Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 3 minuten
De dagen worden korter, het wordt kouder, het regent de hele dag lang… En daar word je een beetje futloos en neerslachtig van. Herken je dat gevoel? Dan heb je misschien wel last van een herfst- of winterdip. Met deze tips voorkom je jouw winterdepressie! Lees het artikel

Stop met die pruillip: 5 tips tegen een winterdip

Leestijd: 3 minuten

Je hebt het woord vast wel eens voorbij zien of horen komen, die ‘winterdepressie’, maar wat is het precies? Vanaf september gaat de zon een stuk minder schijnen en krijgt men soms last van een somber gevoel, moeheid en meer trek in koolhydraatrijk eten als chocola en friet. Deze klachten trekken vaak in het voorjaar vanzelf weer weg. Je wilt natuurlijk liever de hele winter geen last hebben van dit dipje, dat gaat je lukken met deze anti-winterdiptips!

Slapen is niet de oplossing

 

Het gebrek aan zonlicht is een waarschijnlijke oorzaak van de winterdip. Door een tekort aan zonlicht raakt je biologische klok in de war en zal je lichaam meer melatonine aanmaken, het stofje waar je slaperig van wordt. Houd je biologische klok onder controle door een vast slaapritme aan te houden. Ga op tijd slapen en sta ook weer vroeg op, probeer dutjes te vermijden.

Ga naar buiten

Zoals genoemd is een tekort aan zonlicht een boosdoener voor je winterdepressie. Probeer dus lekker veel naar buiten te gaan. Maak een wandelingetje, houd een sneeuwballengevecht of geniet buiten van je kopje koffie. Ondanks dat de zon niet fel schijnt in de herfst en winter, is de buitenlucht en het beetje zonlicht dat je opvangt goed voor je.

Hardloper in de winter

Beweeg voldoende

Terwijl je lekker aan het sporten of bewegen bent maakt je lichaam het stofje endorfine aan. Door endorfine voel je je gelukkig en vrolijker. Waarschijnlijk ben je wel bekend met de runner’s high, het oppeppende gevoel na een lekker stukje hardlopen. Combineer deze tip met bovenstaande, ga eens buiten hardlopen, wandelen of volg een bootcamp.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Tijdens je winterdipje ziet je natuurlijk niet op grote uitgaven te wachten. Voor allerlei voedingssupplementen voor een laag prijsje neem je eens een kijkje bij Drogisterij.net. Met altijd een nieuwe actie, betaal je nooit teveel!

Bekijk de Drogisterij.net acties

Eet gezond

Hoe verleidelijk het ook is om met een pizza en een bak ijs op de bank te kruipen, probeer toch zoveel mogelijk gezond te eten. Eet voldoende groente en fruit, zodat je alle nodige vitamines binnenkrijgt. Je kunt er voor kiezen om ook voedingssupplementen te gebruiken, om er zeker van te zijn dat je lichaam alle stoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Het is geen garantie om hiermee je winterdepressie te voorkomen, maar het kan zeker geen kwaad! Denk hierbij aan supplementen zoals Vitamine D en een multivitamine.

Plan leuke dingen

Door in bed te blijven liggen en ieder sociaal contact te vermijden, beland je in een negatieve spiraal en wordt het steeds lastiger om uit je dipje te komen. Plan dus leuke tripjes met familie, een uitgebreid diner met je partner of laat je verwennen tijdens een dagje wellness met vriendinnen. Zeg deze afspraken ook absoluut niet af, hoe verleidelijk de bank ook is, je zult je achteraf stukken beter voelen!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij weleens last gehad van een winterdipje?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel