Lisa
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Een industriële inrichting; veel mensen zijn er dol op. Vaak wordt industrieel geassocieerd met duur. Wat nu als wij je vertellen dat het ook goedkoop kan? We hebben tips voor jou, zodat jouw woning er strak uit komt te zien! Lees het artikel

Industrieel interieur; doe-het-zelven en op maat gemaakte meubels

Leestijd: 3 minuten

De stijl van een woning is als een eerste indruk. Bij sommigen is het opgeruimd, anderen laten de rommel wat langer liggen. De een houdt van een klassiek interieur, de ander van modern. Wanneer je bij iemand de kamer inloopt heb je meteen een indruk van wie die persoon is. Het is dus niet gek, dat we met zijn allen ons best doen om het leuk aan te kleden.

Veel mensen zijn dol op een industrieel design. Het nadeel is echter, dat meubelstukken binnen deze categorie aan de prijs zijn. Goedkoop industrieel inrichten is dus niet heel makkelijk. Dat het moeilijk is betekent niet dat het onmogelijk is, het tegendeel is waar.

Industriële vloeren en muren

Bij de herinrichting van jouw woning begin je natuurlijk met de muren en vloeren. Er is één groot voordeel bij een industriële inrichting; kaal is goed! Je hoeft echt niet veel geld uit te geven aan behang en duur hout voor op de grond, het kan allemaal heel basic. Verfspatten hier en daar, schuurplekken, kale bakstenen; alles is mogelijk!

Heb jij dus nog een kaal plekje in huis, waar geen verf/behang of stucwerk op de muren zit? Doe vooral niet teveel moeite en laat het voor wat het is. Uiteraard kun je er een kleurtje overheen halen, maar zonder voldoet het ook zeker aan de eisen!

DIY meubelen

Het blijft de beste manier om te besparen; doe-het-zelven! Het is niet voor iedereen haalbaar, maar je hoeft ook lang niet altijd Bob de Bouwer te zijn. Belangrijk is om voor jezelf te bedenken waar de grens ligt. Je hoeft niet direct een eettafel in elkaar te timmeren, begin klein met bijvoorbeeld decoratie. Elke euro is snel verdiend!

Zo maak je van enkel autobanden en een ronde spiegel, glasplaat of houten plaat al een leuke bijzettafel! In de band kun je dan nog weer wat rommel opruimen. De gevorderde doe-het-zelver kan de band nog verder versieren met bijvoorbeeld touw of verf. De keuze is aan jou, maar moeilijk hoeft het in ieder geval niet te zijn.

Mocht je een beetje overweg kunnen met boormachine en schroeven, dan is er een nog veel breder scala aan mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld wat buizen en planken, hiermee creëer je gemakkelijk opbergruimte.

Meubels op maat gemaakt

Er zijn natuurlijk bepaalde meubels die moeilijk zelf te maken zijn. Denk aan banken, tafels, stoelen et cetera. Het is niet onmogelijk, maar vergt enigszins ervaring. Mocht je geen tijd/zin hebben om zelf die moeite erin te steken, dan is er gelukkig nog een andere oplossing.

Die oplossing is vrij simpel; je kunt namelijk meubels op maat laten maken. Super handig, je ontvangt precies wat je zoekt zonder zelf de hamer en zaag uit de kast te hoeven halen. Kies bijvoorbeeld voor een tv meubel van hout bij robuustetafels.nl. Zoek jouw favoriet uit en laat deze op maat voor jou maken. Niet te klein, niet te groot, maar precies goed.

Je zult denken, op maat laten maken is vast hartstikke duur. Dat valt ontzettend mee. Het product wordt namelijk speciaal voor jou gemaakt, dus ook de prijs is gebaseerd op wat jij kunt betalen. Daarbij past het ook nog eens precies in jouw ruimte, bij jouw wensen en is de kans dus groot dat je er langer tevreden mee bent.

Decoratie

De finishing touch van de woning; decoratie. Van mooie planten tot leuke prullaria in de kast. Met name de planten zijn niet te missen in een industrieel interieur. De kleurcombinaties zijn vaak neutraal, een beetje groen zorgt dan ook voor net dat beetje sfeer. Daarnaast zorgen planten in huis voor genoeg zuurstof en dat hebben we natuurlijk allemaal nodig!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke meubelen zou jij op maat laten maken? Laat het ons weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel