Richard
Thuis / Buiten Leestijd: 2 minuten
Een hond kost veel tijd en geld, een hamster leeft zo kort en een goudvis kun je niet knuffelen. Soms is het best lastig een geschikt huisdier te kiezen. Heb je weleens overwogen kippen te houden? Deze huisdiertjes zijn goedkoop, vriendelijk en hartstikke handig! Lees het artikel

Dit is pas een leuk en goedkoop huisdier!

Leestijd: 2 minuten

Kippen houden is goedkoop

Wil je je niet af hoeven vragen: ‘hoeveel kan ik lenen?’ alvorens je een huisdier koopt? Overweeg dan kippen. Toegegeven, een kippenhok is vrij prijzig, maar een handige Harry maakt die gewoon zelf. De meeste kippen zijn bovendien niet duur in de aanschaf, tenzij je een heel speciaal soort wilt, zoals serama kipjes. Qua voedsel vragen je kippen niet veel van je. Het enige dat je nodig hebt is kippengraan, wat grit en vers water. Als je je kippen los laat lopen, zullen ze een groot deel van hun voedsel zelf bij elkaar scharrelen.

Kippen leveren je ook wat op

Kippen leveren je ook wat op, namelijk eieren! Je verkoopt ze wellicht niet, maar denk eens aan al dat geld dat je op eieren bespaart! Of je nu een omelet, pannenkoeken, scones of cake wilt maken, jij bent altijd voorzien. Als je veel van eieren houdt, is het wel goed een kippenras te kiezen dat veel eieren legt, zoals Barnevelders. Naast eieren leveren kippen ook nog wat anders op: kippenmest. Nu kun je dit als een last zien, maar je kunt er ook je voordeel mee doen. Meng het met tuinafval en je hebt goedkope en zeer goede compost!

Kippen eieren

Geen last meer van slakken of vervelende insecten

Kippen zijn dol op slakken en doen zich te goed met vrijwel ieder insect dat ze vinden. Jij hebt geen nood meer aan pesticiden en dat is goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu! Jouw kippen houden jouw tuin vrij van kriebelbeestjes.

Kippen zijn onderhoudsarm

Met dit dier hoef je geen vermogen uit te geven aan een oppas of uitlaatservice. Een kip is zeer zelfstandig. Alles dat het nodig heeft, is zijn soortgenoten, een schuilplaats en voldoende voedsel en water. Of je nu de hele dag samen met ze in de tuin zit of de hele dag van huis bent, het maakt kippen weinig uit.

Kippen zijn gezellig

Hoewel kippen niet veel aandacht eisen, zijn het wel heel gezellige diertjes. Ze zijn eenvoudig tam te maken en zodra ze aan je gewend zijn, merk je dat ze het liefst bij jou in de buurt rondscharrelen. Heel gezellig wanneer je in de tuin bezig bent. Sommige kippen zitten ook graag op schoot en houden van kroelen. Het is daarmee een goed alternatief voor bijvoorbeeld een konijn of cavia.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel