Lan
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Ieder jaar lijkt het er weer op dat dezelfde trends terugkomen in de tuin, maar niets is minder waar. Zo kunnen we voor 2019 ook weer heel wat veranderingen tegemoet zien. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder. Lees het artikel

Tuintrends: deze 5 dingen gaan we terugzien in 2019

Leestijd: 3 minuten

Gedurende de winterperiode zijn er altijd volop speculaties over wat we in het voorjaar terug gaan zien in de tuinen. Wat staat er voor komend voorjaar te wachten en welke leuke ideeën zijn toepasbaar voor jouw tuin?


1. Verlengstuk van de woning


Voorheen zagen veel mensen de tuin als een aparte gedeelte dat alleen werd gebruikt tijdens de warme maanden. Tegenwoordig zitten veel huishoudens ook ‘s winters in de tuin en daarmee ziet men dit meer als verlengstuk. In 2019 zal dit dan ook de belangrijkste trend worden. Daarbij nemen steeds meer gezinnen bijvoorbeeld een terrasoverkapping, extra tuinverlichting en weerbestendige tuinmeubelen, zodat er ook tijdens de donkere periode van het jaar mensen van hun tuin kunnen genieten.


2. Groen is weer in de mode

 


Wie houdt er niet van een stukje natuur in zijn tuin? Gooi de bestrating eruit en breng groen ervoor terug. Het jaar 2019 staat in het teken van veel planten, bomen en veel groen in de tuinen. Natuurlijk moet dit wel met een gepaste dosis worden aangebracht. Zo is de kleur groen uitstekend te combineren met houten en rieten voorwerpen, zoals een schutting of een vlonder. In ieder geval zullen straks veel tuinen weer een frisse uitstraling krijgen als ze groen als basiskleur gebruiken.


3. Kindvriendelijk


Vooral voor gezinnen met kinderen is het belangrijk dat zij hier ook lekker zorgeloos kunnen spelen. Vermijd daarom hoge randen, scherpe punten en andere obstakels waar kinderen tegenaan kunnen lopen of zich kunnen bezeren. Ook giftige planten, bloemen met doorns of groen die niet voor kinderen zijn bedoeld horen niet thuis bij een gezinstuin. Elementen die het juist goed doen in een kindvriendelijke tuin zijn houtsnippers, kunstgras en uiteraard speeltoestellen. 


4. Blokhutten en tuinhuizen


Een trend die al eerder in gang werd gezet, maar in 2019 nog veel verder zal ontwikkelen, is de komst van blokhutten en tuinhuizen. Hoewel veel mensen tegenwoordig thuis werken, creëren ze extra mogelijkheden voor een kantoor. Zeker bij een gezin met veel personen kiezen thuiswerkers ervoor om zich hier terug te trekken en af te zonderen. Maar natuurlijk zijn blokhutten en tuinhuizen niet alleen bestemd om in te werken. Ook het opslaan van spullen en de mogelijkheden bij een binnen-terras zijn ideale oplossingen.


5. Weinig onderhoud 

onkruid tuin


Mensen zonder groene vingers willen vaak één keer tijd en geld steken in hun tuin en verder willen ze ervan kunnen genieten. In 2019 kiezen steeds meer gezinnen voor een onderhoudsvriendelijke tuin waarbij ze niet veel hoeven te zwoegen. Zo hebben ondergronden als kunstgras, keramische tegels of grind weinig onderhoud nodig. Maar hoe zit het dan met bijvoorbeeld onkruid? Met speciale bodembedekkers is het mogelijk om onkruid geen kans te geven om te laten groeien in de tuin. Kijk dus vooral wat onderhoudsvriendelijk is en wat weinig aandacht nodig heeft, zodat er meer tijd overblijft om te genieten.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke tuintrend vind jij het leukst?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel