Claudia
Mode & Verzorging / Kleding Leestijd: 3 minuten
We zijn er allemaal bekend mee. De eeuwige vraag: wat doe ik aan? En als dit ergens een lastige beslissing is, dan is het wel in ons eigen landje. Je weet nooit wat je van het weer kunt verwachten. Gelukkig komen er toch écht warmere temperaturen aan, en daar moeten jij en je kledingkast natuurlijk goed op voorbereid zijn! Wij helpen je een handje om koel te blijven tijdens een lichte hittegolf. Lees het artikel

Voorbereiden op het lekkere weer doe je zo!

Leestijd: 3 minuten

1. All black color everything!

Ja, we begrijpen dat zwarte kleding heilig is. Waarschijnlijk is de meerderheid van je kledingkast zwart. Laat deze kleur tijdens zonnige dagen toch maar even hangen. Zwart trekt namelijk hitte aan. De stralen van de zon worden letterlijk geabsorbeerd. In tegenstelling tot lichtere kleuren, die de zonnestralen terug weerkaatsen. Wil je geen lopende kachel worden, dan kun je dus maar beter meer vrolijke kleurtjes dragen i.p.v. donkere tinten.

 

2. Kies jouw juiste kleuren

Ben je nou even de kluts kwijt betreft welke kleurtjes en printjes je wel en niet kunt dragen? Zet je dan schrap voor verduidelijking! De harde waarheid is helaas dat je zelfs in wit kunt zweten. Gelukkig zul je dit nauwelijks zien. Ook stofjes met printjes zullen je redden. Gelukkig maar, want we kunnen dierenprints, bloemenprints en strepen niet opgeven! De kans is groot dat de natte plekjes onder je oksels niet eens opvallen. Hetzelfde geldt voor kleuren zoals bruin en donkerblauw. Pas erg op voor grijs, want hierop zie je zweetplekken juist meteen. Jij kent je eigen lichaam het beste, dus overweeg zelf welke opties het beste zijn voor jou.

 

3. Laat je lichaam ademen

Even rustig, nou… We bedoelen niet dat je naakt over straat moet gaan huppelen bij een temperatuur van boven de 25 graden. Dat zal enorm veel rare blikken opleveren én je zult je lichaam levend verbranden. We doelen op de kledingstoffen die je draagt. Deze doen, naast kleur, namelijk ook heel veel voor je lichaamstemperatuur. Je lichaam zal zich letterlijk een stuk beter in zijn vel voelen wanneer je lichte stoffen draagt tijdens hogere temperaturen. De beste stoffen zijn in dit geval dan ook katoen, linnen en een lichte wolsoort. En gelukkig zijn er genoeg leuke zomerjurkjes te scoren in deze stoffen. We raden je aan synthetische stoffen, zoals polyester en viscose, zoveel mogelijk te vermijden. Deze laten geen lucht door en kunnen zelfs voor enorme zweetplekken zorgen. Dat is misschien nog wel ongemakkelijker dan naakt in het openbaar gezien worden…

 

4. Maak het jezelf gemakkelijk

Soms is het zó warm dat zweetplekken onvermijdelijk zijn. Ook hier kun je je op voorbereiden. Trek bijvoorbeeld een prachtig, luchtig hemdje aan i.p.v. een t-shirt. Easy, toch? Bedek je je schouders en/of armen toch liever, zorg dan dat je iets wijds aantrekt. Zweet trekt namelijk niet zo snel in wijde kleding. Tenslotte is hygiëne onmisbaar: scheer je oksels van tevoren. Een oksel zonder haar houdt minder zweet vast en zal ook minder snel gaan stinken en zweten. Het gaat om alle kleine details! Zo overleef jij zeker de tropische temperaturen met de mooiste merkkleding van Expresswear.nl.

 

5. Wie mooi wilt zijn…

Maak je geen zorgen: dit heeft gelukkig niets met pijn te maken. We zaten meer te denken aan prachtige accessoires en nagellak. Dit kan je gehele outfit maken. Zo hoef je geen onmogelijke kleren aan, want jouw accessoires zorgen voor het complete plaatje. Daarnaast zal het niemand opvallen als je weer eens wat oudere items uit de kast hebt getrokken. Nog een tip: laat je voeten luchten en show de wereld je prachtig gelakte teennagels. Ook kan je stijlvolle zonnebril weer op. Enorm fijn en gemakkelijk voor jou - en ook nog eens mooi voor anderen om aan te zien!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke kleding draag jij het liefst in de zomer?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel