Lisa
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Is jouw woning toe aan een update, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen, we helpen je uit de brand. Om te zorgen dat iedereen in Nederland zijn of haar woning kan onderdompelen in de meest hippe interieur designs, hebben wij de woontrends even op een rijtje gezet. Lees het artikel

Wooninrichtingen in 2019

Leestijd: 3 minuten

Is jouw interieur aan een make-over toe? Komt de keuken nog uit het jaar nul of is de bank al jaren versleten? Tja, we bereiken allemaal zo’n punt. Iets houdt ons tegen in het vernieuwen van ons meubilair. Dat iets, dat is angst. Bang dat de kleur niet bevalt, de meubels toch niet lekker zitten en ga zo nog maar even door. Toch kun je niet de rest van je leven op de bank van oma blijven zitten, tijd voor vernieuwing!

Trend 1. Cirkels, rondjes en andere organische vormen

Organisch is op veel gebieden een trend, zo ook in het interieurdesign. Ronde vormen zien we overal terugkomen. Ronde lampen, ronde plantenbakken, ronde accessoires. Het is geen heel ingewikkelde trend. Iedereen kan dit toepassen. Wil je deze trend naar een hoger niveau tillen? Kies dan bijvoorbeeld voor ronde kranen, een ronde wasbak, ronde tafels et cetera.
Denk overigens niet dat alles in huis rond moet zijn. De truc is om rond en hoekig met elkaar te combineren. Breek de strakke hoeken met een glooiend ronde vorm. Zorg voor een goede balans in huis, maar raak je eigen smaak niet uit het oog. Uiteindelijk is wat jij mooi vindt het belangrijkste!

Trend 2. Kalme en warme kleuren

 

Wil jij een trendy kleur op de muur? Kies dan voor warme zachte kleuren. Denk hierbij aan okergeel, wijnrood of donkerpaars. Dit soort kleuren op de muur zorgen voor een heerlijk gezellig gevoel in huis. Vind je dat de heftig, dan kun je uiteraard de muren wit houden en kiezen voor kleurrijke accessoires.
Belangrijk aspect dit jaar; tint-op-tint. Kies een kleur en trek deze door in het hele interieur. Neem als voorbeeld de foto, uiteraard hoef je niet voor zwart te kiezen. Hetzelfde kun je doen met elke andere kleur. Het gaat erom dat je rust creëert door middel van kleurgebruik.

Trend 3. Terug naar de natuur

De eerste twee trends suggereren het al; organisch, rust en kalmte. We gaan met z’n allen terug naar de natuur. In 2019 halen we houttinten, riet, bamboe en natuurlijk marmer in huis! Je kunt dit overal in terug laten komen. Hoe zichtbaar en groots het is, is aan jou.

Dé kleur van het jaar is “Spiced Honey”. Een kleur die ook weer het natuurlijke aspect benadrukt. Rust, natuurlijk en warm zijn de woorden die onze interieurs dit jaar omschrijven.

Meubeltips

De trends zijn bekend, maar hoe pas je ze nu toe? Wellicht heb je ze al eens voorbij zien komen; moodboards. Het is de perfecte manier om in beeld te brengen welk type designs jij mooi vindt. Kies kleuren, meubelstukken, vloeren en plak het allemaal bij elkaar. Je kunt dit uit tijdschriften halen, of online aan de slag gaan.

Begin met de basis van jouw nieuwe interieur. Welke kleuren ga je gebruiken, op welke muren plak je behang, welke vloer leg je neer? Wanneer die keuzes gemaakt zijn, kun je overgaan op de volgende grote lijnen; meubelstukken.

Meubels shoppen is niet makkelijk. Vaak kosten meubels aardig wat en is het dus een redelijke investering. Mocht je zo’n groot bedrag niet in één keer kunnen ophoesten, doe de make-over dan in delen. Vernieuw eerst de woonkamer, dan de keuken et cetera. Je kunt uiteraard ook oud met nieuw combineren. Shop bijvoorbeeld de eetkamerstoelen van goossenswonen.nl en schuif ze aan de huidige eettafel.

Beperk jezelf niet langer. Ga op onderzoek uit, verdiep je in alle mogelijkheden en gooi een nieuw sausje over jouw woning! De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je niet tegenhouden. Durf ook je eigen smaak te verwerken en staar je niet stuk op ideeën van anderen. Wij wensen je veel succes met de make-over!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zijn jouw favoriete woontrends dit jaar? Laat het ons weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel