Richard
Mode & Verzorging / Kleding Leestijd: 3 minuten
Je bent net aangenomen bij jouw nieuwe werkgever. Je hebt super veel zin om aan de slag te gaan in jouw nieuwe functie. Alleen ben je geacht om een complete garderobe aan te schaffen. Bij jouw nieuwe functie horen namelijk zakelijke outfits. We weten allemaal hoe duur een pak kan kosten. Toch zijn er altijd manieren om een hoop outfits te scoren met een klein budget. Lees snel met ons mee om de tips op te volgen. Lees het artikel

Hoe stel je zakelijke outfits samen met een budget?

Leestijd: 3 minuten

Investeer in goede schoenen

Het is belangrijk om te investeren in goede schoenen. Je gaat ze namelijk vaak dragen naar je werk. Afhankelijk van jouw functie, zul je ook veel moeten lopen. Dan is het wel fijn als je geen blaren of andere ongemakken ervaart. Investeer dus in goede schoenen. Die hoeven niet eens duur te zijn. Neem bijvoorbeeld Gabor schoenen. Die zijn erg voordelig en gaan lang mee.

Kies voor je eerste paar een schoen die overal onder past. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte loafer. Zulke instappers passen overal bij. Of je nu een jurk aantrekt of een pak. Deze instappers passen bij elke outfit.

Koop verschillende kledingstukken

Je kunt wel geld investeren in een pak, maar die ga je lang niet elke dag dragen. Je kunt beter dat geld investeren in een goede blazer. Die kun je namelijk overal op dragen. Het kan als jasje dienen op je pak, maar ook zeker op een jurk. Zo’n blazer is erg multifunctioneel en daar ga je dan ook veel plezier aan beleven.

Daarnaast zul je wat mooie nette jurken aan willen schaffen. Die hoeven echt niet duur te zijn. Koop er bijvoorbeeld een paar bij winkels als H&M, Zara en C&A. Met een klein budget kun je daar zeker een jurk of 2 scoren. Later kun je dan altijd nog je eerste salaris gebruiken om te investeren in een complete garderobe.

Houd het simpel

Zakelijke outfits zijn heel basic. Zorg dan ook dat je je daar aan houdt. Dat betekent niet dat je niet met kleur kunt werken, maar houdt het wel strak. Maak er geen bonte kermis van om zomaar te zeggen. Daarom is het ook goed om eerst een paar zwarte schoenen te kopen. Die ga je vaak dragen, omdat die bij elke outfit matchen.

Houd je aan het eind van de maand geld over van je salaris? Dan kun je bijvoorbeeld een paar groene schoenen kopen, mocht je dit leuk vinden. Let er wel op dat je die schoenen dan ook echt bij verschillende outfits kunt combineren. Als je de schoenen niet vaak kunt dragen is het namelijk zonde van je geld.

Investeer dus echt alleen in die schoenen en kledingstukken die je met zekerheid gaat dragen op je werk. Je zult zien dat je dan ineens veel kritischer bent tijdens het winkelen.

Vul aan als het kan

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om een aantal basic items aan te schaffen. De blazer is daar een van. Een paar jurken zijn ook zo aangeschaft. Om jouw zakelijke garderobe helemaal compleet te maken, kun je het beter in kleine stukjes opdelen.

Schaf bijvoorbeeld elke maand een andere leuke pantalon aan. Op die manier voel je het niet zo in je portemonnee, maar vul je wel jouw zakelijke kledingkast aan. Bovendien kom je dan misschien ook leuke aanbiedingen tegen. Dat zorgt er ook weer voor dat je een hoop kunt besparen. Wellicht dat je daardoor een extra pantalon of extra blouse kunt aanschaffen.

De valkuil van aanbiedingen is wel dat je items aanschaft, die je eigenlijk nooit gaat dragen. Wees daar dus heel kritisch op als je gaat shoppen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel