven weer op en ga leuke dingen doen. Hoewel het in de beginfase misschien best wat verdriet oplevert, kun je er ook heel sterk uitkomen.

1 Reactie
  1. Anna Anna

    Online scheiden was perfect voor onze situatie. Een aanrader voor als je niet met ruzie uit elkaar gaat!!

Reageer ook op dit artikel