Richard
Mode & Verzorging / Kleding Leestijd: 3 minuten
Als je een winterjas koopt, dan wil je er uiteraard een hele tijd van kunnen genieten. Er zit best een prijskaartje aan een winterjas, dus die wil je niet elke winter opnieuw kopen. Hoe lang je er daadwerkelijk plezier van hebt, hangt wel af van een aantal factoren. Deze zetten we met jou op een rijtje. Lees het artikel

Hoe lang kun je met een winterjas doen?

Leestijd: 3 minuten

Factor 1: De kwaliteit

De kwaliteit speelt natuurlijk altijd een belangrijke factor. Aan de kwaliteit kun je zien of een jas een aantal winters mee kan of dat je volgend jaar weer een nieuwe moet kopen. Daarom is het zo belangrijk om de kwaliteit van een winterjas goed te controleren voordat je deze koopt.

Om de kwaliteit goed te kunnen controleren is het vooral belangrijk om de binnenkant te controleren. Voel van binnen goed aan de mouwen en bepaal of deze dik genoeg zijn voor je. Je kunt zelf wel inschatten op basis van wat je voelt, wat er met een jas gebeurt als deze nat wordt. Ben je na een flinke regenbui tot op je hemd nat? Dan is het niet een winterjas waar je seizoen na seizoen mee kunt lopen.

Factor 2: De prijs

Natuurlijk is de prijs ook een belangrijke factor. Als je voor € 50 al een goede winterjas kon scoren, dan waren we allemaal een stuk goedkoper uit geweest. Helaas zijn jassen voor heren een stuk duurder. Voornamelijk als je een goede winterjas wil, die nog jaren meegaat.

Onze ervaring leert dat een goedkope winterjas het ook maar één seizoen volhoudt. Daarom kun je beter iets meer budget opzij leggen, zodat je er winter na winter van kunt genieten. Alleen moet je daar wel het budget voor hebben.

Heb je niet zoveel te besteden? Koop dan in ieder geval een jas die je deze winter warm en droog houdt. Volgend jaar heb je een nieuwe kans om hopelijk wel een jas te scoren die jaren meegaat. Onze tip is dan ook om de uitverkoop in de gaten te houden. Voor weinig geld heb je een super fijne jas, zolang je maar goed zoekt.

Factor 3: Jouw gewicht

Wellicht confronterend, maar of jouw jas jaren mee kan ligt ook zeker aan jouw gewicht. Ben je iemand die daar erg mee schommelt en elk seizoen een andere maat heeft? Dan zul je niet winter na winter plezier kunnen hebben van jouw winterjas. In dat geval kun je er maar beter iets minder geld aan besteden, anders is het ook zo zonde.

Wellicht wel iets om over na te denken als je zo schommelt met jouw gewicht. Als je er elk jaar meer geld aan kwijt bent, omdat je een jas niet meer past, is het wellicht tijd om aan de bel te trekken. Elk jaar een nieuwe jas is niet leuk voor je portemonnee, maar ook niet voor jou en je lichaam.

Factor 4: Jouw smaak

De laatste belangrijke factor is natuurlijk jouw smaak. Een winterjas waar je vorig jaar helemaal dol op was, kan nu niet meer jouw aandacht trekken. Onze smaak verandert nou eenmaal en dat geldt ook voor winterjassen.

Daarom kopen mensen het liefst ook een jas in een effen kleur. Denk aan donkerblauw of zwart. Deze kleuren matchen het meest bij elke outfit en zo kun je er het meeste plezier aan beleven. Toch kan je een jas ook op andere zaken afkeuren. Denk aan de lengte, wel of geen capuchon, de knopen en de zakken.

Al is jouw winterjas nog spiksplinternieuw, de kans is aanwezig dat je volgend jaar winter een jas ziet die je veel mooier vindt. Dat risico loop je elk jaar maar weer.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel