Lan
Mode & Verzorging / Schoenen & Accessoires Leestijd: 3 minuten
Nieuwe schoenen kopen is erg leuk. Helaas is het ook best een dure hobby. Een paar schoenen kost al snel een flink bedrag. En zeker als je dol bent op shoppen bij duurdere merken kan de prijs van je schoenen flink oplopen. Wil je graag nieuwe schoenen kopen, maar ook geld besparen? Zo koop je goedkoop je nieuwe schoenen. Lees het artikel

Goedkoop nieuwe schoenen kopen? Handige tips!

Leestijd: 3 minuten

1. Maak gebruik van Black Friday

Eind november is het Black Friday. Hoewel Black Friday officieel maar één dag is (de laatste vrijdag van november), duren de acties langer. Sommige webshops zijn nu al begonnen met Black Friday acties, maar de meeste beginnen er eind november mee. Tijdens Black Friday vind je over interessante acties. Veel grotere aanbieders hebben ook Black Friday acties met schoenen. Zo vind je kortingen van 10% tot zelfs boven de 60%. Dat is nog eens leuk besparen!
 

2. Koop schoenen buiten het seizoen

Dit is een beetje een inkoppertje: koop schoenen buiten het seizoen. Koop dus nu je zomerschoenen en koop pas in het voorjaar winterschoenen of -laarzen. Groot voordeel daarvan is dat de schoenen een stuk goedkoper zijn. Veel winkels doen de collectie van het afgelopen seizoen flink in de aanbieding. Er zijn slechts enkele uitzonderingen: schoenen die jaarrond verkrijgbaar zijn (denk aan sportschoenen) doen bijvoorbeeld niet mee.

3. Let op aanbiedingen

Heeft jouw favoriete schoenenwinkel regelmatig aanbiedingen? Wacht dan geduldig tot de schoenen die jij op het oog hebt langskomen in de folder. Of vraag eens na in de winkel of die schoenen ook weleens in de aanbieding zijn. Soms valt er ook nog over de prijs te praten, maar dat geldt meestal alleen voor kleinere speciaalzaken. Kijk ook rond of de schoenen die jij mooi vindt ergens anders ook (en misschien goedkoper!) verkrijgbaar zijn. In de adventsperiode hebben we hier ook nog een adventskalender met interessante kortingen.

4. Koop schoenen tweedehands

Je kunt ook heel veel schoenen tweedehands vinden Natuurlijk moet je daar wel van houden. Stel dat iemand schoenen heeft gekocht die toch niet lekker zitten. Dan kun jij ze voordelig overnemen en heb je praktisch nieuwe schoenen voor een klein prijsje. Toch is het wel een kwestie van geluk hebben. Bekijk de schoenen altijd voor je ze koopt, want tweedehands schoenen kunnen ook beschadigd of versleten zijn.

5. Koop namaak

We zijn geen voorstander van namaak producten. Maar soms zijn er toch goede imitatie producten die best goed zijn. Ze zijn in elk geval een heel stuk goedkoper. Zoek jij dure schoenen van een bepaald merk en kun je ze echt niet goedkoper vinden? Dan kun je overwegen om schoenen te kopen die erop lijken, maar niet van dat dure merk zijn. Er zullen veel schoenliefhebbers zijn die een hekel hebben aan namaak. Maar heb je er geen problemen mee, dan kan namaak wel een goedkope manier zijn om aan nieuwe schoenen te komen.

Nieuwe schoenen kopen kan best duur zijn. Helaas is voor de meeste mensen hun budget beperkt. Natuurlijk kun je gewoon wat langer sparen voor je weer nieuwe schoenen koopt. Maar zelfs dan nog zijn deze tips nuttig om schoenen te vinden die mooi én betaalbaar zijn.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Waar koop jij graag schoenen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel