Shanice
Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
4 oktober staat natuurlijk in het teken van dierendag, maar weet jij hoelang we deze feestdag al vieren? Heb je er al over nagedacht om ook geen vlees of visproducten te eten op dierendag, om nog meer stil te staan bij al het dierenleed dat in de wereld plaats vindt. Vanzelfsprekend staat deze dag ook in het teken van leuke activiteiten en super toffe aanbiedingen, die wij graag met jullie willen delen. Lees het artikel

Leg jouw huisdier in de watten op 4 oktober, dierendag!

Leestijd: 4 minuten

Het is alweer bijna 4 oktober en dat betekent dierendag! Deze dag is een wereldwijde feestdag en wordt ook wel werelddierendag genoemd. We vieren deze feestdag al sinds 1930. Op deze dag wordt tegelijk Sint Franciscus van Assisi gevierd. Deze heilige was de allereerste beschermer van dierenrechten. Vandaag de dag is het goed om stil te staan bij alle onrecht dat de dieren wordt aangedaan. Laten we op 4 oktober met z’n allen geen vlees eten om daarbij stil te staan.

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om dierendag te vieren. Krijgt jouw kat een nieuwe krabpaal? Of ga jij met jouw trouwe viervoeter een extra grote wandeling maken? Wij hebben een opsomming gemaakt met leuke activiteiten en aanbiedingen die in het teken staan van dierendag.

Aanbiedingen

 • Pets place heeft een speciale verwenbox samengesteld voor jouw huisdier. Er zijn 3 varianten verkrijgbaar, namelijk voor: honden, katten en knaagdieren. Jouw huisdier verdiend het toch ook om in de watten gelegd te worden? Bemachtig nu een verwenpakket online of in de winkel voor jouw dier. Ze zijn verkrijgbaar van 23 september t/m 6 oktober.
 • Bij bol.com koop je heel veel producten voor je dier met korting. Zo kun jij de heerlijke snacks of het favoriete speeltje van jouw huisdier kopen met een hoge korting. Dat is toch wel een leuk cadeau voor jouw trouwe vriend.
 • Ook bij de Jumper hebben ze leuke aanbiedingen voor jouw huisdier. Zo krijg je korting op vele honden- en kattensnacks, maar ook op alle speeltjes en accessoires voor jouw huisdier. Denk bijvoorbeeld aan hondenkussens of krabpalen. Natuurlijk zijn er ook veel aanbiedingen voor andere huisdieren, bijvoorbeeld parkieten of vissen.
   

   

Activiteiten

 • Op 5 oktober wordt er bij de Welkoop winkels het NK snuffelen gehouden. In samenwerking met Beeztees staan er ballenbakken in elk filiaal, waar jouw hond zo snel mogelijk 2 snoepjes uit moet vissen. De tijd wordt bijgehouden door een van de medewerkers. De snelste hond van elke winkel krijgt een Beeztees XL Snuffelmat en speelt mee om de snuffelkampioen van Nederland te worden. De snuffelkampioen van Nederland wint niet alleen deze titel, maar ook nog eens een verwenpakket, aangeboden door Beeztees. Post vooral foto’s op Facebook of Instagram van tijdens het snuffelen, want dan maak je ook nog eens kans op een ballenbak inclusief ballen voor jouw hond!
   

   

Leuke cadeautips

 • Je hond extra veel aandacht geven deze dag is al een heel groot cadeau voor een hond. Zorg ook eens dat je eerder thuis bent op dierendag, zodat je je huisdier die extra aandacht ook echt kan geven. Dit jaar valt deze dag op een vrijdag, dus dat is op jouw werk misschien makkelijker in te plannen. Knuffel hem/haar bijvoorbeeld eens wat langer dan normaal. Ga met je hond een langere wandeling maken of loop eens een andere ronde, zodat hij ook eens aan andere dingen kan snuffelen en andere geuren op kan doen. Ook dat is aandacht besteden aan je hond. Je kunt er natuurlijk ook eens langer mee spelen om extra aandacht te geven. Laat je hond bijvoorbeeld de bal uit het bos/water halen,  je konijn eens langer los lopen en speel langer met je kat door speeltjes naar hem/haar te gooien.
 • Net zoals wij het fijn vinden om naar de kapper te gaan voordat we onze verjaardag vieren, verdient jouw hond ook wel een heerlijke knipbeurt. Laat hem tegelijk wassen en eventueel de nagels knippen. Daarna nog een heerlijk borstelen en jouw huisdier is weer lekker verwend. 
 • Koop eens een nieuw mand/kussen voor je hond/kat of misschien is jouw kattenbak al heel lang aan vervanging toe. Dit is het juiste moment om jouw huisdier eens een nieuw toilet of slaapplek cadeau te doen.
 • Haal een lekker snoepje in huis, iets wat jouw trouwe vriend
  normaal niet zo snel krijgt. Dan hebben zij ook het gevoel alsof het een beetje feest is.
 • Zijn alle speeltjes aan vervanging toe, omdat ze of te oud zijn of gewoon kapot. Dan is dit ook het juiste moment om nieuwe aan te schaffen! Jouw huisdier is hoe dan ook heel blij met deze verrassing. 
 • Heb je zelf geen dieren of wil je juist iets voor andere dieren doen? Zorg dan dat je sowieso geen vlees eet die dag, zoals hierboven is besproken. Wil je het al helemaal goed doen? Probeer dan om ook geen vis te eten. Maar, om ook iets voor andere dieren te doen, kun je natuurlijk de kinderboerderij bezoeken en daar wat lekkernijen uitdelen, voor zover dit toegestaan is. Een andere mogelijkheid om eens iets te doen voor andere dieren, is een asiel bezoeken. Kijk eens of je daar kunt helpen of gewoon met heel veel beesten kan knuffelen, want ook zij verdienen alle aandacht op 4 oktober!
2 Reacties
 1. C van den tempel C van den tempel

  Waarom altijd kat of hond maak ook eens reclame over kleinnen knaagdier

 2. C van den tempel C van den tempel

  Waarom altijd kat of hond maak ook eens reclame over kleinnen knaagdier

Reageer ook op dit artikel