Lisa
Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
Studeren, werken, feesten, slapen en dat elke dag opnieuw. Het is een greep uit de dag van een student. De tijden van rust zijn voorbij, het echte leven begint. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, stijgen de kosten ook nog eens. Om het leven iets comfortabeler te maken, hebben wij uitgezocht waar op te besparen valt. Zo wordt het leven nog wat leuker! Lees het artikel

Hoe bespaar je als student?

Leestijd: 4 minuten

Als student ben je tegenwoordig niet klaar met 34 studie uren in de week. Uiteraard genieten de meeste studenten van een biertje op zijn tijd. Maar, de focus ligt tegenwoordig op studeren en extracurriculaire activiteiten. Dit veroorzaakt een probleem, studenten hebben de tijd niet om genoeg geld te verdienen. Stages zijn vaak onbetaald, minimumloon is zoals het woord suggereert; minimaal. Kortom, de student moet besparen.

Levensonderhoud

Veel studenten kiezen ervoor op kamers te gaan wonen. Als student ben je volwassen en daarmee is thuis wonen uit den boze! Dat thuis wonen goedkoper is begrijpen we allemaal, maar hoe kun je besparen wanneer je op jezelf woont?

Ga ‘s avonds boodschappen doen; in de avonduren worden veel producten afgeprijsd in verband met de houdbaarheidsdatum. Zo kun je een hoop besparen door elke avond je gerecht bij elkaar te sprokkelen!

Koop houdbare spullen in de aanbieding; houdbare producten kun je voor langere tijd bewaren, dus koop ze in grote hoeveelheden. Wanneer toiletpapier in de aanbieding is, kun je hier prima een lading van aanschaffen. Zo kun je de komende tijd vooruit en bespaar je wat centen!

Vervang dure schoonmaakartikelen; je kunt je natuurlijk vergrijpen aan al die dure merken, een andere optie is om zelf je schoonmaakartikelen te maken. Koop wat citroenen en schoonmaakazijn, voeg wat warm water toe en aan de slag!

Bezoek de lokale markt; uiteraard zijn merkloze producten in de supermarkt niet heel duur. Toch zijn verse producten op de markt een stuk goedkoper en lekkerder! Shop een keer in de week je boodschappen op de markt en bespaar zo een hoop geld.

Kleding en verzorging

Ook op uiterlijke verzorging valt te besparen. Geen zorgen, je hoeft niet in een jutezak te gaan lopen. Er zijn echt redelijke manieren om er goed uit te zien op een economische manier. Speciaal voor jou, hier wat tips!

Haargroei

 

Een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk is haar. Alles laten groeien is bij de meeste mensen niet populair, dus er zal gebruik gemaakt worden van kappers, scheermesjes etc. Vervelend genoeg, goedkoop is het ook al niet! Als vrouw ben je bij de kapper al snel €30 kwijt, uitzonderingen daargelaten. Dat moet anders kunnen! Neem een kijkje bij Treatwell, hier vind je een overzicht van alle salons. Zo kun je de prijzen vergelijken en een goede keuze maken. Nog te duur? Meld je dan aan als model bij een lokale kappersopleiding, zo kun je jezelf voorzien van een gratis knipbeurt.

Kleding

De meeste mensen lopen het liefst met de populairste merken over straat. Het is nu eenmaal een trend, toch kosten t-shirts van deze merken al gauw €30. Dit soort bedragen kun je als student natuurlijk niet missen. Ook hier zijn oplossingen voor te vinden. Zo ontvang je bij Nike, Jack & Jones en ASOS een studentenkorting van 10%. Super handig om jouw favoriete merk producten dus voor een lagere prijs aan te schaffen.

Wil je nu ook besparen op beauty- en verzorgingsproducten? Dan bof je, wij hebben hier namelijk een aantal tips voor op een rijtje gezet. Check ze hier!

Uitjes en vakanties

Ook als student wil en moet je er af en toe op uit! Helaas is zelfs een dagje pretpark al snel zeer prijzig. Om toch dit soort leuke uitstapjes te kunnen maken, moet je een beetje creatief zijn. Of je maakt gewoon gebruik van bijvoorbeeld VakantieVeilingen. Zo hoef je niet meer naar het casino, want je kunt lekker bieden op al die veilingen. Uiteraard is het belangrijkste voordeel dat je zo een goedkoop uitje op de kop tikt. Met een beetje geluk kun je voor een paar tientjes in een hotel gaan zitten, genieten!

Niet gevonden wat je zocht? Check dan Ticketveiling nog even. Zelfde idee, ander aanbod. Zo vind je vast en zeker een uitje naar wens. Ga op zoek en dan kun jij binnenkort heerlijk uitrusten!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben of ken jij een student met goede bespaartips? Laat ze achter in de comments!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel