Claudia
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Niemand heeft zin in een rommeltje in huis, wel? Opbergmeubels zijn dan ook een must-have. Vooral als je ergens voor langere tijd woont, stapelen de spullen vaak op. Om het nóg erger te maken, raak je het overzicht kwijt van wat je wel en niet in huis hebt. Wij kunnen ons in ieder geval geen woning voorstellen zonder handige opbergmeubels. Daarom hebben we onze persoonlijke toppers op een rijtje gezet, dus kijk je mee? Lees het artikel

Deze handige opbergmeubels wil je in huis hebben!

Leestijd: 3 minuten

 

Begin bij de gang

De kans is groot dat o.a. jassen, schoenen, sjaals en tassen alle ruimte in jouw gang innemen. Aangezien de gang over het algemeen maar een smal plekje is, oogt het gauw vol. Daarom is het belangrijk om eerst al het onnodige uit de gang weg te halen. Denk dus aan rotzooi, een overvloed aan tassen, zakken, etc. Vervolgens kun je het een beetje netjes gaan inrichten. Daarom wil je zeker over een aantal hangers beschikken. Koop dus een kapstok naar eigen smaak. Hoe breder, hoe netter het oogt, want dan houd je tenminste nog wat overzicht. Ook schoenen blijven vaak in de gang, dus een schoenenrek is ook bijna cruciaal. En al die andere accessoires, zoals sjaal, mutsen en handschoenen? Daarvoor kun je gewoon een opbergbak of -kast aanschaffen. En uiteraard een mand voor paraplu’s en andere voorwerpen. Opgeruimd staat netjes! 

Op naar de kledingkast

 

Als we van iets enorm veel in het huis zijn, dan zijn het kleren wel. Je hebt immers verschillende kledingstukken voor elke gelegenheid. Je hebt vast wel eens een hoop kleren laten rondzwerven in je kamer. Direct ziet het er uit als een troepje. En dit wil je niet, want zo voelt het alsof je altijd wat te doen hebt in huis. Het is tijd voor ultieme rust, ook al is netjes opgevouwen kleding niet voor iedereen weggelegd. Een kledingkast is must, maar ook van binnen hoort deze opgeruimd(lees: alle kleren moeten niet op elkaar gepropt) te zijn. Is dat niet het geval, dan heb je waarschijnlijk te veel kleren. De oplossing: doe kleren die je een jaar niet hebt gedragen weg. Zorg er vervolgens voor dat je meer dan genoeg kleerhangers hebt, want veel kleding blijft opgehangen mooier dan gevouwen. Én het scheelt een hoop tijd. Zorg er dus voor dat jij deze items in huis haalt.

 

Onder het bed

Een bed neemt al veel ruimte in, dus laten we er maar gelijk volop gebruik van maken. Je weet vast dat veel bedden over opberglades beschikken. Zo niet, dan zijn deze ook los te koop. Dit is dé ideale plek om een hoop spullen op te bergen. Eigenlijk kun je hier van alles stoppen. Of je hier nou kleding, beddengoed, boeken of juist spullen die je helemaal niet meer gebruikt opbergt, dit dient als een geweldige opbergmeubel. En als je dan toch op je bed focust, gebruik dan ook gelijk de ruimte boven dit meubel. Van planken tot keukenkastjes aan de muur - alles is mogelijk. Zorg er dan wel weer voor dat je deze meubels wat hoger hangt zodat je niet je hoofd stoot.

Vergeet de woonkamer niet

Hoe kun je de kamer waarin je de meeste tijd spendeert nou vergeten? Juist, niet! Hier kun je ruimte creëren door bijvoorbeeld een salontafel met opbergruimte aan te schaffen. Overigens weten we allemaal dat kasten en opbergrekken de meeste ruimte hebben, dus zorg ook dat je deze in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een houten opbergrek of juist metalen opbergrek die perfect bij jouw interieur past. Deze staan ook nog eens hartstikke stijlvol! Daarnaast geldt voor de bank hetzelfde als voor het bed. Ook hieronder kun je ruimte creëren met lades of bakken. Door het op deze manier aan te pakken, ben je niet gelijk extra geld kwijt aan grote kasten, etc. Gebruik wat je al in huis hebt en geef het een upgrade. Jouw woning zal er met deze tips verfrissender uitzien dan ooit tevoren!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe ga jij thuis zuinig om met ruimte?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel