Desmond
Thuis / Klussen Leestijd: 4 minuten
Eenvoudige klussen, zoals kleine verstoppingen en lekkende leidingen, kan u gemakkelijk zelf oplossen. Meer gecompliceerde klussen vereisen echter de zorg en expertise van een vakman. Lees het artikel

Belangrijke aspecten die u moet weten voordat u een vakman inhuurt

Leestijd: 4 minuten

U denkt misschien dat het bellen van een loodgieter in Amsterdam duur is, maar als u er een nodig heeft, zult u merken dat de kosten het waard zijn. Begin dus niet zomaar zelf te klussen, want dit kan uiteindelijk duurder uitvallen dan het inhuren van een professional - voornamelijk door de schade of verdere schade die u mogelijk kunt veroorzaken. Om het even welke klus dient uitgevoerd te worden, u bespaart geld door te weten wanneer u een vakman moet inhuren en wanneer niet!

 

Moet u een lokale vakman bellen of de klus zelf klaren?

Als het gaat om bouwprojecten, zullen de meeste aannemers eerst samen met u het bouwschema doorlopen en alle kosten verdelen. Dit is een geweldige kans om te bezuinigen! Soms gaan aannemers ervan uit dat u dingen wilt die u eigenlijk niet wilt en kunt u ook vaak klusjes in het project vinden die u zelf kunt doen of kunt uitstellen tot later, wanneer u meer geld bij de hand hebt. Wat elektriciteitswerken betreft: contacteer een professional als er bedrading of elektriciteit betrokken is bij je project. Als u geen ervaring heeft met bedrading en elektriciteit, breng uzelf, uw gezin of uw huis dan niet in gevaar, maar doe beroep op iemand die kennis heeft van het vak. Sanitaire klussen die u zelf kunt oplossen, zijn bijvoorbeeld een verstopt toilet of gootsteen. Maar bel een loodgieter als het om een verstopping van uw riolering gaat of als uw leidingen bevroren zijn. Als u zelf de leidingen probeert te ontdooien, loopt u het risico om verdere schade te veroorzaken. Professionele loodgieters zijn getraind om scheuren in dergelijke buizen goed af te dichten. Ander klusjes die u zelf kunt doen, zijn onder andere:

Een toilet dat overloopt

Achter uw toilet, nabij de vloer, bevindt zich een waterafsluiter. Draai het naar rechts om te voorkomen dat het water hoger komt. Open de tank en controleer de drijvende bal. Maar roep de hulp in van een professional als uw toilet blijft overlopen nadat u de toevoer van water hebt afgesloten. Het probleem kan dieper in uw rioleringslijnen liggen. Start niet zelf met graven in uw tuin, want hierdoor richt u mogelijk meer schade aan en verhoogt u uiteindelijk de kosten om het probleem op te lossen. Als u een sanitair probleem hebt, raakt u misschien in paniek en rent u misschien meteen naar uw gereedschapskist. Maar zelfs al ziet de klus er eenvoudig uit, het sanitair in de badkamer en keuken kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Voordat u die sleutel pakt, zorg eerst dat u een emmer en het telefoonnummer van een loodgieter uit Rotterdam bij de hand heeft. Andere klusjes die u zelf kunt doen, zijn onder andere:

Verwijderen van binnenmuren

Stel dat u gaat renoveren en een kamer groter wilt maken. U kunt een binnenmuur gemakkelijk zelf verwijderen om kosten te besparen. Maar als u niet zeker bent of u de muur veilig kunt weghalen, is het aangeraden om een vakman te contacteren. U wilt immers niet in moeilijkheden komen als de muur die u weghaalt een steunmuur blijkt te zijn. Dit zal niet alleen de kosten van uw project aanzienlijk verhogen, maar ook uw veligheid in het gedrang brengen.

Basis auto onderhoud

Sommige reparaties vereisen absoluut de kennis van een ervaren vakman, maar sommige routine onderhoudstaken zijn echter gemakkelijk zelf te leren en uit te voeren. Weten hoe u de olie van uw auto ververst, is een geweldige eerste stap! Om geld te besparen, begin bijvoorbeeld met het bekijken van enkele van de uitgebreide handleidingen voor auto-onderhoud of hoe u een band moet verwisselen op youtube!

De verzorging van uw huisdier

Uw hond maandelijks naar de verzorging brengen, kost geld. Op jaarbasis kost dit nog meer geld! U kunt besparen door bepaalde routine verzorgingen voor uw huisdier zelf aan te leren. Kijk of u een workshop in uw buurt kunt vinden om de nagels van uw hond te trimmen of leer online hoe u uw hond veilig kunt wassen.

Uw eigen voedsel opslaan

Het inblikken van uw eigen fruit, groenten, vlees en soepen klinkt misschien een beetje overweldigend en de moeite niet waard. Ja, het is veel werk, maar weten hoe u uw eigen voedsel kunt bereiden, heeft een aantal voordelen. Ten eerste kost uw ingeblikt voedsel veel minder dan het ingeblikte voedsel dat u in de winkel koopt, vooral als u een biologische tuin hebt. Ten tweede is zelf conserven gezonder omdat het u precies laat weten wat er in uw voedsel zit.

Samengevat

Voordat u een klus start, is het belangrijk om altijd te overwegen of u de klus veilig kunt uitvoeren zonder extra schade te berokkenen. Ook als u totaal geen ervaring hebt om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, is het goedkoper om een vakman te contacteren ook als het om je bedrijf gaat!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben jij zelf een klusser of laat je het over aan de vakman?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel