Lan
Vakantie / Reizen Leestijd: 4 minuten
Misschien droom je er al heel lang van om eindelijk een weekendje weg te gaan. Maar… zo’n weekendje weg kan best duur zijn! Heb jij eigenlijk geen geld om uitgebreid te genieten van een weekendje weg? Check dan deze 8 budget tips, waarmee het ook lukt als je weinig geld te besteden hebt! Lees het artikel

Goedkoop een weekendje weg: 8 budget tips

Leestijd: 4 minuten

1. Check goedkope sites

Als je zelf op zoek gaat, kom je meestal al snel de wat duurdere hotels tegen. Maar het kan een stuk goedkoper als je op zoek gaat naar sites met aanbiedingen voor reisjes. Vaak vind je hier hotels en B&B’s die speciale aanbiedingen doen of die een promotieactie hebben. Een weekendje weg kan op die manier een stuk goedkoper!

2. Bespaar op eten

Wist je dat het eten tijdens een weekendje weg vaak duurder is dan het hotel? Daarom kun je het beste besparen op eten. Haal bijvoorbeeld gemakkelijke broodjes voor tussen de middag bij de supermarkt. En ga ’s avonds voor een simpel patatje in plaats van een uitgebreid diner. Je bent dan een stuk goedkoper uit, terwijl je wel gewoon van je weekendje kunt genieten.

3. Kies goedkope activiteiten

Waarschijnlijk wil je ook wat leuke dingen doen in de omgeving. Hierbij kies je natuurlijk voor goedkope activiteiten. Tijdens een weekendje weg heb je waarschijnlijk de neiging om wat losser met je geld om te gaan. Vermijd dus de binnenstad en ga in plaats daarvan de natuur in. Ga bijvoorbeeld samen wandelen of fietsen, dan geef je niet ineens per ongeluk toch teveel geld uit.

4. Ga buiten het hoogseizoen

Er zijn bepaalde periodes waarin de prijzen hoger liggen dan anders. Dat geldt met name voor bijzondere weekends (denk aan Pasen en Pinksteren). Maar ook tijdens de schoolvakanties is het hoogseizoen en is het dus duurder om een weekendje weg te boeken. Ga liever in een periode waarin er echt niets bijzonders is.

5. Blijf dicht bij huis

Het klinkt heel leuk om een weekendje naar het buitenland te gaan. Maar als je gaat rijden, verbruik je onderweg heel wat benzine. En als je gaat vliegen, ben je meestal nog duurder uit. Bereken daarom van tevoren de reiskosten die je gaat maken. Je kunt ook kiezen voor een weekendje weg in een hotel of B&B dicht bij huis. Dat bespaart je best wat kosten, zeker met de huidige hoge brandstofprijzen.

6. Ga samen met anderen

Als je met meerdere mensen gaat, kun je veel kosten delen. Stel bijvoorbeeld dat jullie samen met een ander stel weggaan. Met zijn vieren pas je gemakkelijk in de auto, dus je kunt samen rijden. Als je een huisje boekt voor 4 personen is er genoeg ruimte en ook deze kosten kun je delen. Op die manier bespaar je al heel veel kosten, zelfs als je besluit om verschillende activiteiten te gaan ondernemen.

7. Vliegen? Bespaar op bagage!

Heb je een leuke aanbieding gevonden om een weekendje weg te gaan met een vliegvakantie? Dan zul je al snel ontdekken dat het meenemen van extra bagage erg duur is. Vaak is het op korte vluchten zelfs duurder dan de kosten die je per persoon betaald. Daarom kun je goed besparen op de kosten door weinig of geen bagage mee te nemen. Zorg dat alles wat je mee wilt nemen in je handbagage past.

8. Gratis stadstours

In de meeste grote steden heeft de overheid gezorgd voor gratis stadstours. Tijdens zo’n tour hoor je allerlei leuke feitjes over de stad en zie je de bekendste gebouwen en publiekstrekkers. Je betaalt doorgaans wel een kleine fooi aan de gids, maar verder is de tour gratis. Binnen Nederland hebben vrijwel alle grote steden dergelijke tours, met name in de zomer. Maar ook in het buitenland, zoals in Parijs, Berlijn en Londen zijn deze tours te vinden.

Een weekendje weg hoeft niet perse heel duur te zijn. Je kunt ook gaan voor een goedkopere optie. Zo kun je op verschillende manieren geld besparen, zonder dat je daar last van hebt tijdens het uitje. Met deze 8 tips bespaar je heel wat geld en heb je toch een leuk weekend. Zo ben je er even lekker tussenuit en kun je na het weekend weer met frisse moed aan de slag!

 

Dit artikel werd geschreven door Judith Möhlmann. Judith is zzp'er en thuiswerkende moeder. Al enkele jaren is ze schrijver van de meest uiteenlopende artikelen. Als zuinige Zeeuw is geld besparen er met de paplepel in gegoten. Het is dan ook haar grote uitdaging om zoveel mogelijk manieren te vinden om geld te besparen. Natuurlijk is het wel een voorwaarde dat het leven ook comfortabel en leuk blijft!

 
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Weet jij al wat je volgende budgetbestemming wordt?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel