Richard
Thuis / Klussen Leestijd: 3 minuten
Je tuin: het is niet alleen een plaats van rust en ontspanning, maar ook de perfecte ruimte tijdens de warme zomerdagen om een BBQ-feestje te organiseren. Is jouw tuin volledig in orde of is er hier en daar nog wel een klusje dat niet af is? Je achtertuin omtoveren tot een gezellige plek is niet makkelijk, want wat zijn nu juist de populairste ontwerpideeën voor een stijlvolle buitenruimte? Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal tips & tricks op een rijtje gezet. Lees het artikel

Tips voor het repareren en verbeteren van jouw buitenruimtes

Leestijd: 3 minuten

Het juiste materiaal

Van je tuin een paradijs maken, is niet iets dat je op één, twee, drie doet. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over comfortabel en kwaliteitsvol werkgerief. Een aantal tools die zeker niet mogen ontbreken in je tuinhuisje zijn bijvoorbeeld een snoeischaar, schup, hark en verschillende soorten tangen. Niet alleen tuingereedschap, maar ook comfortabele werkkleding is belangrijk. Maar wat draag je dan om comfortabel te werken tijdens een verbouwing? Neem daarvoor een kijkje bij Engelbert Strauss. Zij hebben een gigantisch aanbod aan stijlvolle werkkledij voor zowel zomer als winter. Van tuinbroeken met geïntegreerde kniebeschermers tot comfortabele werkbroek voor dames van Engelbert Strauss. Natuurlijk bieden ze nog veel meer aan dan enkel dames werkbroeken, ook werkjassen en zelfs thermisch ondergoed vind je er terug. Kortom, Engelbert Strauss heeft alles wat je nodig hebt om je klusjes tot een goed einde te brengen.

Stel een duidelijk plan op

Voor je je dames werkbroek aantrekt en aan de slag gaat, moet je natuurlijk goed weten wat je allemaal wil doen. Meet daarom je tuin volledig af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarna kan je elementen zoals een tuinhuisje, vijver of loungeset toevoegen. Is je houtwerk, zoals je gevel, hek of tuinhuis toe aan wat opknapwerk? Meet dan alles op voorhand goed uit, zodat je precies weet hoeveel primer, verf en vernis je nodig hebt. Welk taakje je ook voor je neemt, maak altijd een stappenplan zodat je niet halverwege het werk opnieuw naar de winkel moet.

Dit mag zeker niet ontbreken in je tuin

Je mag je tuin natuurlijk opknappen zoals je het wil, maar toch zijn er een aantal dingen die zeker niet mogen ontbreken. Zeker in de zomermaanden is een plekje in de schaduw meer dan welkom. Kies voor een parasol in jouw favoriete leeshoekje of een meer permanente oplossing als een tarp of zonnescherm. Wil je je buitenruimte helemaal af maken? Ga dan voor sfeervolle buitenverlichting. Heb je geen aansluiting buiten, dan zijn er altijd nog lampjes die werken op zonne-energie of buitenverlichting die met batterijen net zo goed werken. Gezelligheid gegarandeerd!

Als laatste moet je goed nadenken over de beplanting. Kies voor een aantal planten die jarenlang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Daarna kun je seizoensgebonden planten toevoegen zodat er elk seizoen wel iets in bloei staat. Zorg dat je een comfortabele heren/dames werkbroek draagt bij het planten van al dit groen, want dit werkje kan wel even duren. Wil jij het groter aanpakken? Kies dan een aantal mooie bomen uit voor in je achtertuin. Deze dragen bij aan het reliëf en creëren schaduw. Ook trek je zo meer vogels aan, want er is niets zo ontspannend als luisteren naar het gezang van de vogeltjes terwijl je een boek leest in de tuin. Informeer wel goed hoe die boom er binnen 10 jaar zal uitzien, je wil natuurlijk niet dat ze je uitzicht verpesten.

Je tuin opknappen? Dat is appeltje eitje, als je een goed plan hebt. Hopelijk helpen deze tips je goed op weg en kun je in geen tijd relaxen in je prachtige tuin. Indien je nog meer inspiratie nodig hebt, kun je altijd advies vragen in een tuincentrum in de buurt. Ook online vind je nog heel wat andere tips terug. Veel succes!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel