Lan
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Nu het voorjaar in volle gang is en je al een voorproefje op de zomer hebt gehad, begint het misschien ook te kriebelen om het interieur te veranderen. Doen, want dat is meteen een goed moment om je huis klaar voor de zomer te maken. Bekijk onderstaande tips om je huis een leuke update te geven. Lees het artikel

Update je huis met deze low-budget tips

Leestijd: 2 minuten

Vind goedkope buitendeuren

Je boft als je al tuindeuren of een schuifpui hebt, want daarmee heb je een fijne verbinding naar de tuin. Is dat niet het geval, kijk dan eens uit naar tweedehands tuindeuren. Deze schelen behoorlijk in prijs in vergelijking tot nieuwe deuren. Neem vervolgens een handige timmerman in de arm die ze plaatst. Let wel op of er aan de buitenzijde van je gevel geen ongedierte zit. Kom je bijvoorbeeld een wespennest tegen, laat deze dan weghalen door een professional. Dit wespennest verwijderen kost hem weinig tijd, waardoor jij snel heerlijk buiten geniet van het prachtige weer.

Bespaar op je zonnescherm

Met een ramen op het zuiden geniet je al vroeg in het seizoen van de eerste zonnestralen. Heerlijk, maar hoe verder de zomer vordert, hoe warmer het wordt. Een zonwerend scherm, luiken of een screen aan de buitengevel is dan het effectiefst, maar ook vrij duur. Koop daarom als alternatief voor de heetste dagen een los zonweringdoek; laat daar zeilringen in maken en bevestig die met zogenaamde tourniquet sluitingen buiten op het kozijn. Nog meer verkoeling krijg je door via een aanbieding een airco te scoren, deze zijn de afgelopen jaren namelijk aardig in prijs gedaald.

Huis updaten

 

Hergebruik meubels

Nieuwe meubels betekenen een behoorlijke aanslag op je budget. Dé aanleiding om creatief aan de slag te gaan of slim te shoppen. In outlet zaken, tweedehands winkels en op het internet vind je vaak de prachtigste meubels die met een lik verf of wat herstelwerkzaamheden jouw interieur een compleet nieuwe look geven. Met een beetje handigheid en online instructiefilmpjes klus je bijvoorbeeld een leuke boekenkast in elkaar, of geef je oude meubels een nieuwe functie.

Accent met planten

orchidee

De puntjes op de i zetten, doe je met planten, schilderijen en leuke accessoires. Er zijn heel veel leuke planten te koop, die niet duur zien. Een leuke palm, yucca of orchidee is niet duur en geeft je huis een hele andere uitstraling. Fleur daarnaast een aantal oude bloempotten op voor een final touch. Kleuren als antraciet en oker zijn heel makkelijk aan te brengen en laten je bloempotten weer als nieuw lijken.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij je huis al een mini make-over gegeven?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel