Lisa
Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
Het is zover, de lente is begonnen. Helaas kunnen we dit jaar er nog nog niet optimaal van genieten. Nu we toch binnen zitten: tijd om het huis een grondige schoonmaakbeurt te geven. Je houdt ervan of je haat het, maar één ding is zeker: met deze tips, kom jij er ook dit jaar weer doorheen! Lees het artikel

Tips om te besparen op de voorjaarsschoonmaak

Leestijd: 4 minuten

De voorbereiding

Zoals bij meer dingen in het leven, geldt ook bij de voorjaarsschoonmaak: voorbereiding is key! Plan vooruit, welke producten ga je gebruiken? Waar begin je? Een structuur zorgt voor rust in het hoofd en maakt de uitvoering een stuk minder stressvol.

Maak een lijstje met producten die je nodig hebt. Denk aan; bleekmiddel, wasmiddel, afwasmiddel, ontvetter et cetera. Je wilt geen producten missen wanneer je net lekker op gang gekomen bent. In de supermarkten vind je alle benodigde schoonmaakmiddelen voor een mooi prijsje!

Denk ook aan het eventueel vervangen van een oude bezem, mop of schuurspons. Niets is zo fijn als schoonmaken met een hagelwitte mop. Misschien wil je zelfs een heel ander soort product gaan gebruiken. Er zijn tegenwoordig veel alternatieven op de

 

ouderwetse manieren. Neem eens een kijkje bij Blokker en misschien heb jij binnenkort de nieuwste artikelen in huis!


Planning

Wanneer alle producten in huis zijn, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Onze tip: begin met de moeilijkste of vervelendste klus en werk vervolgens naar de gemakkelijkere klusjes toe. Gedurende de dag zal de motivatie dalen, door de moeilijkheidsgraad te laten afnemen zul je zien dat je niet halverwege opgeeft. Je wilt natuurlijk wel dat alle werkzaamheden worden afgerond!

Zo is het schoonmaken van de magnetron of de oven vaak een vies klusje. In plaats van met hamer en beitel te werk te gaan, kun je de magnetron schoonmaken met behulp van een liter water en citroen. Plaats deze twee ingrediënten in de magnetron, zet hem 5 minuten op de hoogste stand en je hoeft enkel een nat doekje langs de wanden te halen. Niet alleen gemakkelijk, maar ook een stuk goedkoper! Voor meer van dit soort tips, kijk even naar de blog van Helpling.

Finishing touches

De grote lijnen zijn duidelijk. Stofzuigen, dweilen et cetera, daar heeft iedereen wel een beeld bij. Een klein detail maakt echter een groot verschil, dus vergeet deze niet mee te nemen op de grote dag.

Denk bijvoorbeeld aan een verse bos bloemen. De geur van bloemen geeft die zomerse sfeer die je wenst te creëren in huis. Dit hoeft niet duur te zijn. Neem een kijkje op de website van Frederique's Choice en fleur je huis op met bloemen voor een schappelijk prijsje.

Denk wellicht ook eens aan het vervangen van de gordijnen. De prachtige raam bedekkers nemen alle geurtjes en kleurtjes uit huis op en vaak maken we te lang gebruik van dezelfde exemplaren. Leen Bakker maakt jouw gordijnen op maat, zodat je zeker weet dat ze in jouw interieur passen.

Eindelijk klaar!

Na zo’n lange dag schoonmaken, ben je wel toe aan wat tijd voor jezelf. Veel mensen vergeten dat dit een zeer belangrijk onderdeel is van deze dag. Het is niet alleen een opruiming van je huis, maar ook van jezelf. Je moet met veel voldoening kunnen terugkijken op deze dag. Hoe kan dat beter dan door te eindigen met wat ontspanning?

Ben je in alle hectiek van de schoonmaak vergeten boodschappen te doen voor het avondeten? Of heb je simpelweg geen zin om te koken? Dat hoeft niet voor paniek te zorgen, er zijn tegenwoordig genoeg oplossingen voor dit probleem. Bestel bijvoorbeeld een lekkere burger of trakteer jezelf op sushi.

Terwijl er hard gewerkt wordt aan jouw avondmaal, heb jij de rest van de avond vrij. Wat een luxe! Nadat jij zo hard gewerkt hebt, is een extraatje meer dan verdiend. Gooi een bruisbal in bad en dompel jezelf onder in het warme water. Zet wat heerlijke geurstokjes neer en geniet!

Na een heerlijk diner, plof je op de bank met een goed boek of je favoriete tijdschrift. Meer zin in een film? Herbekijk dan kosteloos klassiekers uit je kindertijd op Disney+ of begin met een nieuwe serie op Amazon Prime Video. 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke maatregelen neem jij voor je begint aan de voorjaarsschoonmaak? Laat het ons weten!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel