Lan
Mode & Verzorging / Schoenen & Accessoires Leestijd: 4 minuten
Wat betekent jouw horloge voor jou? Is het een handig accessoire om de tijd af te lezen? Of heeft het ook een emotionele waarde? In elke situatie wil je natuurlijk dat je mooie horloge lang meegaat. Wij hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees het artikel

6 tips om langer met je horloge te doen

Leestijd: 4 minuten

Een horloge kan verschillende functies hebben. Misschien is het voor jou niet meer dan een simpele manier om te kijken hoe laat het is. Maar het is ook mogelijk dan een horloge een bepaalde emotionele waarde heeft. Bijvoorbeeld als het een erfstuk is of als je het gekregen hebt bij een bijzondere gebeurtenis. Soms heeft een horloge ook waarde omdat het van een bepaald merk is of een bepaalde uitstraling heeft. Heeft een horloge voor jou een speciale betekenis, dan wil je het zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Dit zijn 6 tips om langer met je horloge te doen.

1. Horloge waterdicht maken

Is jouw horloge waterdicht? Dan gaat het niet kapot als je gaat zwemmen en het vergeet af te doen. Een horloge is meestal niet meer waterdicht als het open is geweest. Bijvoorbeeld als de batterij is vervangen. Je kunt een horloge wel weer waterdicht laten maken. Al is het sowieso verstandig om het horloge uit de buurt van water te houden.

2. Batterij vervangen

Een horloge heeft een klein batterijtje. Als dat leeg is, staat het klokje stil. Dat betekent echter helemaal niet dat je een nieuw horloge nodig hebt. Voor een klein bedrag kun je het batterijtje laten vervangen. Vrijwel elke aanbieder van horloges kan dat voor je doen. Heb je een luxe horloge, dan is het verstandig om naar een juwelier te gaan om de batterij te laten vervangen.

3. Horlogebandje vervangen

Horlogebanden kunnen gaan slijten. Zeker als je een bandje hebt van stof of leer kan dat slijtage gaan vertonen. Verder kan het zo zijn dat een horloge je niet meer goed past. Bijvoorbeeld als je veel bent aangekomen of juist bent afgevallen. Bij een metalen bandje kun je de lengte soms niet meer aanpassen. Je hebt dan een nieuw horlogebandje nodig. Er zijn horloge banden in allerlei soorten en maten, dus je vindt er vast een die past bij jouw klokje.

4. Regelmatig schoonmaken

Een horloge gaat veel langer mee als je het regelmatig schoonmaakt. Maak het bandje grondig schoon en poets het klokje af. Heb je een horloge van edelmetaal, bijvoorbeeld zilver? Gebruik dan zilverpoets om het netjes op te poetsen. Door je horloge regelmatig schoon te maken, kun je de levensduur verlengen. Een leren horloge kun je goed onderhouden door het leer te oliën.

5. Glas vervangen

Het glas van een horlogeklokje kan niet altijd vervangen worden. Het kan vaak wel bij de duurdere modellen. Ga je voor een nieuw horloge, kies er dan een met versterkt en krasvrij glas, waardoor je niet te maken krijgt met krassen of andere beschadigingen. Het glas vervangen moet worden gedaan door een goede specialist. Anders is de kans groot dat het glas weer loskomt of dat het horloge niet meer goed loopt.

6. Ga voor een stevig horloge

Als je een nieuw horloge gaat kopen, moet je letten op de stevigheid ervan. Sommige horloges zijn gewoon niet erg sterk en zullen snel stuk gaan. Het is natuurlijk ook verstandig om te bedenken wat je zoal doet. Voor iemand die werkt in de bouw zijn er speciale horloges die echt enorm sterk zijn. Die kunnen zonder problemen worden gedragen tijdens werkzaamheden waarbij normale horloges het zouden begeven.

Een horloge kan eenvoudig of luxe zijn. Je kunt het hebben uit simpele praktische overwegingen, of als een belangrijk accessoire om je outfit compleet te maken. Het horloge kan ook sterke emotionele waarde hebben. Welke waarde een horloge voor jou ook heeft: het is altijd verstandig om te kijken of je langer kunt doen met een horloge. Dat is niet alleen heel fijn voor jezelf en vaak goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw horloge. Het is ook beter voor het milieu en past goed bij de trend van consuminderen.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoelang heb jij je horloge al?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel