Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Recyclen is altijd een goed idee. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je portemonnee én je kunt geheel unieke dingen creëren die precies naar jouw smaak zijn. Daarom is een gerecyclede tuin nu zo hip! Of je nu over een groot stuk land beschikt, een kleine patio in een grote stad of slechts een balkonnetje hebt, met deze tips kun je er gegarandeerd iets moois van maken. Lees het artikel

Recyclen doe je gewoon in je tuin: goedkoop én uniek!

Leestijd: 3 minuten

We willen graag allemaal een gezellige tuin waar we het jaar door van kunnen genieten. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan. Ik zocht en vond heel wat originele ideetjes om van de tuin iets unieks te maken, zonder daardoor helemaal blut te geraken. 

Hout, je grootste recyclevriend!

Hout is misschien wel een van de meest geliefde producten om te recyclen en dat is niet voor niets! Met planken en stukken gevonden hout kun je namelijk oneindig veel toffe dingen maken voor in je tuin.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar mooie zelf geschilderde tuinborden van hout, plankjes van boomschors om plantjes op te zetten of zelfs een complete home-made loungeset van een paar pallets en een oud matras?

Tip: ga eens langs de bouwmarkten, supermarkten of groothandels om een paar oude pallets op de kop te tikken. Grote voorraden worden vaak op pallets aangeleverd waar de winkel vervolgens weinig mee kan doen terwijl jij een pallet zo om kunt toveren in een nieuw tuinmeubel!

Als je dan toch bij de bouwmarkt bent, vraag dan direct even naar restjes hout. Wanneer planken op maat gezaagd worden is er vaak snijverlies wat jij vervolgens weer kunt recyclen in je tuin.

Licht de boel op.

Haal jij je gezellige verlichtingssnoeren alleen met kerst uit de kast? Na deze tip niet meer want die sfeervolle kerstverlichting gebruik je nu heel mooi het hele jaar door in de tuin. Dat scheelt weer opruimen.

Drapeer het snoer over je schutting heen, hang het langs je regenpijp of plaats de lichtjes juist laag bij de grond ondersteund door een paar stokjes. Wanneer het ’s avonds begint te schemeren heb jij direct sfeer in je tuin!

Heb je geen verlichtingssnoeren tot je beschikking of geen vrij stopcontact in de buurt? Niet getreurd want je kunt een vergelijkbaar effect creëren met waxinelichtjes in de tuin. Dan bedoelen we niet die dure windlichten die je bij de designer woonwinkels shopt maar toffe unieke kaarsjes die je helemaal zelf kunt ontwerpen.

Het enige wat je nodig hebt zijn lege glazen groentepotjes en wat verf of gekleurd papier. Zorg dat de glazen potten goed schoongemaakt zijn en compleet droog zijn voor je aan de slag gaat. Vervolgens kun je het glas versieren naar eigen smaak. Doe er een waxinelichtje in en combineer meerdere potjes naast elkaar op je tuintafel, gegarandeerd succes!

Ook leuk: combineer optie 1 en 2 met elkaar en stop je kerstverlichting in een van de gerecyclede glazen potten. Voor nog meer sfeer en kleur kun je de buitenkant van het glas met doorzichtig papier versieren of met leuke plaatjes.

Geef je favoriete items een tweede leven!

Soms lijkt het wel dat de spullen die jij het allerleukst vindt altijd als eerste stuk gaan… Zoals je favoriete theekopje, je lucky paar schoenen of je geliefde vaas die je van je schoonmoeder hebt gekregen.

Niet getreurd, want al deze geliefde maar defecte artikelen kun je recyclen in je tuin! Plaats er wat aarde en een plantje in en je hebt een super leuke unieke planten pot. Zoek vervolgens een leuke plaats om het neer te zetten (misschien dat leuke plankje wat je net met sloophout gemaakt hebt?) en klaar is kees!

Ja, zelfs die kapotte trommel is te gebruiken als plantenbak.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een leuk recycle-idee voor in je tuin? We horen het graag van je.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel