Claudia
Vakantie / Citytrip Leestijd: 2 minuten
Ook voor de kleine portemonnee bestaan er genoeg mooie bestemmingen voor een romantisch weekendje weg, en dit hoeft echt niet altijd in eigen land of net over de grens te zijn. Er bestaan genoeg plekken waar je goedkoop naartoe kunt vliegen, waar uit eten gaan geen rib uit je lijf kost en je echt even ver weg van de Nederlandse sleur bent. Pisa bijvoorbeeld. Lees het artikel

Betaalbaar weekendje Pisa

Leestijd: 2 minuten

Even weg van alles

Het leven kan soms een sleur zijn, net als de constante financiële zorgen. Dan valt er een blauwe envelop op de mat, je auto moet net weer een APK ondergaan op een moment dat het niet uitkomt en oh ja, de ziektekostenverzekering moet ook nog betaald worden. Maar als je alle rekeningen netjes hebt voldaan en de afgelopen maanden een beetje gespaard hebt, is het toch goed mogelijk om even weg van alles te gaan.

Lieflijk stadje aan de Arno

Tickets naar Pisa, het lieflijke stadje aan de Arno in Toscane, zijn verrassend goedkoop, zeker buiten het hoogseizoen. Vanaf Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam gaan er meerdere dagen per week vluchten, waarvoor je enkele tientjes betaalt. Met anderhalf uur vliegen sta je opeens in de Italiaanse zon, op tien minuten lopen vanaf het centrum. Een redelijk hotel voor een paar nachtjes heb je via allerlei boekingssites zo gevonden. En alles in de stad is op loopafstand. Geen taxi's, geen dure hotels (AirBnB kan ook natuurlijk) en toch een eind weg met het vliegtuig. Heerlijk toch?

Eten is nooit duur in Italië

n Italië uit eten, waar doe je dat? Overal! Het land kent een eetcultuur en de Italianen weten zelfs met weinig liquide middelen absolute supermaaltijden op tafel te toveren. Kijk maar om je heen als je in Pisa bent. Ga niet vlakbij de culturele hotspots zitten, daar betaal je onnodig veel. Maar in de kleine straatjes en op onbekende pleintjes kun je, meestal midden tussen de locals, een bord pasta scoren voor zeven euro, met een ijskoud glas witte wijn. Pizza's zijn ook nergens duur. Wijntje voor op de hotelkamer? Bij de supermarkten heb je al flessen vanaf € 1,99. Dat is het voordeel van zo'n culinair land: de vraag is zo groot dat de prijzen gedrukt kunnen worden.

Gratis bezienswaardigheden

De beroemde scheve toren van Pisa op het Plein der Wonderen (Piazza dei Miracoli), een metershoge muurschildering van Keith Haring, de kerken en kathedralen, de architectuur: het is allemaal gratis te bezichtigen. Bij sommige gebouwen moet je wel entree betalen om het interieur te zien, maar vaak is de buitenkant al spectaculair genoeg. En het is er zo vaak zonnig weer, dat je niet eens naar binnen wilt. Pisa is leuk, goedkoop en romantisch. Veel plezier alvast!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben jij al eens naar Pisa gereisd?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel